K.F.C. Dessel Sport

2 - 1

Zat. 15/10/2005 19:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Lorzestraat

Toeschouwers: 2.500
 
Scheidsrechter: Johan Verbist

Lijnrechters: Bernard Lepage - Toon Bieseman
 
Geluk helemaal aan Desselse zijde

Eigen bericht - "Wie heeft er de konijnenpoot gestolen?" vroegen de Antwerpsupporters zich luidkeels af als ze hun team twee minuten na de eigen gelijkmaker opnieuw op achterstand zagen geplaatst. Een pechmoment. Ook een moment om zich (alweer) over te bezinnen. Helemaal van aan de zijlijn mocht de ervaren Piedfort een vrijschop rechtstreeks en ongehinderd via de verste paal in doel keilen. Een gelukje voor Dessel Sport. Dat is waar, maar hoe de bal vanop die plaats in doel kan, blijft een vraag aan de Antwerpafweer. Die andere Desselse goal in de eerste helft was ook al een lucky-punch geweest. Mooi gedaan, daar niet van. Ahmed Biga ontzette nogal slapjes een ongevaarlijke corner met het hoofd. Vamesu kwam aanstormen en kon er zo maar zijn voet tegenzetten. De bal ging tussen een woud van benen rakelings naast de binnenkant van de paal binnen.

En heeft R.A.F.C. dan niks anders gedaan dan toegekeken en slap verdedigd? Neen, zeker niet. De jongens van coach Regi Van Acker moesten dan wel zonder Spencer Verbiest (geblesseerd) in de wei, maar vervanger Ahmed Biga deed het zeker in de eerste 45' vrij aardig. Sam Lavan werd zo een beetje uit het centrum geschoven en Kevin Jansen werkte over rechts. Alex Di Gregorio moest de linkerflank belopen op de plaats van Giovanni Fedorow, waardoor Goran Stankovski centraal voor smeerolie tussen de linies kon zorgen. De Macedoniër deed dat behoorlijk, maar zocht te veel het persoonlijke duel i.p.v. de snelle pass. Een euvel dat zeker op verplaatsing wel bij meer spelers opduikt. In de eerste min of meer 'normale' openings-tien-minuten waren de inspanningen fifty-fifty verdeeld met een aanzet tot kans voor beide.

Zo kopte Ahmed Biga voorlangs en kwam oud-Bosuil Persa bijna oog in oog te staan met Antwerpdoelman Predrag Ristovic. Die andere ex-Antwerpspeler-van-vele-oorlogen Imagbudu was niet te beroerd zelfs ten koste van een gele kaart zijn steentje bij te dragen in de Desselse afweer. Dat was helaas niet het eerste karton van de wedstrijd. Kevin Jansen opende de rij en er zouden er nog zeven volgen. Zes voor de thuisploeg en eentje (even voor de pauze) voor Sam Lavan. Dessel-doelman ontsnapte dan weer als hij de bal buiten de zestien klemde. En hoewel de roodwitten dus ruim domineerden met bij momenten kort aangebonden voetbal, leken zij wel het meest door die kaartenregen geďntimideerd. Veel kansen leverde dat 'oorlogsvoetbal' voor geen van beide op, maar toch een doelpunt voor de groenwitten. Mooi van makelij, maar zeker geen verdiende lokale voorsprong bij de rust.

Geen wijzigingen na de pauze. Dessel Sport teerde op de voorsprong, maar kroop toch niet met z'n allen achteruit. En als er al verdedigd werd, was dat met sportievere middelen dan voorheen. Sam Lavan mocht ongehinderd een corner... naastkoppen. Fangzhuo Dong knalde een voorzet van Goran Stankovski hoog over. Luciano Olguin won een luchtduel, maar kopte ook al naast. Fangzhuo Dong leek aan te zetten voor geel gevaar in de fatale zone, maar de verdediging bleef eens te meer de baas. En dan was er het moment van ingrijpen van coach Regi Van Acker. Souleymane Mamam en Giovanni Fedorow maakten hun intrede. En de inbreng van de de jonge Franse flankaanvaller leek al na zes minuten een gouden zet. Hij stond op de juiste plaats om een misschien wel tot drie keer toe afgeweerde bal tegen het net te jagen (66'). Gelijkmaker van... Giovanni Fedorow! Volgde al snel de ontnuchtering met dat vrijschopdoelpunt van Piedfort.

Klap waarvan de rood-witten zich niet meer wisten te herstellen, hoe belangrijk ook de vokale steun van de aanhang. Fangzhuo Dong zorgde nog een keer voor grote emotie in het stadion. Desseldoelman Heilmann moest zich ver strekken om de kopbal van de Chinese spits van onder de lat te halen. De beste kansen waren met enkele splijtende counters nog voor de thuisploeg. Persa trapte van kortbij over het doel. Onder andere omstandigheden zouden we het de jolige Roemeen wel gegund hebben. Goran Stankovski had nog een keertje de gelijkmaker aan de voet, maar joeg hoog over. Ook de bijkomende offensieve steun van Darko Lukanovic boog de score niet meer om. Toegegeven de Desselse organisatie zowel op het veld als rond het stadion was doordacht en dat werd ruim beloond. Hier mogen die (ordediensten) van Geel en zeker ook van Deinze eens een lesje in beleefdheid komen leren. En misschien moet rood-wit ook maar de gepaste sportieve conclusies trekken?

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 15/10/2005)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
5 Sam Lavan - 43'
4 Moumou Cisse
7 Ahmed Biga
3 Cédric Tomsin
2 Kevin Jansen - 11'
8 Goran Stankovski
6 Gunter Verjans (K) - 27'
11 Alexandre Di Gregorio - 77'
9 Fangzhuo Dong
10 Luciano Olguin - 72'
 
60' 2 Kevin Jansen (uit)/
13 Souleymane Mamam (in)
60' 7 Ahmed Biga (uit)/
14 Giovanni Fedorow (in) - 66'
79' 3 Cédric Tomsin (uit)/
12 Darko Lukanovic (in)
K.F.C. Dessel Sport
1 Davy Heilmann
3 Dries Vandenwijngaert - 33'
6 Georgica Vamesu - 13' - 35'
2 Rachid Saluhu
4 Gerd Heylen (K)
11 Philip Piedfort - 68'
8 Gideon Imagbudu - 27'
19 Ken Thijs - 32'
7 Wouter Vosters
9 Gabriel Persa - 28'
18 Alafu Bula Bula
 
64' 11 Philip Piedfort (uit)/
13 Dieter Conderaerts (in)
79' 18 Alafu Bula Bula (uit)/
14 Aschwin Christina (in)