R. Antwerp F.C.

0 - 0

Zat. 07/10/2006 20:00 u.

K.V. Kortrijk

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5250
 
Scheidsrechter: Johny Ver Eecke

Lijnrechters: Eddy Roosens - Peter Bonte
 
Enkel bezoekers tevreden met halve buit
Eigen bericht - Hoewel ze allebei een andere taal spreken, liep de matchanalyse van de beide coaches niet geheel onverwacht toch parallel. KVK-coach Vanhaezebrouck had er na de uitschuiver aan huis, veel voor over om iets te komen oogsten op de Bosuil. Alles was er dus op gericht om de thuisspelers ruimte te ontnemen en zelf zo vaak mogelijk gevaarlijk op avontuur te trekken. KVK had met Landu Tibu inderdaad de beste kans van de wedstrijd. De Antwerpdoelman speelde zijn rol in het behoud van de clean sheet. Verdedigend stak het prima in mekaar bij de Great Old, maar dat volstond dit keer niet om de driepunter aan huis te houden. En dat was ook de Antwerpcoach niet ontgaan: "Onze veldbezetting en de driemanvoorhoede waren er op gericht om veel druk naar voren te ontwikkelen," opende hij. "Tel echter de stevige Kortrijkse afweer bij ons gebrek aan inventiviteit voor de box en je krijgt jammer genoeg een beetje een ontgoochelend resultaat," concludeerde Warren Joyce.

Op papier twee offensieve elftallen, met in elk kamp liefst drie geboren aanvallers. Bij de bezoekers waren dat Gezelle, Jarakovic en Landu Tubi. Voor de Great Old stuurde het trainersduo op een plaatsje in de verdediging na een ongewijzigd XI-tal tussen lijnen. Net als bij de geslaagde match in Mechelen dus met Fraizer Campbell, Fangzhuo Dong en Luciano Olguin. Enkel in verdediging moest de technische staf wisselen. Gunter Verjans, terug uit schorsing, nam de plaats over van Noord-Iers international Jonny Evans. In de dug out het nieuwe gezicht van Darron Gibson. Alle van de ruim vijfduizend aanwezigen tipten op een roodwitte zege in deze nieuwe clash tussen ex-eersteklassers. De partij kwam echter slechts aarzelend op gang. R.A.F.C. had veel balbezit, maar maakte te weinig tempo. Al vlug bleek dat de veldbezetting bij KVK er zeker niet op gericht was om het spelletje mee te spelen.

Een stevig defensief blok rond Demets, korte combinaties op de eigen helft om het tempo te breken en veel, heel veel diepe ballen. De Antwerpverdediging was in voor een bijzonder moeilijk avondje. Bij uitbreiding zou het hele team zich behoorlijk scherp moeten tonen. Predrag Ristovic was eerst om een bezoekende infiltratie met de voet af te weren. Aan de overkant een corner, maar die leverde niets op. Het liep het rond de zestien meter niet echt lekker. Er was de Kortrijkse buitenspelval die meermaals gevat dichtklapte en een reeks bezoekende overtredinkjes. Jarakovic zette Gunter Verjans op het verkeerde been. Landu Tubi dreigde, maar Ristovic dwong hem naast zijn doel. Een hardwerkende Mamam Souleymane slaagde er evenmin in het tempo op te krikken. De beide backs deden de lijn, maar vonden maar zelden een maatje in de box. De Antwerpaanvallers liepen duidelijk in de schaduw van de Kortrijkse lange mannen.

Er was een kopbal naast van Fraizer Campbell. Ook een dreiging op stilstaande fase. Alex Di Gregorio tikte opzij, Fangzhuo Dong knalde keihard naast. Scheidsrechter Ver Eecke moest de gemoederen bedaren nadat Landu Tibu zwaar doorging op Predrag Ristovic. De kaart bleef op zak, maar het Antwerppubliek was niet bepaald vergevingsgezind. Een afgeweerde vrije trap van alweer Fangzhuo Dong leverde weer niets meer dan een hoekschop op. Spencer Verbiest zette een elleboog op Dong om in een vrijschop over doel. Rusten met een dubbele nul op het scorebord. Met verse moed aan de tweede helft begonnen, maar bleek snel dat die een exacte copie van de eerste zou worden. Veel veldspel en bitter weinig kansen. Bezoeker Landu Tibu knalde zo'n kwartier ver het zijnet aan flarden. Steriele druk vanwege R.A.F.C, maar het moet gezegd bezoeker KVK eiste iets meer balbezit op.

Beliep naar behoren de rechterflank. Kirk Hilton stond behoorlijk onder druk. De linksachter gleed bij herhaling onderuit en dat zorgde toch voor enige onrust op de tribunes. Allicht ook in de dug-out, want zo'n tien minuten voor tijd werd hij vervangen door Cedric Tomsin. Het grootste deel van de partij was dan al opgegaan aan mddenveldspel, bitter weinig kansen en een (Kortrijkse) gele kaart. R Antwerp FC maakte zich op voor een slotoffensief. Darron Gibson, na iets meer dan een uur ingevallen voor een aangeslagen Fraizer Campbell, speelde kat en muis met de bezoekende verdediging. Nog een keer liet Fangzhuo Dong zich in de actie betrekken. De Chinese spits schoot overhaast voorlangs en dat kwam hem op enige verwijten van de fans te staan. Mohamed Cisse daarentegen leverde, net als zijn doelman, een opgemerkte en foutloze verrichting af. Bezoekend doelman Mollez werd niet al te vaak bedreigd. Mamam Souleymane probeerde wel een paar keren, maar het vizier stond te hoog gericht.

KVK kreeg uiteindelijk waarvoor het gekomen was. De Antwerpsupporters waren het met de manier waarop dat gebeurde, niet eens. We vonden niettemin in het Antwerpkamp niemand bereid om meer voor het eigen team op te eisen.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/10/2006)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
12 Danny Simpson
6 Moumou Cisse
15 Gunter Verjans
2 Kirk Hilton
25 Souleymane Mamam
14 Spencer Verbiest
7 Alexandre Di Gregorio
10 Luciano Olguin
23 Fraizer Campbell
9 Fangzhuo Dong
 
63' 23 Fraizer Campbell (uit)/
22 Darron Gibson (in)
80' 2 Kirk Hilton (uit)/
4 Cédric Tomsin (in)
K.V. Kortrijk
24 Peter Mollez
17 Brecht Verbrugghe
3 Stéphane Demets
19 Xavier Chen - 62'
6 Jimmy Hempte
4 Vincent Provoost
5 Mehdi Makhloufi
18 Daniël Calvo
7 Ivica Jarakovic
10 Christian Landu Tubi
21 Nicolas Gezelle
 
83' 10 Christian Landu Tubi (uit)/
11 Bas Vervaeke (in)
83' 7 Ivica Jarakovic (uit)/
8 Jo Vermast (in)