K. Rac. Waregem

2 - 3

Zon. 12/11/2006 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Regenboogstadion

Toeschouwers: 3.500
 
Scheidsrechter: Gregory Delcorps

Lijnrechters: Alexandre Boucaut - Barry Barri
 
Alex geeft het geluk een zetje
Eigen bericht - Het laatste bezoek in het Regenboogstadion zette R Antwerp FC zo'n twee jaar geleden een bijzonder sterke prestatie neer tegen den 'essevee'. Vanmiddag was dat teminste gedurende de eerste vijfenveertig minuten tegen het 'kleine' Waregem, de Rassing, helaas helemaal anders. Of het tijdens de pauze in de roodwitte kleedkamer gestormd had, was achteraf niet direct duidelijk. Het gezicht van coach Warren Joyce stond op onweer. Er kon met moeite een schuchter lachje af als hij de snelle ommekeer in de score mocht verduidelijken. Van onderschatting was nochtans geen moment sprake geweest, ontkende Kevin Baert de voor de hand liggende conclusie. Aanvoerder Alex Di Gregorio was voor de vijfde keer 'matchwinner' met een doelpunt op een cruciaal moment voor zijn tot dan nogal zuchtende en steunende elf.

Het ontbrak de roodwitten duidelijk aan kamplust en ook wat automatismen, leek het. De Antwerpcoaches hadden inderdaad nogal geschoven met de pionnen om de geschorsten Jonnie Evans en Souleymane Mamam te vervangen. Spencer Verbiest viel een lijntje naar achteren als centrale verdediger. Alex Di Gregorio nam de aanvoerdersband en gedurende de eerste periode alvast de taak van verdedigende middenvelder over. Kevin Baert verhuisde van de linkerflank naar rechtsmidden. Cedric Tomsin werd ook al voor de eerste helft linkerflankspeler. KRC Waregem mocht met zijn twee nieuwe Burkinesen Maiga en Barro al in de eerste minuut het nieuwe centrale duo aan de tand komen voelen. Het schot van Barro ging naast. Aan de overkant vond de vrijschop van Darron Gibson wel het hoofd van Fraizer Campbell, maar de bal vervolgde richtingloos naast. R Antwerp FC had wel veel balbezit, maar de roodgele muur ontmantelen lukte niet. Daarvoor maakten de bezoekers te weinig tempo en mangelde het ze een beetje aan precisie in de passing. Ging het over en weer al niet bijzonder soepel, er waren ook (te) vaak vrijschoppen voor een veelheid aan kleine foutjes.

Het team van coach Franky Dekenne moest weliswaar optornen tegen de technische overmacht van de opponenten en het enthousiasme van de twaalfde man, maar hun inzet compenseerde dat tekort. In de box bleven de beide doelmannen wachten op werk. Fraizer Campbell probeerde wel iets, maar zette het afgeweerde schot van Kevin Baert met een halve omhaal naast. Iets over halverwege de eerste periode werd de Antwerpse nonchalance afgestraft. Kirk Hilton gaf nogal goedkoop een vrijschop weg. Yousfi trapte door de muur en op de vuist van Predrag Ristovic. Tegen de rebound van Geldhof stond de hele roodwitte afweer machteloos. De voorsprong sterkte de Racingers alvast in hun aanpak. De Antwerpsupporters hervonden al vlug hun tweede adem, maar de spelers op het terrein volgden helaas niet. Nog een gelukje dat Barro op een voorzet vanop links voorlangs besloot. Cedric Tomsin deed hem dat in het zicht van de rust na. Aan de tussenstand veranderde dat alleszins (nog) niets. Een afkeurend gemompel begeleidde de Antwerpspelers naar de kleedkamer bij de verrassende 1-0 op het electronische scorebord in het Regenboogstadion.

Na de kampwissel brachten de Antwerpcoaches met Luciano Olguin een bijkomende offensieve kracht mee. Kevin Baert switchte opnieuw van kant en Cedric Tomsin mocht als linksachter aan de slag. De achtervolging was ingezet, maar KRC liet zich niet bepaald overrompelen. Fraizer Campbell stak na een mooie passeerbeweging wel als eerste vuur aan de lont voor de bezoekers. Doelman Vergote pareerde het gevaar. Darron Gibson zwoegde zich de longen uit het lijf, zijn passes waren echter niet millimeterzuiver. Op pass van achteruit van Spencer Verbiest via Fraizer Campbell was de kopslag van Fangzhuo Dong op doel te zwak om de Waregemse goalie te verontrusten. Tegen de formidabele streep van Alex Di Gregorio had de Waregemse doelman niet het minste verhaal. Het duurde ook voor de aanhang enkele seconden om te realiseren dat de gelijkmaker tegen de touwen hing. De Rassing sputterde en had het net als de stadionklok bijzonder moeilijk om volgen. Kevin Baert bracht de bal op en in een duel met Fangzhuo Dong in de zestien ging Yousfi in de fout. Bal op de stip. Alex Di Gregorio prikte beheerst in de linkerbenedenhoek. In amper drie minuten tijd was de score zeer tot ongenoegen van de lokale aanhang gekanteld.

Roodwit ging nu eindelijk domineren en moest steeds meer (harde) tackles ontwijken. Het kostte de lokalen nog vier keer geel. Ook de Antwerpspitsen Fangzhuo Dong en Luciano Olguin deelden in de kaartenlast met schorsingen ten gevolge. Denkwerk genoeg dus voor de beide coaches om voor de volgende opdracht de selectie aan die dwingende realiteit aan te passen. Zo'n acht minuten na zijn goal, werd Alex Di Gregorio eens te meer in zijn dadendrang gehinderd. Mancunian Darron Gibson tekende met een fluwelen streel voor zijn eerste doelpunt in de roodwitte uitrusting van de Great Old. 1-3. Over en out leek het bijna. KRC veerde nog een laatste keer recht. Een verre vrije trap ging over de linkerflank naar voren waar invaller Devos nieuweling Barro vond. Met een harde en geplaatste kopslag gaf de spits Antwerpdoelman Predrag Ristovic een tweede keer het nakijken. Roodwit grendelde nu het middenveld af en speelde de wedstrijd probleemloos, maar met een zekere voorzichtigheid uit. En dat was niet echt wat de supporters ervan verwacht hadden!

Alex Di Gregorio troostte zich met vijf punten voorsprong op de derde plaats. Coach Warren Joyce wilde beslist niet over de kloof met het weggesnelde AFCV Dender kijken. "Laten wij ons nog maar een tijdje focussen op onszelf," hield hij de boot af. Wijze woorden na een wat half voldane uitstap.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 12/11/2006)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
12 Danny Simpson
6 Moumou Cisse
14 Spencer Verbiest
2 Kirk Hilton
3 Kevin Baert
22 Darron Gibson - 68'
7 Alexandre Di Gregorio - 56' - 59' (P)
4 CÚdric Tomsin
9 Fangzhuo Dong - 72'
23 Fraizer Campbell
 
46' 2 Kirk Hilton (uit)/
10 Luciano Olguin (in) - 89'
89' 3 Kevin Baert (uit)/
15 Gunter Verjans (in)
K. Rac. Waregem
1 Stefaan Vergote
4 Joris De Tollenaere
18 Diederik Moerman - 42'
5 Ben Samain
6 Steev Yousfi - 59'
7 Fangio Compernolle - 73'
9 Dimitri Geldhof - 26' - 67'
11 Kristof Dupont
13 Arne Houtekier
15 Bureima Maiga - 75'
20 Tanguy Barro - 81' - 83'
 
64' 4 Joris De Tollenaere (uit)/
25 Tom Devos (in)