K.F.C. Antonia

2 - 2

Woe. 27/07/2005 19:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Bethaniëlei

Toeschouwers: 750
 
Scheidsrechter: August Vangorp
 
Antwerpschutters missen poeier in de schoenen

Eigen bericht - Het vervreemdingseffect van de gele shirts had het voorbije seizoen al voor geen te grote puntenoogst gezorgd of zo is toch in de geesten blijven hangen en sprak ook deze keer een aardig woordje mee. Geen drie Antwerpspelers konden mekaar de bal doorgeven. Pass van man tot man was soms zelfs al een opgave. Ook het gebrek aan aanvallende kracht of noem het simpelweg het reuzengrote afwerkingsprobleem was voor iedereen duidelijk. Erger nog, het vermaakte de lokale supporters en waarom ook niet de rood-groene spelers zelf die bijna doorlopend baas bleven op de eigen speelhelft. Bosuilkanarie David De Donder kreeg de ondankbare taak zich diep in de spits op te houden. Werkte hard en zorgde op pass van Kevin Jansen ook voor het enige doelpunt uit de eerste periode. Er werd doorlopend geprobeerd op doel te knallen, maar nu de meeste spelers wat aan frisheid hebben ingeboet, kwamen die pogingen zelfs niet in de buurt van de lokale doelman Van Gils. Kevin Jansen, Olivier Claessens en de Nederlandse tester Van den Driessche namen er een paar voor hun rekening. Ook zij zagen hun inzet niet beloond. Rusten met een kleine bezoekende voorsprong en een foeterende coach Regi Van Acker.

De inbreng van Chris De Witte (i.p.v. David De Donder) en Sacha Verveckken (i.p.v. Giovanni Fedorow) na de kampwissel, leverde evenmin de gewenste ommekeer op. Wel integendeel. Bij de eerste scherpe uitbraak van KFC Antonia over de lengte-as van het speelveld, knalde de lokale spits over Ivan Willockx de gelijkmaker in de verste hoek. Bij de daaropvolgende tegenprik stonden de bezoekers opnieuw op voorsprong. Sacha Verveckken bracht de bal vanop de achterlijn voor de voet van Kevin Jansen die dit keer niet meer kon missen (1-2). KFC Antonia liet de schouders niet hangen. Via (een geheel ten onrechte toegekende) strafschop na fout(?) van Jens Govaerts, klommen de lokale XI nog een tweede keer op gelijke hoogte. De Backer zette de 2-2 op het bord. Hij en zijn team zouden die gelijke stand niet meer loslaten en dat kostte enkel de jonge Antonia-doelman Van Gils wat moeite. Na de komst van Kevin Baert ging de aanvoer vanop de rechterflank wel crescendo. Eenmaal in de buurt van het doel, mangelde het de rood-witten helaas keer op keer aan killersinstinct. Dat moet dringend beter! De lokale doelman moest in de slotfaze nog eenmaal met de vuisten aan de slag om in hoekschop af te weren. Uitblinker Spencer Verbiest zette nog een keertje over de dwarsbalk, maar de score bleef wat ze was. Chris De Witte kon zich evenmin doorzetten. Liep bovendien tegen een (terechte) gele kaart aan nadat hij zich revancheerde voor een lichte slag die hij in een duel te incasseren kreeg.

'Bloed aan de palen,' is nochtans niet het credo van deze talentrijke schakelman die nu al op minder bijval bij de Antwerpsupporters mocht rekenen. Naast de geblesseerden Alain Van Mieghem, Christophe Préseaux en Souleymane Mamam, de afwezige Azië-reiziger Fangzhuo Dong, bleef ook Sam Lavan thuis. Hij mocht er als nieuwbakken papa een flesje kraken. Op zijn positie werd hij behoorlijk vervangen door nieuweling(?) Spencer Verbiest. Over testers De Donder en Van den Driessche laten we het oordeel graag over aan de technische staf.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 27/07/2004)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Ivan Willockx
6 Moumou Cisse
Stephan Wilmssen
14 Spencer Verbiest
4 Cédric Tomsin
11 Kevin Jansen - 51'
9 Van den Driessche (T.)
8 Gunter Verjans
19 Olivier Claessens
20 Giovanni Fedorow
17 David De Donder (T.) - 8'
 
46' 17 David De Donder (uit)/
10 Chris De Witte (T.) (in) - 75'
46' 20 Giovanni Fedorow (uit)/
7 Sacha Verveckken (in)
60' 6 Moumou Cisse (uit)/
5 Jelmer Schoeters (in)
60' 14 Spencer Verbiest (uit)/
18 David Van Passel (in)
60' 8 Gunter Verjans (uit)/
2 Kevin Baert (in)
60' 4 Cédric Tomsin (uit)/
3 Jens Govaerts (in)
K.F.C. Antonia
16 Dries Van Gils
5 Marc Vandooren
8 Ivan Vandeputte
14 Koen Hertoghs
2 Ben Bellekens
9 Jesse Huygen
12 Bart Corluy
6 Bart De Backer - 73' (P)
15 Frederic Wilkin
3 Jorg De Pooter
10 Sven Pirot - 50'
 
46' 16 Dries Van Gils (uit)/
1 Kevin Devos (in)
60' 15 Frederic Wilkin (uit)/
4 Wouter Van Melkenbeek (in)
72' 10 Sven Pirot (uit)/
11 Jan Staff (in)