KVSK United O.-L.

1 - 1

Woe. 27/08/2008 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stedelijk sportstadion

Toeschouwers: 3.007
 
Scheidsrechter: Christof Dierick

Lijnrechters: Bernard Lepage - Jan Vermeulen
 
Eerste punt op verplaatsing na sterke tweede helft
Eigen bericht - Dimitri Davidovic was geen tevreden trainer na afloop van de partij in het Stedelijk Stadion te Lommel. Zijn oordeel over de partij klonk hard, maar tegelijk vond de Antwerpcoach zich met het gelijke spel zich te mager beloond. Hij claimde dus wel de overwinning voor zijn club, maar gaf toe dat er in de tweede helft met de kansen gemorst was. Dany David verschilde in dit opzicht hemelsbreed van mening met zijn collega en eiste van zijn kant een puntendeling op. Zijn team had immers een sterke eerste helft neergezet en kansen op een grotere voorsprong niet benut. Ook onder de roodwitte spelers en de aanhang waren de meningen verdeeld, al werd het verworven punt met vreugde mee huiswaarts genomen. Gevraagd voor zijn eerste interview bij RAFC.TV leverde Ratko Svilar evenwel geen commentaar op het resultaat. De assistent was wel tevreden met de tweede helft: "Domineren in de tweede helft? Dat bewijst dat we goed werken. Onze jongens zijn in goede conditie", vatte hij zijn mening kort en krachtig samen.

De keuzes vooraf waren bij KVSK United moeilijker geweest dan bij bezoeker R Antwerp FC. De ruime roodwitte matchkern is fit en gezond. Dimi Davidovic wisselde op rechtsachter Bart De Corte voor de ervaring van Roel van Hemert. Voor het overige was dit een perfecte doorslag van zijn beginnerselftal van het seizoensbegin. Toch begonnen zijn XI niet bepaald overtuigend aan hun opdracht in het Stedelijk Sportstadion. De uit-reputatie van de voorbije eerste ronde leek weer parten te spelen. KVSK United startte opvallend gretig en sterk. Roodwit kwam wel als eerste bij de doelman, maar stelde Schurmans niet voor het minste probleem. Overbuur Predrag Ristovic moest met de achterkant van de vuist een vallende bal van linkerflank Mike De Koninck in corner tippen. Harald Pinxten leverde een stevige kopslag af op de navolgende hoekschop. Manu Kenmogne ontsnapte zo even aan zijn bewaker, maar kon de bal net niet beroeren in de 16. Geen studieronde, dus. Matchsponsor HBVL wist wel wat schrijven. Ook Vandeweyer had een scherpe kans aan de voet, maar miste in de afwerking. Bezoeker R Antwerp FC probeerde wel onder de druk uit te komen, maar kwam pas op de 10' een eerste keer echt opzetten. Manu Kenmogne tikte de vrijschop na fout op Emmerik De Vriese naast. KVSK recupereerde een verloren diepe bal op eigen helft. Combinatie over de linkerflank tot bij Ketting en zo raakte Van De Weyer vrij in de box. Tegen zijn perfect in het hoekje geplaaste bal stond Antwerpdoelman Predrag Ristovic machteloos.

Dat was slikken voor de roodwitte achterban die nu ook even het overwicht moest laten aan de groenwitte side met trom. Emmerik De Vriese leverde de assists vanop links. Het vluchtschot van Slobodan Slovic scheerde de verkeerde kant van de linkerstaak. Manu Kenmogne klom over de dwarsbalk. Darko Pivaljevic had een aflegger voor Sebastian Setti, maar de smaakmaker raakte de publi-borden rechts van het doel van Schurmans. Roodwit probeerde dus wat terug te doen, maar KVSK snelde ei zo na met dubbele voorsprong weg. Caramazza miste de bijna perfecte doorsteek van Van De Weyer slechts van een haartje. Domineerde Emmerik De Vriese over links, KVSK had eveneens de beschikking over een werkkrachtige linkerflank. Pal op het half uur moest Eberle alle onderdelen des lichaams gebruiken om Emmerik De Vriese af te stoppen. Scheidsrechter Dierick liet opvallend theatraal weten dat er van handspel in de 16 geen sprake van. De beelden spreken waarschijnlijk voor zich! Hing het gevaar dreigend in de lucht, in het derde kwartier van de partij moest de voet van het gas. Het werd drummen in de middenstrook, maar geen van beide clubs kon nog aanspraak maken op doelgevaar. Wel moesten Ray Fränkel en Roel van Hemert geelgeboekt verder. Rusten met een verdiende lokale voorsprong.

Volgde een donderpreek in de bezoekende vestiaire, een positie-aanpassing in het hart van de roodwitte verdediging en Darko Pivaljevic die dieper in vijandelijk gebied ging opereren. Doorkruiste het vroege uitvallen van Francesco Carratta na een niet zo fraaie ingreep (zonder bestraffing!) de plannetjes van de Antwerptrainer? De wissel pakte behoorlijk goed uit. Debutant Bas Vervaeke verlichtte de aanvallende pressing van linksachter De Koninck en draafde zelf behoorlijk mee! Druk over de volle breedte van het speelveld. De persmensen volgden ondertussen steeds nadrukkelijker de situatie op Anfield Road, al was er ook in het Stedelijk Sportstadion heel wat bekijks. KVSK richtte in de aanvangsminuten van de tweede speelhelft nog enig gevaar aan. Roel van Hemert ontzette nogal onorthodox een voorzet over het eigen doel. Matias Fondata moest zijn doelman op de achterlijn bijspringen. Roodwit nam vervolgens steeds nadrukkelijker de match in handen. R Antwerp FC kreeg binnen de eerste tien minuten een viertal hoekschoppen te trappen. Er volgde telkens een doelworsteling, maar groenwit gaf alsnog geen krimp. Sebastian Setti stak de bal over doel.

Om en om Slobodan Slovic en Darko Pivaljevic, maar het schot van de prijsschutter was slechtgericht. Ook Emmerik De Vriese ging zijn kans. Ook hij miste het kader van een fractie. Beter verging het de inspanning van Darko Pivaljevic. Bas Vervaeke recupereerde Lommels balverlies. Darko Pivaljevic kreeg aangespeeld. Kneep ermee naar binnen en doorboorde centimeters van de linkerstaak het doel van Schurmans. Roodwit ging vervolgens verder met Darko Lukanovic, maar wat er ook aan kansen gecreëerd werd, een tweede keer scoren lukte de Bosuilboys niet meer. Reden voor grote ontevredenheid bij coach Dimitri Davidovic. KVSK leek na het tegendoelpunt nochtans helemaal van de wijs. Vloog binnen weinige minuten liefst vier keer op de bon. Pinxten & co. hielden tot frustratie van al wat roodwit is, tot het einde stand. Predrag Ristovic had in de hele tweede periode slechts eenmaal op een botsend vluchtschot van Van De Weyer moeten reageren. Terwijl de monsterscore van Staaien het stadion binnensijpelde, bedolf de roodwitte aanhang de XI onder een stevig applaus. De technische staf van K Lierse SK vertrok allicht met een aantekenboekje vol wijsheid huiswaarts.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 27/08/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert - 44'
3 Ray Fränkel - 39'
27 Matias Fondato
20 Matthias Trenson
23 Francesco Carratta
6 Sebastián Setti
12 Slobodan Slovic
22 Emmerik De Vriese
9 Darko Pivaljevic - 60'
18 Manu Kenmogne
 
52' 23 Francesco Carratta (uit)/
19 Bas Vervaeke (in)
60' 18 Manu Kenmogne (uit)/
8 Darko Lukanovic (in)
KVSK United O.-L.
1 Koen Schurmans
18 Davy Brouwers
5 Harald Pinxten - 62'
12 Sébastian Stassin - 75'
2 Mike De Koninck
17 Jeroen Ketting
8 Guy Dufour - 63'
4 Christophe Delande - 72'
23 Marc Eberle
9 Robby Vandeweyer - 12'
10 Antonio Caramazza
 
65' 8 Guy Dufour (uit)/
20 Thomas Frederix (in)
75' 12 Sébastian Stassin (uit)/
16 Sam Vanaken (in)
80' 9 Robby Vandeweyer (uit)/
11 Marcos Pereira (in)