R. Antwerp F.C.

3 - 0

Woe. 13/08/2008 20:00 u.

K.A.S. Eupen

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 6.750
 
Scheidsrechter: Karim Saadouni

Lijnrechters: Pascal Engels - Geert Simoens
 
Nieuwelingen scoren en laten scoren
Eigen bericht - Als er al twijfels waren in de roodwitte hoofden, dan hebben de Antwerpspelers die met een vroeg doelpunt het stadion uitgejaagd. Wat nadien volgde was inzet, verzorgde passing en de tegenstander opvangen zonder al te veel weg te geven. Beide coaches complimenteerden mekaar voor hun tactisch concept. En dat mag niet verbazen, leuke aanpak beiderzijds en Antwerpcoach Dimi Davidovic bewaart aan de persoon van huidig Eupentrainer Nico Claesen bijzonder goede herinneringen. Dat een van beide nu zonder punten weggestuurd werd, is een beetje sneu voor de ex-Antwerpspits. "Je zag zo de slimme aanvallende impulsen die in het bezoekende team ingeslepen zijn", vatte Antwerpcoach Dimi Davidovic de aanpak van de opponent samen.

Geen verrassingen in de samenstelling van het roodwitte elftal. Het was, op de keuze van de nrs. twaalf tot vijftien na, een perfecte doorslag van een weekje eerder tegen KSV Cercle Brugge, Bart De Corte op rechts inbegrepen. Het jeugdproduct kreeg dus het vertrouwen en waarom ook niet? Wat ook een copie leek van de zorgen voor de tegenstand, was het vroege doelpunt. R Antwerp FC ging opnieuw bijzonder geestdriftig van start. De KAS-afweer leek een gemakkelijk klusje te hebben aan het isoleren van diepe spits Darko Lukanovic. Verzoop bijna in de toestroom langs linkerflank Emmerik De Vriese en vooruitgeschoven targetmiddenvelder Darko Pivaljevic. Het eerste kansje was voor de bezoekers. Langueh joeg de terugvallende bal over de balk. Darko Pivaljevic kreeg de eerste lokale mogelijkheid voor de voet. Sebastian Setti zette de rebound naast het doel van Wins. Emmerik De Vriese dwong de corner af. Darko Pivaljevic trapte. Een Eupense verdediger devieerde met de kop tot bij Sebastian Setti. De debutant controleerde en tikte zijn eerste goal in de geliefde kleuren aan de eerste paal binnen.

Het harde labeur op het trainingsveld heeft geloond, zij het met een tikkeltje hulp van de 'blauwe' achterhoede. Balverlies uit de Eupense aftrap leverde een voorzet van Emmerik De Vriese en een vluchtschot van Francesco Carratta op. Darko Lukanovic leek toe te snellen, maar werd door de vlag opgehouden. KAS poogde dan wat terug te doen, maar de grijphanden van Predrag Ristovic waren paraat. Een wat opportunistisch schot van ver van Francesco Carratta pookte het gevaar opnieuw op. Aan de overkant miste debutant Matias Fondata de interceptie met het hoofd. Molnar kon er niet van profiteren. Was het roodwitte spel ondertussen minder dominant, het bleef tot twee keer uitkijken voor inswingers vanop het cornerpunt van Darko Pivaljevic. Ook Mombongo probeerde het, maar zijn uithaal verdween in het wolkendek. Beide teams bleven geduldig in de opbouw van achteruit. Darko Pivaljevic zocht het contact in de zestien, maar niemand hapte toe. Geen slecht moment voor een doelpunt. En dat had ook bezoeker KAS Eupen begrepen. Predrag Ristovic, zwartgekleed net als zijn grote voorganger in het Antwerpdoel, moest een ware pantersprong uit het lijf sleuren om de roodwitte voorsprong te vrijwaren. Rusten met een kleine lokale voorsprong.

Na de kampwissel kwamen dezelfde 22 terug. Match al onmiddellijk op temperatuur. Geen vroege goal nu, wel al onmiddellijk een eerste geel voor Chareton. Bart De Corte ging van ver zijn kans. Predrag Ristovic moest twee keer grijpen naar een vallende voorzet van de flank. Dat was even adem inhouden voor het talrijke publiek. Het moet gezegd, ook KAS Eupen had netjes gemobiliseerd voor deze midweekmatch. Er hing dreiging boven de Bosuil, maar het was geduld oefenen. In en rond de zestien hielden de beide afweergordels het prima gesloten. KAS Eupen had daarbij wel wat meer sportief personeel en inzet bij nodig. Manu Kenmogne liet zijn intrede niet onopgemerkt voorbijgaan. Nauwelijks op het terrein of de spits knalde op een voorzet van Francesco Carratta. Ook bij de bezoekers een wissel, maar die had enkel een gele kaart voor Sebastian Setti tot gevolg. Het foutje heel ver van het eigen doel! En daar was Manu Kenmogne opnieuw.

Emmerik De Vriese bracht voor, maar de invaller kraakte zijn schot. Dat was allemaal oefenen voor de verhoopte bevrijdende goal. Emmerik De Vriese gooide strak voor naar de tweede paal. En als hij mag lopen en buffelen... Manu Kenmogne kopte staalhard binnen (2-0). En als hij mag voorbereiden. Manu Kenmogne dweilde de linkerflank af, sneed naar binnen en zette voor. Emmerik De Vriese tikte naast. En nog een invaller die in minder dan geen tijd het matchverslag haalde. Kevin Baert paste perfect op de offensieve rechterflank. Kreeg breed toegespeeld van Darko Pivaljevic. Uithalen en de doelman tegenkomen, uithalen en de hand van een verdediger tegenkomen. Zo belandde de bal op de stip. Darko Pivaljevic plaatste geraffineerd in de linkerbenedenhoek. Zo vielen de cijfers nog ongemeen zwaar uit voor bezoeker KAS Eupen. Enkele nieuwelingen solliciteerden met bravoere voor de eerste weektitel 'man van de match'. Of was het toch Darko Pivaljevic in zijn nieuwe rol?
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/08/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
26 Bart De Corte
3 Ray Fränkel
27 Matias Fondato
20 Matthias Trenson
23 Francesco Carratta
6 Sebastián Setti - 7' - 66'
12 Slobodan Slovic
22 Emmerik De Vriese
9 Darko Pivaljevic - 83' (P)
8 Darko Lukanovic
 
62' 8 Darko Lukanovic (uit)/
18 Manu Kenmogne (in) - 77'
78' 23 Francesco Carratta (uit)/
7 Kevin Baert (in)
K.A.S. Eupen
1 Koen Wins - 83'
5 Senam (Fofo) Langueh
4 Ivan Milas
15 Patrick Bollue
2 Arnaud Chareton - 47'
8 Frédéric Lebe
10 Ahmet Gursever
18 Stefan Bongard
17 Gilles Collin
20 Grégory Molnar
25 Freddy Mombongo-Dues
 
64' 2 Arnaud Chareton (uit)/
7 Loďc Philipens (in)
81' 15 Patrick Bollue (uit)/
16 Tanguy Barro (in)