Scheidsrechter: Luc Melotte

Lijnrechters: Lode Muyldermans - Ronny Vanwelden

Vierde official: Benoni Burie

KRC Genk krijgt R Antwerp FC al voor rusten klein
Ondanks een vroege voorsprong heeft de Great Old het niet gehaald bij KRC Genk. De Limburgers wonnen en blijven aan de top. Nauwelijks was er afgetrapt of Patje Goots bereikte Stefan Leleu met een vrije trap. De aanvoerder scoorde aan de tweede paal met het hoofd. KRC Genk was niet onder de indruk, want even later mikte Skoko de bal in de hoek.

1-1, score opnieuw in evenwicht. De thuisploeg voerde de druk op en net voor de rust knalde Skoko knap in de kruising: 2-1. Meteen had KRC Genk gewonnen spel. R Antwerp FC liep na de pauze achter de onbereikbare bal. KRC Genk kon de score niet opdrijven. De spitsen bleken niet echt in hun dagje, wat toch alweer even geleden was.
(bron: Vrt-tt - 19/01/2002)

Minuut per minuut
00' Vooraf: bij Racing Genk staat Colin voor het eerst in de basis. Reini verdwijnt daardoor naar de bank. Bij R Antwerp FC krijgt de Koreaan Shin Young Rok de voorkeur op Ibrahima Yattara. Omar Mussa, Alex Klak en Zoran Campara zijn er nog niet bij.
03' G O A L: na fout van Wamfor vindt Goots met zijn vrije trap de vrijstaande Leleu, die hard en onhoudbaar in doel kopt. Dit is een vroege goal voor de bezoekers
07' G O A L: de bordjes hangen weer gelijk. Daerden speelt breed in op Sonck die Skoko op het penaltypunt bedient. De Aussie aarzelt niet en trapt in één tijd binnen.
18' RC Genk drukt door, geleid door een slimme Skoko, Antwerp moet wijken.
20' R Antwerp FC heeft de rust teruggevonden. De Genkse aanvalsgolf lijkt even afgeslagen.
30' Het niveau is wat gedaald. Een schot van Skoko, rakelings naast de paal, was zowat het enige gevaar van de laatste minuten.
35' Genk raakt niet voorbij het sterke verdedigende blok van de bezoekers. Het speelt wel tot net buiten de backlijn van R Antwerp FC, maar verder geraken ze niet.
41' G O A L: tweede doelpunt voor Josip Skoko. Na een lange één-twee met Daerden jaagt hij de bal hard de kruising in.
45' Rustverslag: roodwit kwam vroeg op voorsprong, maar de thuisploeg zette de situatie al even snel recht via de eerste van de Genkse spelverdeler, Skoko. De eerste, want de beste man op het veld trapte vijf minuten voor rusten de 2-1 binnen.
47' Al meteen een goede kans op 3-1. Chatelle gaat door op rechts, zet ook goed voor op Daerden, maar de afwerking is minder.
62' Ook al staat R Antwerp FC achter, de ploeg maken blijkbaar geen aanstalten om aan te vallen. Genk dicteert de wet, Skoko zet de lijnen uit.
67' Er valt niet veel meer te beleven in Genk. De pas ingekomen Ziyati staat wel hevig, hij pakt meteen geel. Met Kurt Mertens komt een extra aanvaller in. De tijd begint stilaan te dringen voor de bezoekers.
70' R Antwerp FC holt voortdurend achter de bal aan.
72' Het inbrengen van een tweede spits levert voorlopig nog geen kansen op. Skoko mag aan de overzijde nog eens aanleggen, zijn schot gaat evenwel naast.
85' Nog altijd hetzelfde spelbeeld. R Antwerp FC is niet bij machte aan te dringen.
90' Einde van de wedstrijd.

19 Patrick Goots

46' 2 Young Rok Shin (uit)/
13 Ibrahima Yattara (in)
60' 24 Karel D'Haene (uit)/
10 Noureddine Ziyati (in) - 77'
69' 15 Neil Wood (uit)/
8 Wesley Sonck

46' 7 David Paas (uit)/