K. Wijnegem V.C.

1 - 1

Zat. 12/07/2008 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Kasteellei

Toeschouwers: 1053
 
Scheidsrechter: Steve De Greef

Lijnrechters: Jimmy Rubbens - Dirk Vanbesauw
 
Geen geschenk voor voorzitter Wauters
Eigen bericht - Coach Dimitri Davidovic had voor deze eerste oefengalop al onmiddellijk af te rekenen met blessures van Zarko Jelicic en Darko Lukanovic. De roodwitte sportieve patron had wel een heel aantal testers ter beschikking van wie er in elke helft een drietal aan het kritische oordeel van de achterban werden blootgesteld.

Aanvaller Garcia kreeg aanvankelijk weinig voet aan de grond tegen de stevige geelblauwe verdediging. Naarmate de tijd vorderde kwam hij mondjesmaat beter in beweging, maar bij de afwerking liep het telkens helemaal fout. Hetzelfde gold overigens voor oud-gediende Stavros Glouftsis. Het mocht dan ook geen verbazing wekken dat thuisploeg K Wijnegem VC aardig meekwam en in de eerste periode zelfs de aardigste poging(en) richting Kevin Wauthy kon afvuren. Beste bezoekende mogelijkheid voor de pauze viel voor de voeten van Darko Pivaljevic die zijn schot helaas te weinig kracht kon meegeven. Rusten met 0-0. Dat was niet echt wat de fans ervan verwacht hadden en al helemaal geen cadeau voor de 75e verjaardag van clubvoorzitter Eddy Wauters.

Na de pauze een nieuw centraal hart met twee (nog) heel erg onbekende namen voor de aanhang en ook het nogal superlicht uitvallende pocketaanvallertje Austin Akapehe om Stavros Glouftsis te vervangen. Darko Pivaljevic, al onmiddellijk zwaar aangetrapt op zijn weerbarstige enkel, werd vervangen door Kevin Baert. Ook bij K Wijnegem VC op enkele posities een nieuwe kracht. De wedstrijd kreeg eindelijk wat vaart, maar wat de roodwitten ook probeerden de thuisploeg verschalken lukte niet. Wel integendeel. Sekonden nadat en Roel van Hemert en David Geeroms vervangen werden, stuurde blauwgeel een vrijschop voor het doel van Kevin Wauthy. Barry De Ryck kwam als eerste uit de doelworsteling en zette zijn team op voorsprong. Zonder echt te imponeren, gooide roodwit alle resterende krachten in de strijd.

Emmerik De Vriese ter linkerzijde en Kevin Baert aan de overkant zetten wat meer vaart over de flanken. De beelden van RAFC.TV zullen bevestigen dat het harde hoofd van Marco Gbarssin een kleine tien minuten voor tijd op hoekschop van links van Kevin Baert de nul van het bord kopte, al was centrale verdediger Diompy Sabou er bijna net zo dicht bij. Het doelpunt werd door de fans geestdriftig onthaald, maar echt tevreden waren de roodwitte supporters na afloop zeker niet!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 12/07/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
20 Kevin Wauthy
2 Roel van Hemert
3 Ray Fränkel
24 Vladimir Dimitrovski (T.)
21 Matthias Trenson
19 Xavier Garcia (T.)
4 Marco Gbarssin - 85'
17 David Geeroms
22 Emmerik De Vriese
9 Darko Pivaljevic
10 Stavros Glouftsis
 
46' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
7 Kevin Baert (in)
46' 24 Vladimir Dimitrovski (uit)/
14 Diompy Sabou (T.) (in)
46' 3 Ray Fränkel (uit)/
5 Christian Bubalovic (T.) (in)
46' 10 Stavros Glouftsis (uit)/
6 Austin Akapehe (T.) (in)
72' 17 David Geeroms (uit)/
15 Philippe Fostier (in)
72' 2 Roel van Hemert (uit)/
16 Ransford Addo (in)
K. Wijnegem V.C.
1 Tom Mertens
2 Dimitri Colin
3 Wesley Backx
4 Adam Essabri
15 Barry De Ryck - 72'
8 Wim Van Achteren
7 Franky Van Looveren
17 Kenny Lemmens
14 Dominic Maertens
6 Michel Verfaillie
11 Bilal El Merbon
 
46' 17 Kenny Lemmens (uit)/
Nessim Hadj Ayed (in)
46' 1 Tom Mertens (uit)/
Hannes De Meyer (in)
46' 14 Dominic Maertens (uit)/
Bart Geysen (in)
46' 6 Michel Verfaillie (uit)/
Daan De Langhe (in)
46' 11 Bilal El Merbon (uit)/
Jan Somers (in)