K.A.S. Eupen

0 - 1

Zat. 27/01/2007 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Kehrwegstadion

Toeschouwers: 2.000
 
Scheidsrechter: Kris Belon

Lijnrechters: Eric Thiry - Rudi Henderickx
 
Alex grapt: nog 21 overwinningen verwijderd van hoofdprijzen
Eigen bericht - Blijdschap met een klein zwart randje na de felbevochten zege in het Eupense Kehrwegstadion. Prijs voor de meest ongelukkige Bosuil gaat zonder twijfel naar David Gray. Uitgesloten worden en niet meer op eigen kracht de kleedkamer kunnen bereiken, dat is pech. Dat is dubbel pech. Gelukkig had coach Andy Welsh na afloop enigszins geruststellend nieuws mee. "De knie is alleszins geraakt, maar het is minder gezwollen dan gevreesd. Het lijkt beter mee te vallen en dus ('fingers crossed') hopen we maar. Morgen vertrekken we met de jongens naar Engeland. De medische staf is al voorbereid." De coach zei het wel niet met zoveel woorden, maar iedereen bij R Antwerp hoopt dat ze net als voor Fraizer Campbell opnieuw een klein mirakel kunnen volbrengen. Ryan Shawcross kan alvast uitpakken met zijn eerste doelpunt in de 'roodwitte' uitrusting van R Antwerp FC. David Gray neemt helaas zijn eerste grote ontgoocheling van het grote-mensen-voetbal uit Eupen mee! Met nieuweling Roel van Hemert of nog Antwerpjongere Ritchie De Laet houdt de technische staf toch al twee valabele alternatieven achter de hand.

De geschorste Cedric Tomsin zag samen met de bestuurstop en de vele honderden fans vanuit de tribune hoe de Antwerpcoach een op twee plaatsen gewijzigd elftal aan de aftrap bracht. Darron Gibson en Fraizer Campbell namen hun plaats terug in ten koste van Kevin Baert en Darko Lukanovic. Het begin van de partij liet twee gretige, maar toch ook een beetje voorzichtige teams zien. Fraizer Campbell liep op pass van Luciano Olguin na amper drie minuten achter de eerste kans aan. Doelman Wins werkte in corner. De eerste van vele voor beide teams. De eerste ook van wat later een beslissende trap vanop het hoekje zou blijken te zijn. Nu was het nog de tegenstander aftasten, gevaarlijker was het niet. Eerste probleempje voor de Antwerpdoelman was een schuiver van Penga. Op tegenactie langs de lijn van Mamam Souleymane kwam Luciano voor de Eupense goalie opduiken en die weerde af in... hoekschop. De terugvallende bal werd door Kirk Hilton met links naast gestuurd. Aan de overkant een strovuurtje van Lebe dat door Predrag Ristovic deskundig gesmoord werd. Ook de buitenspelval stond de Antwerpafweer bij om de lokalen van het lijf te houden. Geen van beide partijen domineerde of zorgde voor onmogelijke moeilijkheden voor de doelverdedigers.

De combinaties waren bij momenten verzorgd, al hadden de bezoekers wat moeite het tempo aan te houden. "Een beetje gebrek aan competitieritme," zei coach Warren Joyce. Begrijpelijk na het competitieloze weekeinde. Fraizer Campbell viel samen met zijn ploegmaats wat terug. Luciano Olguin knokte zich de ziel uit het lijf. En daarmee bleven de Eupense verdedigers dan weer constant bezig. Even voor halverwege hielden de vingertoppen van Antwerpdoelman Ristovic Lebe van de openingstreffer. Eupen deed zeker meer dan maar wat meedoen. De gemene klap in het aangezicht van Ryan Shawcross bleef onbestraft, verzorging mocht wel. De jonge Brit liep niet te nukken. Dat deed tegenstander Penga wel in een duel met Alex Di Gregorio en liep prompt tegen geel aan. De doelpoging van Spencer Verbiest ging naast. Volgde een reeks zwartwitte corners die allemaal niets opleverden. Net voor de rust ontsnapte roodwit nochtans aan een tegendoelpunt. KAS veroverde nogal onorthodox ten nadele van Alex Di Gregorio de bal. Het ging vliegensvlug over links tot voor de goal waar Keller zijn killersinstinct niet vond. Hij zette de opgelegde mogelijkheid naast. Stond toen al een geel streepje achter de naam van Antwerpverdediger Gray te blinken. Rusten met een dubbele blanke stand. Ook de Antwerpsupporters hadden er dan al een knappe verrichting opzitten.

Geen wijzigingen na de kampwissel en dus kon het met dezelfde verbetenheid op en naast het terrein herbeginnen. Darron Gibson gaf de indruk er wat door te zitten, maar het was een beetje verrassend Mamam Souleymane die als eerste werd gewisseld. Kevin Baert moest voor bijkomende duelkracht komen zorgen. En dat deed de fręle flankspeler met verve. Meer nog: hij schakelde goed over de middenzone en zorgde voor ademruimte voor de roodwitte achterhoede. De oefening op corner bleef beiderzijds voortduren. De duels niet echt onzacht. De poppen gingen naast de lijn alvast aan het dansen als de Eupense coach zich met de zaak ging bemoeien. Andy Welsh liet zijn collega niet begaan. Het fluitsignaal beslechtte het opstootje in het voordeel van de lokalen. Kon het weer verder. Bij de volgende foutieve ingreep van David Gray op de linkerkant had Bellon geel en rood tegelijk vast. De ongelukkige verdediger moest op de draagbaar zijn uitsluiting tegemoet. R.A.F.C. nog een half uur met zijn tienen verder. Het Antwerptrainersduo wees Alex Di Gregorio naar de rechtsachter, terwijl Kevin Baert naar de flank moest afbuigen. Centraal kwam Spencer Verbiest tegen een getalsovermacht te staan.

De twaalfde man leverde onmiddellijk een bijkomend stel longen. Ook vanuit de roodwitte dug-out werd het geen moment stil. Vooral 'Alex' werd op zijn nieuwste positie deskundig geďnstrueerd. Het balbezit leverde KAS Eupen niet eens enkele mogelijkheden tot scoren op. Neen, het team van Joyce-Welsh prikte zelf een paar keer en nu moest spits Penga Kevin Baert foutief tot staan brengen. Het geel bleef dit keer niet geheel terecht op zak. 70e minuut. Kevin Baert slalomde in een dubbele dubbelpass met Darron Gibson en Luciano Olguin door de Eupense gelederen. Het schot was helaas te zacht om schade aan te richten voor doelman Wins. Tegen de buffelkopslag van Ryan Shawcross op hoekschop van Spencer Verbiest stond heel KAS Eupen, goalie incluis, wel machteloos. 't Werd nog een kwartier hard werken voor de jongens van Joyce-Welsh. "Dat is nu precies een van de sterkste punten van de selectie," besloot de Antwerpcoach zijn ontmoeting met de pers. Ondertussen mocht Warren Joyce opnieuw rekenen op publieke felicitaties van zijn voorzitter.

Alex Di Gregorio pakte verrassend uit met de wetten van de algebra. Hij rekende met 21, geen overwinning te weinig voor een aantal hoofdprijzen op het Antwerppalmares. Reken zelf maar na: zestien in de competitie en tel er ook nog een aantal in de beker bij!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 27/01/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
12 David Gray - 25' - 60'
6 Moumou Cisse
16 Ryan Shawcross - 77'
2 Kirk Hilton
25 Souleymane Mamam
22 Darron Gibson - 26'
14 Spencer Verbiest
7 Alexandre Di Gregorio
10 Luciano Olguin
23 Fraizer Campbell
 
58' 25 Souleymane Mamam (uit)/
3 Kevin Baert (in)
75' 10 Luciano Olguin (uit)/
17 Darko Lukanovic (in)
89' 23 Fraizer Campbell (uit)/
15 Gunter Verjans (in)
K.A.S. Eupen
1 Koen Wins
18 Stefan Bongard
8 Frédéric Lebe
4 Sotiros Costoulas
20 Rachid Farssi
6 Jeffrey Rentmeister
21 Olivier Vinamont - 89'
19 Yve Thijs
7 Fesquet Penga - 29'
9 Marc Keller
10 Najib El Abbadi
 
75' 10 Najib El Abbadi (uit)/
25 Wanderson Bernardo (in)
82' 18 Stefan Bongard (uit)/
22 Christian Brüls (in)