A.F.C. Tubize

1 - 3

Zat. 25/02/2006 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade Leburton

Toeschouwers: 2.250
 
Scheidsrechter: Olivier Hampert

Lijnrechters: Bart Vanhecke - Patrick Vanackere
 
Eerste Engelse goal
Eigen bericht - Tubeke-coach Saint-Jean moest in extremis nog aan zijn elftal sleutelen vanwege de onbeschikbaarheid van Mvemba. En was daar na afloop nogal ongelukkig over. Bij R Antwerp FC waren de 'zorgen' al eerder bekend. Regi Van Acker moest rekenen met de gele schorsing van zijn topschutter. In de aanval bevestigde hij Darko Lukanovic. In tegenstelling tot de verwachtingen geen Souleymane Mamam, maar wel Goran Stankovski als schaduwspits. Samen met de op de flank vooruitgeschoven Lee Martin, vormden ze het offensieve compartiment. Alain Van Mieghem kreeg eveneens het vertrouwen na zijn degelijke invalbeurt van de vorige week. Cedric Tomsin moest samen met Spencer Verbiest, Souleymane Mamam en Yvan Willockx zijn ongeduld op de bank verbijten.

Het speelveld lag er niet helemaal onberispelijk bij, maar zo wist de Antwerpcoach, het gaf zijn Bosuilen die extra inspiratie om hun vleugels wijd open te willen slaan. En ondanks het gebrek aan getal op de tribunes, begonnen de beide team geïnspireerd, gegroepeerd en compact aan de partij. Elk op hun eigen speelhelft, maar niet echt afwachtend en bovendien met de vaste wil er iets goeds van te maken. Om het debacle van de heenronde te vermijden bleef AFC Tubize duidelijk iets dieper op de eigen speelhelft hangen. Gaandeweg schoof de roodwitte achterlijn op richting middellijn. De defensieve taken werden niet verwaarloosd, maar dit gaf de jongens van Saint-Jean wel de ruimte om de bal diep te jagen. Spits Buelinckx of nog Arena of Diawara er achteraan. Lee Martin stak het eerste vuur aan de lont, maar hoog over. Aan de overkant kwam uit de reactie een voorzet voor doel aanzoeven en moest Predrag Ristovic scherp ingrijpen. Bij andere gelegenheden moest hij een paar keer spectaculair uitlopen om gevaar te voorkomen. De Bosuilportier deed zijn job met bravoure. Tubize hield het vuurtje brandende, maar de roodwitten schroeiden er zich niet aan. Integendeel. Er was een bijna onberispelijke buitenspelval en ze eisten bovendien bijna doorlopend balbezit op.

Met vloeiend passenspel over de grond ging het via linkerkant Adam Eckersley of andere flank Danny Simpson naar voren richting Lee Martin en/of Kevin Jansen. Dat leverde een aantal plukballen voor doelman Wauthy op. Nog niks spectaculairs. De kopbal van Goran Stankovski miste deze keer de juiste richting. De aanvoer van Lee Martin: Kevin Jansen probeerde het in de vlucht. Zijn rechter ging naast. Adam Eckersley dropte de bal in de box. Kevin Jansen joeg de rebound opnieuw naast. Goran Stankovski frommelde nog een bal tegen de paal. Het begon met een vrijschop vanwege handspel op de linkerflank. Adam Eckersley vrijschopte via een aantal stationnetjes tot bij Danny Simpson. Dubbelpass met Kevin Jansen. Een loopactie, een dribbel. Bal perfect voor de linker en de eerste Engelse goal knalde in de rechterbovenhoek. Tubize reageerde met een uitbraak over rechts. Neels gooide perfect voor. Bij Tubize net als bij R.A.F.C. miste iedereen de bal. De rebound was een makkie voor Predrag Ristovic. En plots werd een snelle infiltratie van Lee Martin in de fatale zone foutief onderbroken. Strafschop simpel omgezet door Alex Di Gregorio. R.A.F.C. met 0-2 de rust in. Onverwacht, maar niet minder verdiend.

AFC Tubize kwam scherp en met overtuiging terug. Doelman Predrag Ristovic speelde ook nu weer zijn rol samen met de roodwitte afweergordel. De Bosuilen lieten uiteraard niet begaan, maar nu klapte de buitenspelval ook aan de overkant een paar keer, maar lang niet altijd, dicht. Het doel van Wauthy bleef een geliefd mikpunt van de roodwitte aanvallers Lee Martin en Darko Lukanovic. De Bosuilspits leverde een wisselvallige prestatie af. Was ook de eerste speler die gewisseld werd in een reeks van tactische bijsturingen van de beide coaches. Souleymane Mamam moest bijna een half uur de taak van diepste spits op zich nemen en stuitte meermaals op de snelle en secure Sbai. Om te scoren heb je zelfs geen echte spits nodig. Mohammed Cisse recupereerde op de eigen speelhelft. Via Goran Stankovski en Lee Martin. Opnieuw Goran Stankovski dankte zijn coach met zijn vijfde goal van het seizoen. R.A.F.C. op rozen. Tubize legde het hoofd nog niet in de schoot, maar ze hadden toch een scheidsrechterlijk cadeau nodig om doelman Predrag Ristovic vanop de stip te kloppen. De tackle van Spencer Verbiest was te laat, maar ook duidelijk buiten de grote rechthoek. De enig ware stadslegende dat Buelinckx altijd, overal en bij eerder welke club, tegen R.A.F.C. scoort, werd opnieuw bewaarheid.

Het lokale protest na handspel van een ongelukkige Spencer Verbiest werd door scheidsrechter Hampert overtuigend weggewuifd. Zelfs vijf minuten extra-speeltijd veranderde niets meer aan de verdiende roodwitte zege. Uiteraard tevreden, zelfs gelukkige reacties bij coach Regi Van Acker, schutter Danny Simpson en die andere verdedigende uitblinker Gunter Verjans. Geen straffe uitspraken, hoe leep de vraag ook geformuleerd, over de ambities in de derde periode. "Kom binnen negen overwinningen nog eens terug," hield R.V.A. de boot af.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/02/2006)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Predrag Ristovic
2 Danny Simpson - 39'
6 Gunter Verjans
4 Moumou Cisse
3 Adam Eckersley
7 Kevin Jansen - 82'
10 Goran Stankovski - 72'
14 Alain Van Mieghem
8 Alexandre Di Gregorio - 43' (P)
11 Lee Martin
16 Darko Lukanovic
 
61' 16 Darko Lukanovic (uit)/
13 Souleymane Mamam (in)
77' 11 Lee Martin (uit)/
5 Cédric Tomsin (in)
82' 6 Gunter Verjans (uit)/
12 Spencer Verbiest (in)
A.F.C. Tubize
31 Kevin Wauthy
2 Frédéric Stilmant
4 Salahedinne Sbai
6 Grégoire Neels
11 David Vandenbroeck
15 Samba Diawara
16 Taner Ozer
17 Georges Dimitriadis
10 Nadir Sbaa
19 David Arena
9 Yves Buelinckx - 86' (P)
 
58' 17 Georges Dimitriadis (uit)/
20 Kevin De Broyer (in)
77' 16 Taner Ozer (uit)/
8 Benjamin Lambot (in) - 89'