K.F.C. Verbr. Geel

2 - 1

Zat. 08/12/2007 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: De Leunen

Toeschouwers: 3000
 
Scheidsrechter: Philip Vermeire

Lijnrechters: Frank Bleyen - Geert Simoens
 
Reekslaatste legt roodwit over de knie
Eigen bericht - Ondanks de schrikwekkende uit-reputatie van de boys van Joyce, had niemand van de trouwe aanhang zich in zijn stoutste dromen durven voorstellen met welk gevolg de reekslaatste hun fiere roodwitte kleuren over de knie zou leggen. De trainingspotters vreesden weliswaar een stevige repliek van het KFC V. Geel van Alain Van Mieghem en Sidi Farssi, maar een zoveelste uit-nederlaag op rij? Niet zo maar een vraag dus en de Antwerpcoach vond er ook geen welluidend antwoord op. Hij roemde weliswaar Spencer Verbiest voor inzet, balbehandeling, duel- en loopkracht en moest eerlijk toegeven dat de kwaliteit van de prestatie van een deel van zijn troepen daar schril bij afstak. De beide ex-Bosuilspelers bleven in die vergelijking behoorlijk stevig overeind.

Warren Joyce had overigens zijn team opnieuw een offensieve make-over bezorgd. Spitsen Peter Utaka en Stavros Glouftsis kregen directe steun van Darko Pivaljevic. Ransford Addo was een extra slot op de rechterflank met Roel van Hemert achter zich. Op de linkerflank schoof David Geeroms opnieuw in en zo belandden Kevin Baert en Zarko Jelicic samen met Luciano Olguin en Jochem Tanghe op de wel erg aanvallende invallersbank. Kevin Wauthy mocht voor het eerst sedert zijn overgang naar de Bosuil tussen de palen om de geschorste Predrag Ristovic te vervangen en zal zich zijn debuut in het roodwitte shirt wel helemaal anders hebben voorgesteld.

Een links in het mandje en een rechts. Met desastreuze gevolgen. Het begin was ook al moeilijk voor zijn team met een kopbal van Boujouh die maar net naast ging. Darko Pivaljevic was nochtans bedrijvig en bovendien goed aanspeelbaar. Ook in het duel stond de aanvaller zijn mannetje, spitsbroeder Peter Utaka vinden was daarentegen niet echt gemakkelijk. Van Mieghem zat er kort op en was tevens beginpunt voor het Geelse offensief. Zo kon Coomans op zijn beurt bijna profiteren van een missertje van Roel van Hemert. Pal op het kwartier een eerste gevaarlijk opstootje vanwege de bezoekers. Bobsam Elejiko kon op de voorzet van Michael Lea koppen, maar de 17-jarige doelman van KFC bleef aan de winnende hand. In de reactie een schot van linksachter Farssi dat te hoog klom. Ook nu worstelden de Antwerpse spitsen met de buitenspelval, al leek de interpretatie van de lijnrechter bij momenten weinig conform het reglement. Zo ging op de 26' de vlag de hoogte in terwijl er enkel blauwbloezen op de Geelse helft te vinden waren! Geel sprokkelde zijn kansjes, maar wat ex-Gelenaar Stavros Glouftsis miste op het half uur, valt met geen pen te beschrijven. De actie liep over links via Michael Lea, David Geeroms en Spencer Verbiest.

De voorzet werd door Peter Utaka onberispelijk voorgegeven vanop de achterlijn. De spits knalde onbesuisd naast, terwijl al enkele honderden roodwitte handen op mekaar gingen. Uitgesteld. Amper drie minuten later pikte Roel van Hemert een balverlies van Boujouh op. Stuurde Peter Utaka perfect in het straatje. Doelman Toelen probeerde nog maar wervelwind Utaka raasde iedereen voorbij en zette zijn team op voorsprong. Geeltrainer Vanhamel reageerde onmiddellijk met een wissel. Bijna gevolgd door een lokaal doelpunt. Farssi Addo en iedereen voorbij, maar Craig Cathcart kon zijn doelman op de lijn bijspringen. Een nieuwe rush van Peter Utaka werd tenauwernood afgestopt. De corner werd direct gevolgd door een vrijschop, maar David Geeroms kon zijn poging niet kaderen. Rusten met een bezoekende voorsprong.

Na de pauze veranderde het spelbeeld nauwelijks. Roodwit maakte niet echt veel doelrijps gereed, maar kwam zelf ook amper in gevaar. Toch was er Jusic die uit de draai naast trapte. Stavros Glouftsis kwam net voor het uur het dichtst bij de dubbele voorsprong. Kreeg de bal van Peter Utaka, won het duel met de doelman, maar vergat de bal in het hele grote lege doel te leggen... Het kantelmoment van de partij was al ingezet met de wissel van Roel van Hemert. Kevin Baert zette een verdienstelijke invalbeurt neer, maar de rechterflank kon de druk, genaamd Farssi niet langer behappen. Een ingreep van Jelicic werd nogal eigenzinnig door de arbitrage beoordeeld. De vrijschop van Coomans ketste via de muur in het doel van Kevin Wauthy. Niks tegen te beginnen. Geeldoelman Toelen moest zijn kunnen tonen op een strakke kopbal van Peter Utaka. Aan de overkant had de Antwerpdoelman daarentegen geen verhaal tegen de kopslag van Oostvogels en de score lag in de definitieve plooi.

Een doelpunt met 90% inbreng van de flankvoorzet van Sidi Farssi. De Antwerpaanhang was de keel gesnoerd en had enkel nog adem over om de eigen elf met pek en veren te overladen. Een wat verwaaid en uitgeregend slotoffensief met nog een klein kansje verijdeld door Toelen, meer wisten de boys van Joyce niet meer waar te maken. Alain Van Mieghem was een gelukkig mens bij het verlaten van het terrein. De stem van zijn ex-coach klonk ook nu nog krachtig tijdens de matchanalyse, maar zijn lichaamstaal verraadde innerlijke onrust of nog erger... De lokale coach hield de Geelse gekte af, maar blikte met herwonnen vertrouwen de toekomst tegemoet.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 08/12/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
2 Roel van Hemert
7 Bobsam Elejiko
12 Craig Cathcart
6 Michael Lea
17 David Geeroms
9 Darko Pivaljevic
14 Spencer Verbiest
16 Ransford Addo
10 Stavros Glouftsis
11 Peter Utaka - 34'
 
54' 2 Roel van Hemert (uit)/
8 Kevin Baert (in) - 87'
67' 10 Stavros Glouftsis (uit)/
4 Zarko Jelicic (in)
74' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
18 Luciano Olguin (in)
K.F.C. Verbr. Geel
31 Yannick Toelen
20 Niels Bekkema
6 Jan Gielen
4 Alain Van Mieghem
25 Sidi Farssi
9 Zijad Jusic - 71'
16 Domien Leys
8 Joeri Coomans - 69' - 87'
18 Enoch Oteng
10 Hakim Bouchouari
11 Brahim Boujouh
 
35' 10 Hakim Bouchouari (uit)/
22 Marijn Steurs (in)
63' 18 Enoch Oteng (uit)/
5 Bram Oostvogels (in) - 81'
89' 9 Zijad Jusic (uit)/
14 Sam Mellebeek (in)