R. Cappellen F.C.

0 - 2

Woe. 23/07/2008 19:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Jos Van Wellenstadion

Toeschouwers: 1407
 
Scheidsrechter: Koen De Bruyn

Lijnrechters: Dirk Delie - Jan Verhoeven
 
Op een steeds betere plaats op de conditiecurve
Eigen bericht - Dank zij een vroeg en een laat doelpunt maakte het team van Dimi Davidovic een meer dan een geslaagd gebaar van goodwill naar de achterban. De vertrouwde achterste vier kregen voor de eerste 45' Predrag Ristovic achter zich en na de pauze Kevin Wauthy. De verdedigers lieten zich op weinig tot geen foutjes betrappen, ook al moesten ze het dan bijna een vol kwartier met een mannetje minder stellen na de weinig flaterende rode prent voor Ray Fršnkel, stevig als altijd en soms wel eens op het randje van het brutale. De commentaren van de lokale fans logen er niet om. Maar liever zo, dan als een gestrekte pannenkoek in het duel te gaan.

Francesco Carratta bleef, ondanks zijn nieuwe contract op de Bosuil, nog even aan de kant om een paar fysieke probleempjes te laten helen. Hij zag samen met zijn ploeggenoten en supporters een oogstrelend debuut van SebastiŠn Setti. Nog even wachten op bevestiging, maar de roodwitte fans lieten alvast het vertrouwde 'Argentina' luidkeels schallen. Aanvoer vanaf de flanken van Bas Vervaeke, die Kevin Baert in de rangorde voorlopig achter zich houdt en Emmerik De Vriese voor diepe spits Darko Lukanovic. De Zweedse spits met de Servische roepnaam deed zelfs beter dan zijn belofte. "Geef me een speelkans en ik maak doelpunten voor mijn kleuren", klonk het voortdurend tijdens zijn lange revalidatie. De Zweedse spits met de Servische roepnaam rondde al vroeg een uiterst efficiŽnte beweging af. Ransford Addo pikte het balverlies op. Via debutant SebastiŠn Setti ging het langs Bas Vervaeke, een hakje van Darko Pivaljevic en een assist van Slobodan Slovic tot bij Darko Lukanovic. De spits tikte enigszins schuin voor doel subtiel voorbij C-doelman Ferket (5'). De thuisploeg reageerde onmiddellijk met een te hoog gerichte kopbal van Schockaert. Teken dat de Noord-Antwerpenaars zich geenszins bij de gang van zaken zouden neerleggen.

Aan de zijkanten was het een roepen van instructies van jewelste. De lokale coach overtrof bijna moeiteloos zijn roodwitte collega. Op het terrein werd duchtig slag geleverd. Mekaar aftasten, veel middenveldspel, een prikje uitdelen. De kansen bleven evenwel schaars. Een eigenaardig duel aan de middellijn kwam Antwerpspits Lukanovic op een stevige uitbrander te staan. Scheidsrechter dus ook even in beeld geweest. Even over het kwartier kopte zowaar Darko Pivaljevic een gestrekte voorzet van Emmerik De Vriese naast het doel van Ferket. Pas een kleine tien minuten later mocht ook overbuur Predrag Ristovic met de vuisten aan het werk op schot van Stevens. Vervolgens kwam er dreiging van linksachter Chergui, maar de knal zocht te snel hoogte. Darko Pivaljevic mocht een aantal keren de hoekschop beoefenen. Telkens weer bleef de Cappelse achterhoede baas over het projectiel. Bas Vervaeke kwam bijna tot scoren voor zijn 'nieuwe' kleuren. De voorzet van linkertester Emmerik De Vriese ging in de vlucht slechts centimeters naast. Net voor inrukken moest Predrag Ristovic nog eens snel plat om een schuivertje van Schockaert vast te pakken. Rusten met een kleine bezoekende voorsprong (0-1).

Na de kampwissel een nieuwe doelman en een nieuwe linkerflank voor de bezoekers. Antwerpdoelman Kevin Wauthy moest al vlug een mooie kans voor Sekou met de voet afweren. De jongens van Davidovic moesten tijdens deze derde wedstrijd in zes dagen het tempo enigszins laten vieren, zonder evenwel het overzicht te verliezen. De roodwitte technische staf zag het gevaar en gaf, zonder ook maar een moment het volume en de druk van Warren Joyce te benaderen, steeds nadrukkelijker bijstand. Net voor zijn vervanging verdubbelde Darko Lukanovic op aangeven van Slobodan Slovic bijna de score. De kopbal ging echter naast. Manu Kenmogne mocht even later de plaats in de spits overnemen. Ook bij thuisploeg R Cappellen FC enkele vervangingen. Kevin Baert profiteerde bijna, maar tikte de vallende bal van David Geeroms naast. Randje buitenspel snelde Sekou richting Antwerpdoel. Hij knalde tot afgrijzen van de lokale fans in het zijnet. De inbreng van Milan Stavric bleek een goede zet van Antwerpcoach Davidovic. Eerst was er nog de stormachtige applausvervanging van debutant Sebastian Setti en de onnodige uitsluiting van Ray Fršnkel. Het eerste foutje van C-linksachter Chergui werd ongenadig afgestraft door Milan Stavric.

De roodwitte invaller ging gretig in het duel, liep op de korte terugkopbal en knalde de eindcijfers op het bord in het Stadion Jos Van Wellen. Tevreden gezichten bij R Antwerp FC. Er is inderdaad al heel wat afstand afgelegd sedert het begin van de oefencampagne! Francesco Carratta was blij zijn nieuwe ploegmaat SebastiŠn Setti bij het beantwoorden van zijn eerste vraagjes van RAFC.TV te mogen bijstaan.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 23/07/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
16 Ransford Addo
3 Ray Fršnkel - 78'
21 Matthias Trenson
19 Bas Vervaeke
6 SebastiŠn Setti
12 Slobodan Slovic
9 Darko Pivaljevic
8 Darko Lukanovic - 5'
22 Emmerik De Vriese
 
46' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
17 David Geeroms (in)
46' 1 Predrag Ristovic (uit)/
21 Kevin Wauthy (in)
60' 8 Darko Lukanovic (uit)/
18 Manu Kenmogne (in)
64' 19 Bas Vervaeke (uit)/
7 Kevin Baert (in)
71' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
5 Milan Stavric (in) - 83'
73' 6 SebastiŠn Setti (uit)/
5 Marco Gbarssin (in)
79' 12 Slobodan Slovic (uit)/
26 Bart De Corte (in)
R. Cappellen F.C.
1 Wim Ferket
2 Tom Dekkers
6 Kurt Rombouts
17 Hamza Rizki
8 Zinou Chergui
9 Sampil Sekou
7 Rachid Allachi
4 Jeroen De Vlaming
14 Thomas Stevens
10 Koen Schockaert
11 ???
 
67' 4 Jeroen De Vlaming (uit)/
12 Liango Nkunku (in)