R. Antwerp F.C.

3 - 2

Zat. 11/03/2006 20:00 u.

K.A.S. Eupen

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3.500
 
Scheidsrechter: Philip Vermeire

Lijnrechters: Denis Bruggeman - Serge Idon
 
"One super Martin!!"
Eigen bericht - Aan de pauze wist het Antwerppubliek niet goed wat doen: de helden bemoedigen of uitfluiten. Gelukkig bleef de aanhang geduldig, want in de tweede helft moest het allemaal nog gebeuren. Doelpunten, een 'veilige' voorsprong, de bezoekers die zich opnieuw op gelijke hoogte knokten, gele kaarten over en weer, een onvergeeflijke uitsluiting van topschutter Fangzhuo Dong en een ultiem doelpunt voor de winst enkele minuten voor het einde. Coach Regi Van Acker zette de prestatie van zijn team af tegen de behaalde punten. In de eerste ronde: 3 op 12, in de tweede ronde tegen dezelfde tegenstanders: tien op 12. "We hebben op vraag van KVK de recette van volgende week gered," glunderde hij een beetje. "We mogen ons opmaken om in het Guldensporenstadion een topper te gaan betwisten," besloot Antwerpcoach R.A.V.

Een hele dag sneeuwdreiging ging aan de partij vooraf, maar de grasmat leek uitnodigend groen. Niet echt hard bevroren, maar wel hardnekkig vettig en moeilijk bespeelbaar, vertelde Lee Martin achteraf. Ook was de snerpende kou er oorzaak van dat er opnieuw nogal weinig volk kwam opdagen. Bij R.A.F.C. Fangzhuo Dong weer van bij de aftrap in het team en voor het overige min of meer dezelfde samenstelling van de laatste weken op de rechtsbackpositie na. Voor Danny Simpson, geveld door pubalgie en in Manchester onder behandeling, schoof de vorige week geschorste Kevin Jansen in het team. Bij KAS Eupen nogal wat andere namen dan in de heenronde, maar op de bank de op de Bosuil best bekende Marc Grosjean. Al vlug bleek dat de Eupense coach ook meer dan een gezicht heeft. Tegen zijn oud-club kwam zijn onberispelijke offensieve reputatie onder druk te staan. Het voortdurende gebruik van de buitenspelval was al evenmin bevorderlijk voor het spektakel. Een vrijschop van Lee Martin op de vuisten van Wins bracht een eerste streepje sfeer in het stadion. De Eupense doelman leek gelanceerd voor opnieuw een onberispelijke verrichting. Ook zijn overbuur kwam een aantal keren in ’t vizier.

Predrag Ristovic moest ook al voor het kwartier een gevaarlijk aanstormende Colin opvangen. Meer nog van de dreiging van de bezoekers kreeg de Antwerpdoelman het Siberisch benauwd van de nogal klunzige terugspeelballen en de daarop inlopende Eupenaars. Ook de aanhang reageerde grimmig. Helemaal over de hekel ging vooral het scheidsrechterlijk trio dat een nogal eigengereide interpretatie van de buitenspelval ten beste gaf. Darko Lukanovic, al niet helemaal gelukkig in zijn acties, ging in het boekje bij het eerste woord van protest. Af en toe toch een beetje actie in de box. Wins met de vuisten op knal van Alain Van Mieghem. De doelman even onberispelijk op een hele reeks corners van Lee Martin die bovendien een wat vermoeide indruk liet. Predrag Ristovic bleef worstelen met de ballen die in zijn buurt kwamen en de lijnrechter die er tot jolijt van het publiek bij ging liggen, het waren de weinige opwarmers van een tegenvallende eerste periode.

Fangzhuo Dong had er vijftig minuten op lopen broeden, maar dan schudde hij iets ongewoons uit zijn benen. Goran Stankovski pikte de bal op en gaf 'm een beetje over links mee aan de Chinese spits. Vertrokken iets over de middellijn, ging de loopactie richting doel. Uitzwaai naar rechts doorheen en voorbij heel veel Eupense benen. En dan overhoeks binnen (52’). Het inspireerde die andere Mancunian om vanaf rechts een beetje naar binnen te zwaaien. De krul knalde al in de kortste hoek voorbij een verbouwereerde Wins, nog voor je Lee Martin met rechts had zien trappen (55'). Veilige voorsprong, zo leek het bijna een kwartier. En dan antwoordden de bezoekers in even weinig minuten twee keren via Colin en Gillet. De omhaal bij de tweede goal was knap, maar bij beide goals had de roodwitte afweer voor het eerst in de derde periode staan schutteren. Regi Van Acker sprak zich niet uit over verantwoordelijken, maar enkele spelers krijgen allicht een pakje voor de broek na het bekijken van de wedstrijdbeelden. De uitsluiting wegens natrappen van Fangzhuo Dong vergalde bijna het roodwitte feestje en dat was de coach niet ontgaan. Vooral de schorsing later op het seizoen zat Van Acker hoog.

Ook Marc Grosjean was klaar in zijn uitleg. Hij wees onomwonden en in zijn moedertaal doelman Wins aan als schuldige voor het late doelpunt van Souleymane Mamam. Een hele hoge voorzet van Kevin Jansen kwam zo maar uit de lucht vallen. De Togolees kwam snel op de bal, controleerde en tikte door de benen van de doelman. Zo kruidde de middenvelder zijn leuke invalbeurt met de late winning goal die de Bosuil opnieuw in lichterlaaie zette. Lee Martin kreeg uiteindelijk nog die oververdiende applausvervanging. Er waren overigens nog wel andere roodwitte uitblinkers te citeren.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/03/2006)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Predrag Ristovic
7 Kevin Jansen
6 Gunter Verjans
4 Moumou Cisse
3 Adam Eckersley - 57'
8 Alexandre Di Gregorio
10 Goran Stankovski
14 Alain Van Mieghem
11 Lee Martin - 55'
9 Fangzhuo Dong - 52' - 80'
16 Darko Lukanovic - 27'
 
63' 8 Alexandre Di Gregorio (uit)/
5 Cédric Tomsin (in)
71' 16 Darko Lukanovic (uit)/
13 Souleymane Mamam (in) - 86'
89' 11 Lee Martin (uit)/
12 Spencer Verbiest (in)
K.A.S. Eupen
1 Koen Wins
4 Sotiros Costoulas
6 Jeffrey Rentmeister - 57'
18 Stefan Bongard
20 Rachid Farssi
16 Gert Geraerts - 80'
13 Guillaume Gillet - 71'
21 Olivier Vinamont - 32'
8 Gilles Colin - 68'
11 Guerry Maréchal
9 Marc Keller