R. Antwerp F.C.

2 - 2

Zat. 18/11/2006 20:00 u.

K.F.C. V.W. Hamme

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 6750
 
Scheidsrechter: Stijn Moons

Lijnrechters: Yves De Neve - Peter De Bock
 
Late gelijkmaker legt Bosuil het zwijgen op...
Eigen bericht - Wedstrijd met bijzonder weinig kansen die aan beide kansen wel tegen 101% werden afgewerkt. Met nog amper acht minuten te spelen keken de bezoekers uit Hamme nog tegen een dubbele achterstand aan, maar in de slotfaze zetten ze de bordjes nog in evenwicht. Net voor de blauwzwarte gelijkmaker was Spencer Verbiest weggestuurd met een tweede gele kaart. Sanctie die bezoeker Petrovic ook ten deel viel na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Moons. Antwerpcoach Warren Joyce maakte een rekensommetje, maar vond geen plausibele uitkomst voor het pijnlijke puntenverlies van zijn team. Niet alleen op de tribunes, maar ook in de kleedkamer heerste grote droefenis...

Plots heel veel selectieproblemen voor de roodwitte technische staf bij het bezoek van KFC VW Hamme, het vorige seizoen nog de meest opvallende deelnemer aan de eindronde. Er waren niet alleen de pas geheelde neus van Cedric Tomsin en rightwinger Mamam Souleymane op missie in Togo, maar heel belangrijk: ook schorsingen in voor- en achterlijn. Met Jonny Evans ontbrak een belangrijk pion in de afweer. Met Fangzhuo Dong en Luciano Olguin stond bovendien de helft van het offensieve potentieel op non-actief. Plots waren daar Alain Van Mieghem, Kevin Jansen, Darko Lukanovic, Gunter Verjans, Sidi Farssi en... Ritchie De Laet in de kern en zelfs heel dicht bij het starterselftal. Het zouden Joyce-Welsh immers niet zijn als er geen verrassende oplossingen gevonden waren. De jonge Ritchie De Laet stond inderdaad voor zijn grote competitiedebuut als rechtermiddenvelder.

Kevin Baert was aan de overzijde opnieuw vaste keuze. Gunter Verjans schoof in de verdediging in, terwijl Spencer Verbiest samen met de twee Bosuiljongeren, Alex Di Gregorio en de jonge Mancunian Darron Gibson de aanvoer naar eenmansvoorhoede Fraizer Campbell moest verzekeren. Zoals verwacht begonnen de XI van coach Verkempinck voorzichtig aan de partij. De roodwitten leken nu wel van bij aanvang gemotiveerd en bij de les. Al in de eerste minuut moest doelman Meul plat voor een prikje van Fraizer Campbell. Niet veel later richtte ook Alex Di Gregorio een pijltje op doel na een mooie beweging op de flank tussen Ritchie De Laet, Kevin Baert en Danny Simpson. In het verweer kreeg Spencer Verbiest zijn vroege gele kaart voor wat in Engeland de perfecte tackle heet te zijn. De vrijschop leverde niet direct iets op, maar het gele karton zou later in de partij pijnlijke gevolgen hebben. Een autoritaire Mohamed Cisse dirigeerde de roodwitte defensie.

Ging zelfs een paar keren de bal opbrengen, waarbij Kevin Baert het ideale steunpunt was. Zo werd Alex Di Gregorio een tweede keer lopen gestuurd, maar ook nu bleef Meul baas over de gebeurtenis. Gelukkig niet voor lang. Verrassend tussen een bos van benen door en vanop (grote) afstand knalde Darron Gibson staalhard op de bezoekende portier. Fraizer Campbell was er als eerste bij om de bal binnen te tippen voor zijn tiende roos van het seizoen. VWH reageerde, maar de bewegingen waren allemaal nogal traagjes en voorspelbaar. Kevin Baert haalde iets over het kwartier verrassend naar de linkerbenedenhoek uit. Doelman Meul bokste in corner. Eens het gevaar afgeweerd, ging het via Reigel voorzichtig richting Antwerpdoel. Een inswinger van de bezoekende captain dwong Antwerpdoelman Ristovic tot het gebruik van de vuist. Van Der Heyden joeg de rebound hoog over. De jeugdige dadendrang van Ritchie De Laet werd een paar keren teruggefloten. Ondanks het roodwitte meesterschap, tekende VWH een paar fraaie driehoekjes op het gras.

Een soliede buitenspelval en Predrag Ristovic weerden het gevaar Reigel af. Actie in de box aan de overkant was schaars. Ondanks steun van een hardwerkende Kevin Baert, moest Fraizer Campbell te vaak optornen tegen gestalte- en getalsoverwicht. De jonge spits beroerde weliswaar een ideale voorzet van Darron Gibson, maar de kopslag vond het doel helaas niet. Rusten met 1-0. De lokale aanhang wist niet echt of ze daar nu tevreden mee waren of niet... Bevlogen was de partij immers niet geweest, maar had de toeschouwers door het kleine verschil in score toch in de ban gehouden. Ook na de pauze kwam de activiteit maar traag op gang. Veel middenveldspel. Een paar slordigheidjes verstoorde de opbouw aan beide kanten. De supporters en ook de technische staf bleven geduldig. Alex Di Gregorio waagde als eerste zijn kansje, maar het schot was veel te zwak.

Darko Lukanovic kwam even voor het uur debutant Ritchie De Laet na een bevredigend optreden, vervangen. De rijzige spits bracht gestalte en vaart in het roodwitte aanvalsspel. Darron Gibson buffelde een terugvallende bal richting spits. Na een stevige spurt kon hij nog net voor doel tillen. De alweer goedgevolgde Fraizer Campbell won het duel met Meul en kopte de roodwitte nr. twee tegen de touwen. KFCVW leek nu plots gestoken door een nijdig insekt. De duels werden bitser en ten koste van (veel) gele kaarten betwist. Coach Verkempinck bracht een derde spits. En deed daarmee, zoals hij tijdens de persbabbel terecht opmerkte, een gouden zet. Ondanks de beweeglijke invalbeurt van Darko Lukanovic, de onvoorwaardelijke steun van de twaalfde man en de inbreng van Kevin Jansen kwam R Antwerp FC steeds meer in ademnood, leek het wel. Kevin Jansen liep zich nog wel een keertje tot bij het doel van Meul, maar zijn schot belandde tegen de boarding.

Langzaam kantelde het balvoordeel in de richting van de blauwzwarten. Het (bijna stuurloze) Antwerpschip liep zo'n zeven minuten voor tijd via De Meyer averij op. De hel brak los. En de schade werd er alleen nog groter op. In een (foutief) duel in de middencirkel werd Spencer Verbiest een tweede keer geboekt en naar binnen gestuurd. Invaller Djamba-Shango rolde over de linkerflank en zette prima voor. Van Der Heyden knalde tegen een onderdeel van Kirk Hilton aan. De bal caprioleerde net naast de paal het Antwerpdoel in. De Bosuil was het zwijgen opgelegd. Er restte enkel nog tijd om de schade op te meten en vast te stellen dat seizoensrevelatie FCV Dender opnieuw twee punten verder weggelopen was. De pers kreeg wel nog een reactie van enkele spelers, maar de frustratie zat bij sommigen zo hoog dat ze dat voor de camera niet wilden herhalen...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/11/2006)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
12 Danny Simpson
6 Moumou Cisse
15 Gunter Verjans - 74'
2 Kirk Hilton
26 Ritchie De Laet
7 Alexandre Di Gregorio
22 Darron Gibson - 84'
14 Spencer Verbiest - 6' - 87'
3 Kevin Baert
23 Fraizer Campbell - 12' - 63'
 
55' 26 Ritchie De Laet (uit)/
17 Darko Lukanovic (in)
76' 3 Kevin Baert (uit)/
11 Kevin Jansen (in)
K.F.C. V.W. Hamme
23 David Meul
22 Karel De Smet
4 Marko Petrovic - 66' - 92'
6 Koen Van Der Heyden - 88'
5 Kristof Kestens
14 Thomas De Meyer - 82'
21 Bart Goossens
8 Tim Reigel - 89'
10 Bart Vlaeminck
9 Tom Van Hyfte
19 Koen Versyp - 18'
 
66' 10 Bart Vlaeminck (uit)/
18 Jorrit D'Haeseleer (in)
72' 9 Tom Van Hyfte (uit)/
20 Serge Djamba-Shango (in)