K. Tubantia Borg. V.K.

0 - 4

Din. 07/08/2007 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Rivierenhof

Toeschouwers: 1.052
 
Scheidsrechter: Andy Matthijs

Lijnrechters: Edgard Stevens - Dirk Delie
 
Peter Utaka best bij schot
Aan de rust stond er een magere 0-1 op het bord. Verdiend weliswaar, maar een beetje weinig. Dat noopte coach Warren Joyce tot ingrijpen. Liefst zes nieuwe namen en enkele positiewijzingen moesten in de tweede helft voor beterschap, voor nog meer druk naar voren en voor afwerking zorgen. Er waren kansen geweest, maar pas in de tweede periode kwam het kwaliteitsverschil ook op het scorebord.

Alex Di Gregorio en Manu Kenmoge waren op rust na de vermoeiende weekenduitstap naar Hull. De supportersgroepen van beide clubs zaten lekker ouderwets door mekaar en zagen Luciano Olguin voorin en Richie Ryan als linkerdeel van het centrale duo als hun vervangers aan de aftrap klaarstaan. De jonge Ier was er na een blessure die zijn voorbereiding op het voetballen op het continent doorkruiste, voor het eerst van bij aanvang bij. Op links vond hij bij herhaling zijn maatje Sean Doherty, maar bezoeker R Antwerp FC liep wel bij voorkeur over de andere vleugel. In zoverre dat linkspoot Sean Doherty er na verloop van tijd geregeld te vinden was. Eerste dreiging op doel kwam er al in de eerste minuut van een gestrekt schot van Kevin Baert. Amper later miste Richie Ryan een laterale voorzet van Sean Doherty van een haartje. Het zou wat geweest zijn zo vlug scoren voor je nieuwe kleuren. Geheel onverwacht moest de lokale doelman een flinke kopslag van Kevin Baert uit de kruising halen. Dan was het enige minuten geduld oefenen, maar dan wat het meteen goed raak. Richie Ryan zette vanaf het cornervlaggetje tot bij Sean Doherty. Marco Gbarssin hamerde vanop afstand achter een verbauwereerde doelman.

De lokalen herstelden vrij snel van de opdoffer, eenzame spits Luciano Olguin won maar geen duel tegen de stevig opzittende Borgerhoutenaren. Zoveel nutteloze moeite, zo weinig duelkracht, de fans op de goedbevolkte tribune kregen er bijna het heen en weer van. Ook het doelpunteninstinct of laten we het simpel de afwerking noemen, was ondermaats bij overige deel van de roodwitte bezoekers. Sean Doherty deed iets moois, maar draaide de bal over het doel. Een poging van Spencer Verbiest werd afgeblokt. Gevaarlijkst leek nog de inzet vanop rechts van Ransford Addo, maar ook nu schoot de bal aan het doel voorbij. Halverwege de eerste periode kwamen de lokale roodwitten opzetten, maar ook aan die kant was de kopbal van nr. 9 slecht gericht. Nr. 20 ging bijna in het boekje, maar de aanslag op Doherty kwam hem enkel op een uitbrander te staan. De jonge Engelsman laat mooie dingen zien, maar is wat fragiel in het duel. Een mislukte voorzet van Spencer Verbiest, zo leek het toch, werd bijna nog een mooi afstandsschot. De bal klom helaas iets te vlug en te gretig over de dwarsbalk.

Rusten met een kleine voorsprong voor de welwillende, maar onmondige Antwerp-XI.
Na de pauze een hele reeks nieuwe namen en positiewijzigingen. Ransford Addo schoof naar het centrum van de verdediging. Ray Fränkel ging in steun van het middenveld. Het roodwitte spel won aan vlotheid met de inbreng van Peter Utaka, Stavros Glouftsis en Mamam Souleymane. Vooral de Togolese winger liet zich op rechts opmerken. Een voorzet vanop de achterlijn werd onbegrijpelijk door Stavros Glouftsis naast een lege kooi gekogeld. Zo was het toch nog twintig minuten wachten op een tweede doelpunt. Een snelle combinatie over vijf stations zette Mamam Souleymane vrij voor doel die dit keer de weg naar de netten wel vond. Zo'n vijf minuten later bouwden de bezoekers alweer een gevarieerde combinatie in mekaar. Henry McStay joeg gestrekt tot voorbij de tweede paal, waar Peter Utaka controleerde en scoorde (0-3). Moeilijk te zeggen of de spits er echt blij mee was. Stavros Glouftsis drukte nu nadrukkelijk zijn stempel op het samenspel. De botser van Ransford Addo knalde echter naast. Peter Utaka leek er nu helemaal voor te gaan. Persoonlijke actie over links, een dubbelpass met Mamam Souleyame en de super-sub scoorde met een opwippertje zijn tweede van de avond.

Helemaal op het einde werd de lokale invallersdoelman nog twee keer op de proef gesteld. De dubbele reactie met vuisten en grijphanden op het gekromde schot van Richie Ryan was klassewerk. Hoe hij een klimmende vrijschop van Richie uit de kruising haalde, daar zaten ze op de tribune van te kijken. Het zou wat geweest zijn voor de jonge debutant helemaal bij de allerlaatste kans van de partij een klassegoal te scoren voor je nieuwe kleuren...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/08/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
16 Ransford Addo
3 Ray Fränkel
Bobsam Elejiko
2 Roel van Hemert
8 Kevin Baert
33 Marco Gbarssin - 12'
14 Spencer Verbiest
22 Richie Ryan
20 Sean Doherty
10 Luciano Olguin
 
46' 20 Sean Doherty (uit)/
Stavros Glouftsis (in)
46' 1 Predrag Ristovic (uit)/
21 Kevin Wauthy (in)
46' 2 Roel van Hemert (uit)/
Ritchie De Laet (in)
46' 10 Luciano Olguin (uit)/
Peter Utaka (in) - 72' - 77'
46' 8 Kevin Baert (uit)/
Souleymane Mamam (in) - 67'
46' 14 Spencer Verbiest (uit)/
Henry McStay (in)
K. Tubantia Borg. V.K.
Swolfs
De Backer
Van Hove
Belhadji
El Addouly
Romand
Stickens
Van Overmeiren
Van Oppens
Spillemaeckers
Dom
 
46' Belhadji (uit)/
Stoop (in)
60' Spillemaeckers (uit)/
Daems (in)
62' Romand (uit)/
Chemal (in)
70' Dom (uit)/
Blommaert (in)
82' Van Oppens (uit)/
Simons (in)
86' Swolfs (uit)/
Van Gael (in)