R. Antwerp F.C.

2 - 2

Zat. 05/04/2008 20:00 u.

K.F.C. Verbr. Geel

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 6.500
 
Scheidsrechter: Jimmy Verhe

Lijnrechters: Peter Hermans - Rudi Henderickx
 
Reekslaatste graait alweer in de puntenlade...
Eigen bericht - Peter Utaka mag dan zijn 'Kempische weddenschap' gewonnen hebben, het 'voetbalclubje' van zijn woonplaats kloppen, heeft hij daarmee niet bereikt. Zijn doelpunt gomde bij het ingaan van de laatste tien minuten weliswaar een tweede bezoekende voorsprong uit, maar de winnende treffer bleef in de graszoden steken. Kansen, veel kansen, veel te veel om gemist te worden en dus... moest R Antwerp FC zich na deze kleurloze draw tevreden stellen met een magere één op zes tegen de neo-derdeklasser. Zarko Jelicic ziet heil in een goed groepsgesprek om met vereende krachten de voorbereiding op de belangrijke uitwedstrijd bij OHL aan te vatten.

De linkspoot was inderdaad door zijn coach op zijn flank bevestigd. Aan de overkant kwam Francesco Carratta los van de invallersbank. Matthias Trenson stuurde Roel van Hemert naar diens vertrouwde rechtsachterstek en Ransford Addo naar het hart van de verdediging. Ray Fränkel was in naam de vervanger van de geschorste Darko Pivaljevic. Diens taak werd overgenomen door Slobodan Slovic. In doel nam Kevin Wauthy, net als in de heenwedstrijd, de handschoenen over van Predrag Ristovic, zij het om heel andere redenen. Roodwit trok ten aanval met Peter Utaka en Luciano Olguin die zelf bovendien de fluo aanvoerdersband omgordde. Zoveel wijzigingen en met welke invloed op automatismen en matchverloop? Roodwit begon na de aftrap van Nico Claesen alvast met nadrukkelijk balbezit. Het leverde al vlug twee corners op rij op voor Zarko Jelicic. De blauwe verdediging wist er raad mee. Ook het eerste schot op doel van Luciano Olguin werd middels de bezoekende afweer naastgedevieerd. Alweer hoekschop en Zarko Jelicic verplichtte de doelman tot boksen. De blauwbloezen zorgden zo voor enige opluchting. Stevige Jatta testte Antwerpgoalie Kevin Wauthy. Peter Utaka, met een Kempische weddenschap in het achterhoofd, zette aan voor een slalom tussen en door drie tegenstanders, maar de afwerking bleef in gebreke.

Ook Roel van Hemert kon een doorschietende hoekschop helaas niet nuttig gebruiken. Aan de andere kant ging de buitenspelval open, maar echt rustig liep de roodwitte afweer niet te voetballen. Kant bezoekers, was de reeks corners nauwelijks te tellen. De verwerking ervan door Zarko Jelicic zorgde voor tandengeknars op de tribunes. Voor Luciano Olguin, op aangeven van de linkspoot, stonden er te veel benen. Even voorbij het kwartier leek de vesting te vallen, maar de staak stond in de weg van Zarko Jelicic. "In de aanvangsfaze hadden we het geluk aan onze kant", wist bezoekend coach Herman Van Den Broeck na afloop. "We knokten ons steeds beter in de match." Wat volgde was een vrijschop (zoals KFC V. Geel er veel te vaak kreeg) die Jusic aan het doel voorbij draaide. De verwittiging werd gevolgd door een Geelse combinatie tot op de achterlijn, de teruglegger van Boujouh en... de goal van Peeters! Goed voor de gemoedsrust tussen en naast de lijnen was dit geenszins. Roodwit ging zich plots overhaasten. Ook bij het benutten van de stilliggende fazes die vaak aan de hoekschopvlag begonnen. Verbroedering rook de lichte vorm van onrust bij de gastheren en profiteerde bijna. Een aanval over de rechterflank werd door Boujouh op een haar na gemist. Het rustsignaal kwam er dus met een bijzonder onverwachte bezoekende voorsprong en... een verlengd verblijf in de huidige reeks.

Verbroedering kwam met dezelfde instructies terug, maar maakte al vlug kennis met Servische klasse en... kalmte. Matthias Trenson bracht over links op, Zarko Jelicic legde gepast af. Met een onwaarschijnlijke precisie mikte Slobodan Slovic in de linkerbenedenhoek. De zucht van opluchting overstemde de blijdschap op de banken. Het geluk koos de Geelse kant als Francesco Carratta van ver pegelde, maar via paal en rug van Vervoort in diens grijphanden belandde. De Geelse coach vreesde voor een roodwitte tsunami, maar die kwam er niet. Zijn team bleef in de organisatie. Meer nog Stavros Glouftsis had maar amper de plaats van Ray Fränkel ingenomen, of een snelle beweging over de linkerflank werd door Jusic zelf afgerond (1-2). KFC opnieuw dicht bij een stunt. In de nasleep van het doelpunt liep Ransford Addo tegen de enige gele kaart van de partij aan. Halverwege het tweede bedrijf bracht coach Warren Joyce onder een striemende afkeuring van zijn aanhang Souleymane Mamam voor Zarko Jelicic. Het zou een goede ingreep blijken. Hoewel aarzelend begonnen, versterkte de Togolees de rechterflank, Francesco Carratta kon zich centraal helemaal uitleven. Verbroedering kwam opnieuw in de wurggreep. Een corner van de nieuwe stofzuiger leverde Stavros Glouftsis een kopbalkans op.

Aanvoerder Luciano Olguin kopte op aangeven van Peter Utaka voorlangs. Bij het ingaan van de laatste tien minuten liftte Souleymane Mamam vanop de rechterflank nogal gelukkig tot bij Peter Utaka. Controle, passeerbeweging en de gelijkmaker rolde tegen de netten. Zo simpel kan scoren zijn! De doelman kreeg nog geheel toevallig een schot van Stavros Glouftsis tegen de voet. Het schot van Luciano Olguin klom over het doel van Vervoort. Zo ging Verbroedering op de avond van de degradatie toch nog met een beetje blij gevoel van het terrein...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/04/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Kevin Wauthy
2 Roel van Hemert
16 Ransford Addo - 61'
7 Bobsam Elejiko
20 Matthias Trenson
23 Francesco Carratta
12 Slobodan Slovic - 46'
3 Ray Fränkel
52 Zarko Jelicic
99 Luciano Olguin
11 Peter Utaka - 80'
 
60' 3 Ray Fränkel (uit)/
10 Stavros Glouftsis (in)
68' 52 Zarko Jelicic (uit)/
19 Souleymane Mamam (in)
K.F.C. Verbr. Geel
21 Simon Vervoort
19 Maarten Van Lieshout
20 Niels Bekkema
10 Maico Gerritsen
2 Antoine Wellens
8 Robin Peeters - 30'
17 Kristof Delorge
22 Marijn Steurs
26 Assan Jatta
11 Brahim Boujouh
9 Zijad Jusic - 62'
 
85' 11 Brahim Boujouh (uit)/
5 Bram Oostvogels (in)
89' 9 Zijad Jusic (uit)/
14 Sam Mellebeek (in)