F.C. Nieuwkerken Sint-Niklaas

2 - 1

Woe. 09/08/2006 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Sportcentrum Meesterstraat

Toeschouwers: 1.000
 
Scheidsrechter: Jo De Weirdt
 
Antwerpaanval slecht bij schot, doelman Willockx bijna onklopbaar
Eigen bericht - Als er geen echt lastige tegenstander meer op het programma staat tijdens de stage in Engeland, was FCN St.-Niklaas de moeilijkste opponent die R Antwerp FC te bespelen kreeg in de voorbereiding. In het andere kamp stond bovendien de gemotiveerde ex-Antwerpdoelman Ivan Willockx te wachten om zich te onderscheiden. In de tweede periode behoedde hij zijn team meermaals voor fatale gevolgen. Voor de rust werd hij echter maar zelden bedreigd. Net als de twee vorige oefenduels begon Antwerpcoach Andy Welsh met wat de basisploeg heet aan de opdracht. Gunter Verjans volgde samen met zijn (veel) jongere ploegmaats vanuit de dug-out. De omstandigheden van accomodatie en terrein oogden mooi. De temperatuur was aangenaam en er was aardig wat volk komen opdagen in de Meesterstraat. Toch ging het niet echt vlotjes voor de jongens van Andy Welsh. Inzet gekoppeld aan technisch vermogen, maar het roodwitte elftal loopt niet over van knokkers. En laat dat nu een van de belangrijkste kwaliteiten van de geelblauwen zijn. Fangzhuo Dong moest dat al snel ondervinden.

Darko Lukanovic stuurde het eerste gevaar naast het doel. FCN antwoordde met een raid langs de flanken, opgevangen door het centrale duo Sam Lavan-Mohamed Cisse. De Antwerpcoach zag het gevaar en overschreeuwde het wat miserabele geluidsniveau van de achterban. Fangzhuo Dong begreep, maar zat niet echt lekker in de partij. Op de vierde minuut behoefde hij bovendien bijstand van de wonderspons. 't Was al bijna over voor de spits. De vrijschop zette nog wel een aanval in gang, maar de Klaasjes lieten niet begaan. De roodwitte man-aan-de-bal werd van alle kanten belaagd. Darko Lukanovic zag zijn ploegmaats steeds verder van zich wegspurten, ver weg van de bal, heel diep achter de middellijn. FCN had de eigen speelhelft voor zich en tikte rond ŕ volonté, geen tegenstrever in de buurt. Of het moest Antwerpspits Lukanovic zijn die op de vijftiende minuut controleerde en uit de draai naast doel besloot. Alain Van Mieghem ging even later nogal verdacht neer in de fatale zone. Zonder gevolg. FCN antwoordde met een bal in de box.

Predrag Ristovic had er moeite mee. Zijn overbuur had geluk dat Alex Di Gregorio op de linkerpaal knalde. Even over halverwege de eerste speelhelft klom de thuisploeg op voorsprong. Mohamed Cisse werd onbestraft onder de voet gelopen, Belfassi stak door naar Schockaert die de Antwerpdoelman een eerste keer vloerde. Alles liep op een hoopje rond scheids- en lijnrechter. Fangzhuo Dong hield aan zijn verbale inspanning een gele kaart over. Mamam Souleymane probeerde vanop de rechterflank de roodwitte motor op gang te krijgen. Het leverde enkele kleine kansjes op. Darko Lukanovic kopte over. Fangzhuo Dong vlamde uit stilstand slechts centimeters over de dwarsbalk, maar dan was het al bijna rusten geblazen. Kampwissel met 1-0 op het electronische scorebord.

Ritchie De Laet, Ahmed Biga en vooral Luciano Olguin moesten voor meer kamplust komen zorgen. Roodwit claimde het veldoverwicht en drong FCN achteruit. De roodwitte fans lieten onmiddellijk luider van zich horen. De thuisspelers hergroepeerden voor hun goal en lieten ook de buitenspelval geregeld klappen. Ivan Willockx kwam nu een paar keren serieus in het oog van de storm. Mohamed Cisse richtte zijn vrijschop richting kruising, maar de FCN-doelman reageerde gevat. Ook de rebound van Alex Di Gregorio liet hij niet passeren. Luciano Olguin devieerde de corner van Souleymane Mamam naast. Stormram Broeckaert tackelde op de benen van publiekslieveling Ritchie De Laet ten koste van een karton en een hoop verwensingen van de bezoekende aanhang. Alain Van Mieghem worstelde net te lang met de bal om ook nog te kunnen afdrukken. Luciano Olguin zette opnieuw een corner over doel. En de mooiste actie van Fangzhuo Dong belandde jammerlijk tegen de linkerstaak. Even over het uur liet de lijnrechter Schockaert vrij baan om Belfassi te bedienen die meteen Predrag Ristovic een tweede keer het nakijken gaf (2-0).

Ahmed Biga en Alex Di Gregorio hadden er geel voor over om een niet-bestrafte aanslag op de enkel van de Antwerpmiddenvelder te herstellen. Vanaf het zesde kwartier zorgde Antwerpcoach Andy Welsh nog voor een systematische leegloop van zijn invallersbank. Ondanks of misschien net om de wat gespannen verhoudingen te bekoelen, mocht Gunter Verjans (met aanvoerdersband!) nog een vijftiental minuten aan de slag. Cemal Köse zette een paar roodwitte aanvallen op, maar de vuisten van Ivan Willockx lieten zich op geen foutje betrappen. Bij de poging van Kevin Baert was de paal een bondgenoot. Pas in de allerlaatste seconden van de officiële speeltijd kon Luciano Olguin een door Robert Neagoe verlengde corner in doel koppen. Antwerpspelers en coach zochten ontgoocheld de kleedkamer op. Ook de supporters hadden er beslist meer van verwacht. Doelman Willockx genoot terecht na van zijn kleine exploot, al is zijn overwinning wel een beetje gevleid te noemen.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 09/08/2006)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
11 Kevin Jansen
6 Moumou Cisse
5 Sam Lavan
4 Cédric Tomsin
12 Souleymane Mamam
14 Spencer Verbiest
8 Alain Van Mieghem
7 Alexandre Di Gregorio - 71'
17 Darko Lukanovic
9 Fangzhuo Dong - 25'
 
46' 11 Kevin Jansen (uit)/
22 Ritchie De Laet (in)
46' 17 Darko Lukanovic (uit)/
19 Luciano Olguin (in) - 89'
46' 4 Cédric Tomsin (uit)/
16 Ahmed Biga (in) - 70'
73' 8 Alain Van Mieghem (uit)/
10 Cemal Köse (in)
73' 14 Spencer Verbiest (uit)/
20 Gunter Verjans (in)
82' 12 Souleymane Mamam (uit)/
3 Kevin Baert (in)
82' 7 Alexandre Di Gregorio (uit)/
18 Robert Neagoe (in)
F.C. Nieuwkerken Sint-Niklaas
1 Ivan Willockx
3 Kenneth Blomme
4 Alexander Morel
6 Rachid Allachi
8 Thomas Broeckaert - 52'
10 Murat Akin
11 Abdelhakim Laref
12 Steven Van Herreweghe
14 Kristof Taerwe - 82'
20 Amine Belfassi - 62'
9 Koen Schockaert - 24' - 89'
 
46' 3 Kenneth Blomme (uit)/
7 David Crv (in)
46' 10 Murat Akin (uit)/
13 Ameth Gaye (in)
75' 11 Abdelhakim Laref (uit)/
15 Kenneth Stoclet (in)