R. Antwerp F.C.

3 - 3

Zat. 14/10/2006 20:00 u.

K.S.K. Ronse

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4.500
 
Scheidsrechter: Gaetan Simon

Lijnrechters: Jean-Michel Soyer - Patrick Belly
 
Late puntendeling maakt niemand blij op de Bosuil
Eigen bericht - Met twee linkspoten op het scheidsrechtersblad en Danny Simpson die net als de geschorste Jonny Evans niet tot de vijftien behoorde, bleef 't tot bij de aftrap gissen wie de opengevallen plek van rechtsachter zou bevolken. Een beetje verrassend viel de keuze van de technische staf op Kirk Hilton. Voor het overige nam Darron Gibson, ondanks een rustperiode van 48u. na een opstoot van kniepijn, de plaats over van de wegens interlandverplichtingen moe teruggekeerde Fangzhuo Dong. De jonge Mancunian stond aan de aftrap een beetje voor zijn eerste (grote) examen op de Bosuil. Hij slaagde met brio gedurende de eerste vijfenveertig minuten. Na de rust moest hij noodgedwongen zijn plaats opnieuw afstaan. Fangzhuo nam de plek, maar niet de panache over. Opnieuw met drie spitsen en de tactische ombouw van het team verliep met zoveel horten en stoten dat KSK Ronse prompt twee doelpunten wegliep. Profiteerde dus bijna, maar niemand bij R Antwerp FC die echt blij was met de late gelijkmaker.

Het begon nochtans allemaal voortreffelijk. Al van in de eerste minuut snelheid van uitvoering, druk naar voren en een eerste kans. Fraizer Campbell zette een combinatie die vanaf Alex Di Gregorio kwam en door Luciano Olguin verlengd, slechts centimeters naast. KSK kreeg amper tijd om te ademen, maar stond verdedigend op zijn strepen. Mamam Souleymane liep offside. Darron Gibson liet er zich niet aan vangen. Hij infiltreerde vanop de achterlijn en bediende Luciano Olguin. De spits werd in zijn poging echter afgeblokt. De bezoekers hanteerden de verre bal naar voren, maar dat leek aanvankelijk een mager wapen. Op de tiende minuut dwongen de bezoekers zo wel twee hoekschoppen op rij af. KSK kreeg vervolgens doorlopend te maken met een feilloos werkende buitenspelval. Leek de indraaier van Mamam Souleymane aanvankelijk Fraizer Campbell en iedereen voorbij te gaan, Spencer Verbiest maakte er uit de tweede lijn een knappe doelpoging van.

De bal zoefde echter naast. Alex Di Gregorio bestrafte duw- en trekwerk met Fraizer Campbell als slachtoffer, bijna rechtstreeks vanop vrijschop. Doelman Paul reageerde met de vuisten. Darron Gibson bracht de inworp terug en Fraizer Campbell devieerde de voorzet zo'n vijftien centimeters naast de goal. De poging van Kirk Hilton ging om het op z'n Engels te zeggen 'wide'. De eerste Antwerpcorner kwam er pas op de 23'. Getrapt door Darron Gibson en teruggebracht door Fraizer Campbell. Overhaast verstrikte de jonge Mancunian zich helemaal in zijn shot. Pas over het half uur kwam het roodwitte overwicht op het bord. Intrap Predrag Ristovic, Luciano Olguin precies tot bij Fraizer Campbell. De spits lokte doelman Paul uit zijn kooi en trapte binnen. Ondanks de veelheid aan Ronsense overtredingen, was het Luciano Olguin die een foutje op Préseaux bekocht met een geel karton. En het zou niet meer goedkomen tussen publiek en fluitenier.

Nog voor de pauze haalde ex-Antwerpspeler Préseaux bovendien zijn gram. Hij trapte een vrijschop vanop rechts. Alex Di Gregorio ontzette flauwtjes tot bij de verdediger en die poeierde simpel de gelijkmaker in doel. In de plaats van een stevige en verdiende voorsprong, stond er nu plots opnieuw een gelijke stand op het bord om de rust in te gaan. Na de pauze bleef Darron Gibson binnen. In zijn plaats kwam Fangzhuo Dong. De tactische ombouw vroeg de XI van Joyce-Welsh zoveel aandacht, dat ze nog nauwelijks oog hadden voor de tegenstand. Fangzhuo Dong moest al onmiddellijk bijspringen in verdediging. Drie corners op rij voor de bezoekers. Bouckhelifa kreeg bij de derde poging de bal op het hoofd, maar kopte helemaal vrijstaand naast. En nog leek de verwittiging niet begrepen. KSK Ronse ging er defensief nogal fors in, maar trok tegelijk onverschrokken in de aanval. Op het kwartier klommen de bezoekers zelfs (verdiend) op voorsprong.

De bal werd na Antwerps balverlies vanop links voorgebracht. Sylla buffelde met het hoofd binnen. Fangzhuo Dong kon er een schot hoog over en een balletje binnen bereik van doelman Paul tegenover stellen. Fraizer Campbell reageerde met een mooi voorbereid schot dat helaas voorlangs ging. Predrag Ristovic moest aan de overkant uitlopend redding brengen na balverlies. Halverwege die tweede periode pikte Sylla de bal af van Cedric Tomsin, gooide voor en Spencer Verbiest klopte zijn eigen doelman. Plots stond het 1-3 en leek een traditie opnieuw bewaarheid te worden. De trainersstaf reageerde bijna onmiddellijk met een dubbele wissel. Alain Van Mieghem en Kevin Baert kwamen Cedric Tomsin en Luciano Olguin vervangen. Spencer Verbiest zakte onmiddellijk een rij naar achteren, Kirk Hilton kwam op zijn vertrouwde linksback terecht. Het team vond hierin nieuwe moed. Nog geen vijf minuten later zorgde Fangzhuo Dong na een dubbele dubbelpass met Kirk Hilton en Alex Di Gregorio voor de aansluitingstreffer.

KSK hapte vervolgens naar adem. Coach Denie begon aan zijn wisselcarrousel die Sylla in extremis nog een gele kaart opleverde. Predrag Ristovic kwam nog nauwelijks in het stuk voor. De Antwerpverdediging schoof op tot tegen de middellijn en KSK werd geen seconde meer met rust gelaten. Kevin Baert bracht vaart op de rechterwing en ook in het duel stond hij zijn mannetje. Toch geen grote scoringskansen tot... de achtentachtigste minuut. Mamam Souleymane zette op het hoofd van Gunter Verjans die de dwarsbalk viseerde. De bal sprong terug tot bij Alex Di Gregorio en die kopte aan de eerste paal raak. Mamam Souleymane betrok het houtwerk terecht in de viering. De bezoekers kregen nog een moeilijk matcheinde te verwerken, maar hielden stand. Coach Denie claimde de driepunter voor zijn club. De aangeslagen Antwerpcoach Joyce rekende voor dat je met drie doelpunten op verplaatsing toch wel iets mag halen, maar winnen?

Een verklaring voor de vele tegendoelpunten zag de coach in hardnekkige defensieve foutjes. Hij bracht ook de ontgoocheling van Darron Gibson mee naar de persbabbel. Hoe het van hier verder moet met de jonge middenvelder, blijft voorlopig afwachten. Hij bewees alleszins een belangrijke rol te kunnen spelen voor dit R Antwerp FC.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 14/10/2006)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Kirk Hilton
15 Gunter Verjans
6 Moumou Cisse
4 Cédric Tomsin
25 Souleymane Mamam
22 Darron Gibson
14 Spencer Verbiest - 66' (O)
7 Alexandre Di Gregorio - 88'
10 Luciano Olguin - 34'
23 Fraizer Campbell - 32'
 
46' 22 Darron Gibson (uit)/
9 Fangzhuo Dong (in) - 79'
72' 4 Cédric Tomsin (uit)/
3 Kevin Baert (in)
72' 10 Luciano Olguin (uit)/
8 Alain Van Mieghem (in)
K.S.K. Ronse
22 Luc Paul
5 Christophe Préseaux - 43'
18 Mohamed Konate
6 Ludovic Buyssens
23 Jonathan Dubart
11 Kevin Lefranc
4 Yann Synaeghel
7 Halil Krasniqi - 64'
15 Mailik Bouckhelifa
10 Serguei Omelianovitch - 61'
9 Norman Sylla - 69' - 80'
 
77' 15 Mailik Bouckhelifa (uit)/
3 Philippe Buyssens (in)
80' 9 Norman Sylla (uit)/
2 Bart Mathys (in)
85' 7 Halil Krasniqi (uit)/
8 Julien Peres (in)