KV Red Star Waasland

3 - 3

Woe. 23/04/2008 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Puyenbeke

Toeschouwers: 2250
 
Scheidsrechter: Kenny Snoeck

Lijnrechters: Frank Bleyen - Peter Bonte
 
Voelt bitse Warren Joyce de strop rond de nek?
Eigen bericht - De beide clubtopschutters zorgden voor vuurwerk op Puyenbeke. Hervť Ndjana Onana had voor de match een bescheiden vijf achter zijn naam staan. Om kwart over tien waren er dat acht of drie goals meer. Hij deed daarmee nog beter dan Peter Utaka die zijn beste seizoenstotaal ooit met twee extra rozen op 18 bracht. Offensief zat dit voor beide coaches dus wel snor, maar defensief? Pas na 75' waagde de Antwerpcoach een fysieke herschikking van zijn achterlijn om de moordende Waaslandse raids te stoppen. Onder een verschroeiend fluitconcert werd Bobsam Elejiko naar de kant gehaald. Het had net zo goed een collega kunnen zijn... Roodwit stond toen al geruime tijd en voor de derde keer deze avond, een goal in het krijt. Ray Fršnkel bij de achterste vier betekende alleszins een kwartier relatieve rust op de eigen helft.

Gevraagd naar de wankele benen van zijn achterhoede, met naast de vaste waarden Bobsam Elejiko en Matthias Trenson, opnieuw Francesco Carratta op rechtsachter en Ransford Addo als voorstopper, reageerde de Antwerpcoach bij RAFC.TV bijzonder bits. Ook de Waaslandcoach was bij zijn lokale TV eerder kort van stof. Hij zag een zegezekere situatie telkens weer ontglippen en dat is uiteraard niet prettig. Beide teams hadden om uiteenlopende redenen dringend nood aan de driepunter. Terwijl dit gegeven voor R Antwerp FC al wekenlang als een molensteen rond de nek hangt, vond KV RS Waasland, in bijna uni-witte uitrusting, daarin kracht en inspiratie. Hoewel matig gevaarlijk, speelde een fors deel van het wedstrijdbegin zich inderdaad op de helft van Kevin Wauthy & co. af. De vuisten van de Antwerpdoelman moesten redding brengen op een stevig schot uit de tweede lijn van El Kanchaf. Op het kwartier schoof de flankspeler vlot door de rode verdedigingsgordel, maar hij zag zijn schot met links over het doel klimmen. Er hing duidelijk dreiging in de avondlucht. Mooi samenspel over de rechtflank tussen Van Hoey en Soares bracht de bal voor het Antwerpdoel. Onana tikte voor een verblufte Kevin Wauthy netjes binnen (1-0).

RSW ging door op het elan en veroverde al onmiddellijk een hoekschop die na wat omzwervingen en slordig bezoekend spel in de buitenspelval eindigde. Rond het half uur krabbelde roodwit eindelijk recht, maar het gekrulde schot van Luciano Olguin belandde in handen van doelman Verhulst. Een lang uitgesponnen bezoekende aanval waarbij Darko Pivaljevic het merendeel van de inspiratie leverde ging in de breedte langs Slovic die op het hoofd van Luciano Olguin schilderde. De spits klom hoog en kopte loepzuiver binnen. Stond daar plots uit het niets een gelijke stand op het bord. RSW kreeg het even benauwd, maar Soares oriŽnteerde al vlug het spel in de andere richting. De vinnige elf tikte zijn inspanning naast. Balverlies van Peter Utaka werd door El Kanchaf opgepikt. Onana ontsnapte en hij bracht zijn team nog voor het rustsignaal opnieuw op voorsprong. Bijna zorgde El Kanchaf voor een beslissende kloof, maar zijn schot ging rechts naast het doel van Kevin Wauthy. Rusten met 2-1.

Ongewijzigde elftallen na de kampwissel, al kwam Tournut na verzorging voor een hoofdwonde die hij in een duel met Luciano Olguin zou hebben opgelopen, met een stevige bandage terug uit de kleedkamer. De roodwitten begonnen een stuk steviger aan de tweede wedstrijdhelft en klommen al vlug voor de tweede keer op gelijke hoogte. Darko Pivaljevic trapte de hoekschop. Luciano Olguin verlengde. Peter Utaka tikte simpel binnen. Wie nu samen met de grote roodwitte kolonie een versmachtend offensief van de boys van Joyce verwachtte, kwam bedrogen uit. Door een manifest gebrek aan stabiliteit, cohesie, vertrouwen, individuele vorm of noem het simpel klasse in de afweergordel kregen de bezoekers sneller dan gedacht RSW opnieuw over zich heen. Ransford Addo wist zich geen raad met de aandringende Onana en de spits stak de bal over Kevin Wauthy in doel (3-2). Een rondje bekvechten eindigde voor Tournut en Olguin in het boekje van scheidsrechter Snoeck. Met drie corners op rij gaven de bezoekers opnieuw een teken van leven. RSW leek stilaan door zijn beste krachten heen en het terugtrekken van Ray Fršnkel naar de achterste rij sneed door de lokale looplijnen.

Bij het ingaan van de laatste tien minuten stond roodwit nog op achterstand, maar dan was daar weer die dekselse Peter Utaka die een assist van Luciano Olguin benutte om zijn tweede van de avond te netten. Ray Fršnkel kopte nog over en kwam daarmee nog het dichtst bij de bezoekende driepunter, al druiste dat tegen elke logica in. Veel doelpunten, maar geen van beide partijen dus gelukkig met het uiteindelijke verdict, coach Warren Joyce nog minst van al.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 23/04/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Kevin Wauthy
23 Francesco Carratta - 56'
16 Ransford Addo
7 Bobsam Elejiko
20 Matthias Trenson
12 Slobodan Slovic
9 Darko Pivaljevic
3 Ray Fršnkel
17 David Geeroms
99 Luciano Olguin - 32' - 60'
11 Peter Utaka - 50' - 82'
 
54' 17 David Geeroms (uit)/
52 Zarko Jelicic (in)
74' 7 Bobsam Elejiko (uit)/
8 Kevin Baert (in)
KV Red Star Waasland
18 Dimitri Verhulst
2 MichaŽl Van Hoey
4 Julien Tournut - 60'
14 Stephan Cvitkovic
17 Cedric Rey
21 Aziz El Kanchaf
6 Anouar Bou-Sfia
23 Rachid Bourabia
22 Abou Keita
12 Hervť Ndjana Onana - 20' - 41' - 57'
11 Silvino Soares
 
83' 23 Rachid Bourabia (uit)/
MichaŽl Van Geele (in)