Hoogstraten V.V.

1 - 2

Vrij. 10/08/2007 19:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Sportcomplex Seminarie

Toeschouwers: 1.255
 
Scheidsrechter: Jan Govaerts

Lijnrechters: Pascal Moonen - Alfons Lodewyckx
 
Potig Hoogstraten houdt de score laag
Eigen bericht - Het lijkt er steeds meer op dat Antwerpcoach Warren Joyce al een basiselftal in gedachte heeft. Toch wilde hij nog eenmaal het beschikbare potentieel tegen het licht houden. Vandaar opnieuw zes vervangingen na het rustsignaal. Van de twee bijkomende wissels in de tweede periode was er alvast eentje niet gepland. Met het uitvallen van Roel van Hemert in een duel met Viskens had de coach niet gerekend. De linksachter werd alvast onmiddellijk na de match trekkebenend op doktersbezoek gestuurd in een lokaal ziekenhuis. Hopelijk valt de diagnose enkele dagen voor het seizoensbegin mee. Gelukkig enkel fysiek leed, want de fatale uitschuiver op de laatste speeldag van de voorbereiding is er dus niet gekomen. Veel overschot hadden de boys van Joyce nochtans niet. Zelf een doelpunt in elke helft gescoord en een verdiende tegengoal van de Semenaristen. Een eenvoudig telsommetje brengt de eindstand zo op 1-2 of een zege met het kleinste verschil. De roodwitte achterban had uiteraard graag enige duels gezien met oud-Bosuil Jens Govaerts. De jonge linksachter speelde echter niet. Wel in de kleuren van Hoogstraten VV: Koen Gommers, debutant in de hoofdmacht van René Desaeyere in 2003 in net dezelfde match als Mohamed Cisse. Sindsdien zijn de carrières wat uit mekaar gelopen. Momenteel zit de Bosuilverdediger door eigen doen wat op een zijspoor.

Het vaste viertal Addo, Fränkel, Elejiko en van Hemert maakte bij het matchbegin opnieuw de dienst uit. Ook in de middenzone geen verrassingen. Geraffineerde werkkracht kreeg hier de voorkeur. Vooraan werd het technische vermogen van Peter Utaka gekoppeld aan de power van Manu Kenmogne. Hoogstraten VV kreeg de aftrap en was niet bereid de bal zo maar direct in te leveren. Neen, het samenspel leverde zelfs al snel een eerste hoekschop op. Gevaar voor Predrag Ristovic kwam er niet. Driehoekje Manu Kenmogne - Peter Utaka - Manu Kenmogne tot op zo'n vijf meter van de doellijn. Het schot van de kaalhoofdige spits werd alsnog in corner afgeweerd. De verdediging bleef baas over de trap van Kevin Baert. Een rush naar binnen en de jonge middenvelder loste een projectiel. Doelman Vermeiren was ter plaatse. Spencer Verbiest stuurde Manu Kenmogne millimeterprecies weg, maar opnieuw haperde de afwerking. Zelfde scenario met Peter Utaka aan de ontvangst, afgeweerd over de achterlijn. Kevin Baert trapte de hoekschop. Marco Gbarssin, een beetje ongelukkig in de passing, zette er het hoofd tegen. Doelman Vermeiren was alweer bij de pinken. Even voor het kwartier klonk ontgoocheling luid in het stadion.

Manu Kenmogne kopte een halfhoge voorzet van Peter Utaka met overtuiging... naast het 'lege' doel. Zo'n tien minuten later luidde het alarm in de lokale achterhoede. Kevin Baert besloot zijn inspanning echter recht op de uitlopende doelman Vermeiren. Hoogstraten VV stak sporadisch de neus over de middellijn, maar de roodwitte achterhoede stond op stevige benen. Van bij Ray Fränkel vertrok het over Marco Gbarssin. Een diepe bal van Spencer Verbiest in de loop van Peter Utaka die onder de doelman doorschoof en scoorde. Zijn vijfde al van de voorbereiding. De stevige organisatie van Hoogstraten VV werd op de proef gesteld. Net onder die druk slaagde de thuisploeg er zelfs in de Bosuilaanvallers een aantal keren in de offside val te strikken. Peter Utaka ging nog voor de pauze het boekje in voor een nogal onbesuisde ingreep. Rusten met een kleine bezoekende voorsprong.

De nieuwe roodwitte samenstelling vertoonde veel minder cohesie. De motor op het middenveld sputterde. Verdedigend was het ook een stuk minder. Vooral rechtsachter Henry McStay begon aarzelend aan zijn opdracht. Daar maakten de lokalen dankbaar gebruik van om ten aanval te trekken. Al vlug testte Van Der Linden Antwerpdoelman Kevin Wauthy op zijn reflexen. Sean Doherty antwoordde met een schot hoog over. En dan was het opnieuw Hoogstraten VV. Balverlies van Spencer Verbiest werd vliegensvlug opgepikt en diep gestuurd. Fockaert zag kans te controleren en naast de Antwerpdoelman binnen te prikken. Coach Warren Joyce bracht vervolgens Mamam Souleymane voor een ongelukkige Marco Gbarssin. De lokalen bleven scherp in het duel ten koste van geel voor Bogaerts. Luciano Olguin kwam eveneens in het boekje van een overigens nogal tolerante leiding na het afkeuren van een tweede Antwerpgoal waarvan hij aangever was. Sean Doherty had het evenmin onder de markt. Zijn maatje Richie Ryan demonstreerde zijn traptechniek vanop afstand. Doelman Vermeiren kreeg het schot onder controle, maar dat duurde wel even.

In een poging een vlotte aanval over de linkerflank met Roel van Hemert en Sean Doherty af te stoppen, vloog Viskens er tot afgrijzen van het bezoekende volk al te fors, twee voeten vooruit in. Na verzorging moest de Nederlander zijn plaats laten aan Darko Lukanovic. In de slotfaze kwam het roodwitte collectief nog een keer aandringen. Henry Mc Stay plaatste de bal op het hoofd van Glouftsis die hoog tegen de touwen kopte. In extremis dus nog een bezoekende zege, hoewel de spelers van coach Frank Braeckmans beter verdienden. Na afloop oogde (top)schutter van dienst Peter Utaka een stuk vrolijker als bij zijn overstap naar R Antwerp FC. Op een aantal liet de spits zich gelukkig niet vastpinnen, al zijn die twintig goals van Fraizer Campbell van vorig seizoen wel een aardig streefcijfer. Over de medische situatie van Roel van Hemert was er bij het verlaten van het stadion nog geen nieuws.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 10/08/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
16 Ransford Addo
3 Ray Fränkel
12 Bobsam Elejiko
2 Roel van Hemert
8 Kevin Baert
33 Marco Gbarssin
14 Spencer Verbiest
7 Alexandre Di Gregorio
11 Peter Utaka - 28' - 42'
18 Manu Kenmogne
 
46' 3 Ray Fränkel (uit)/
23 Henry McStay (in)
46' 18 Manu Kenmogne (uit)/
9 Luciano Olguin (in) - 66'
46' 8 Kevin Baert (uit)/
20 Sean Doherty (in)
46' 7 Alexandre Di Gregorio (uit)/
22 Richie Ryan (in)
46' 1 Predrag Ristovic (uit)/
21 Kevin Wauthy (in)
46' 11 Peter Utaka (uit)/
10 Stavros Glouftsis (in) - 87'
60' 33 Marco Gbarssin (uit)/
19 Souleymane Mamam (in)
82' 2 Roel van Hemert (uit)/
Darko Lukanovic (in)
Hoogstraten V.V.
1 Nick Vermeiren
4 Toon Glassee
5 Tim De Keyser
8 Koen Gommers
11 Peter Meeusen
16 Stijn Bogaerts - 54'
19 Jimmy Fockaert - 58'
21 Niels Jochems
20 Sander Weygers
14 Ruud Viskens - 78'
23 Roy Van Der Linden
 
65' 16 Stijn Bogaerts (uit)/
3 3 (in)
73' 19 Jimmy Fockaert (uit)/
6 6 (in)
73' 23 Roy Van Der Linden (uit)/
2 2 (in)