R. Antwerp F.C.

0 - 0

Zon. 31/08/2008 15:00 u.

K. Lierse S.K.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 10.000
 
Scheidsrechter: Gerd Bylois

Lijnrechters: Mark Simons - Erik Waegemans
 
Ook zonder doelpunten best zonnige voetbalmiddag
Eigen bericht - De beide trainers en oud-ploegmaats Dimi Davidovic en Herman Helleputte waren het over een ding roerend eens. De wedstrijd werd beslist door de beide verdedigingen. "Zonder de klemtoon echt op de defensie te leggen", wist de geelzwarte sportieve patron. Met de nieuwe centrale verdediger die bij R Antwerp FC in de coulissen staat te dringen, eiste Ray Fršnkel in dit opzicht beslist een uitblinkersrol op. Bij KLSK was ouderdomsdeken Janssens samen met zijn torenhoge verdediging heerser in de lucht. De defensie baas, Darko Lukanovic riep niet geheel ten onrechte de bijzonder zwoele temperatuur in ter verontschuldiging. De toeschouwers blijven uiteindelijk met dit minnetje achter: er was te weinig beroering in de box. Geen doelpunten en dus deelden beide eindrondekandidaten de punten, al claimde Dimi Davidovic met een brede smile wel de zege voor zijn kleuren. Zijn collega-coach was het daarmee uiteraard niet eens.

Alfacam had kabels afgerold en camera's over het stadion verspreid voor de rechtstreekse captatie. De beide clubs hadden gemobiliseerd voor deze eerste clash van het seizoen in Deurne-Noord. Het belang nog pril en dus was er toch wat minder volk dan op de laatste speeldag van de voorgaande campagne. Jarju en Utaka er niet meer bij en dus zouden de alternatieven in de spits worden gewikt en gewogen. Bij R Antwerp FC moest Francesco Carratta zijn scheenbeenblessure van de midweek bekopen met een plaatsje op de bank. Bas Vervaeke mocht de rechterflank belopen, de enige wijziging in het starterselftal van Dimi Davidovic. K Lierse SK stond zonder midweekmatch in de benen en bovendien met heel wat wetenschap over de tegenstander aan de aftrap. De Lispenaars hadden volledig zwarte kledij met enkele gele strepen aangetrokken. Geen zegen tijdens dit uitzonderlijk hitteweekend. De thuisspelers stonden met Darko Lukanovic en Darko Pivaljevic aan de aftrap en zochten tijdelijk een veilig heenkomen op de eigen helft. SebastiŠn Setti werd al onmiddellijk een eerste keer van de sokken gelopen door Agblexo. Het zette meteen de toon van de partij. Met 'de zaak Utaka' toch in het achterhoofd, leken de fans van beide 'traditionsvereine' nog best lief voor mekaar, ook al leken ze te strijden voor de hegemonie in het stadion. Ook de Lierse-spelers lieten zich net als enkele maanden geleden niet wegdrummen. Ze mochten al vlug een eerste hoekschop trappen na schot van Tshiala op de voeten van Predrag Ristovic. Roodwit moest dus de stevigheid van zijn defensieve verweer bewijzen, te meer daar de luchtduels op vijandelijk terrein een kolfje naar de kop van 39-jarige Janssens waren. Predrag Ristovic werd weggedrumd, maar Nedzipe mocht de rebound toch versturen van fluitenier Bylois.

Twijfelachtige beslissing, maar ook dat hoort blijkbaar tot de geplogenheden van de scheidsrechterij op de Bosuil. "Wij moeten altijd dubbelplooien in het duel", liet Antwerpcoach Davidovic zich achteraf kritisch uit. Emmerik De Vriese won het duel op links, vuurde de voorzet af en sleepte er een eerste corner uit voor zijn kleuren. Aan de andere kant deed Bas Vervaeke dat even over, maar weer werd de inspanning weggetorend in de Lierse zestien. Roodwit maakte ook dan al voorzichtig gebruik van de buitenspelval. Met succes. Bijna op het kwartier kon Ray Fršnkel voor het eerst echt koppen op een hoekschop van Emmerik De Vriese. Het projectiel zocht baan naast de goal van Kujovic. Na de eerste stormloop was het zoeken naar vervolg in de box. Leek Darko Lukanovic, weliswaar van nog heel ver, op weg naar de zestien, werd hij ongenadig afgevlagd. Gevaarlijk werd het bijna als Emmerik De Vriese een pegeltje van een vrijschop vanop de punt van de rechthoek op doel plaatste. Kujovic had er toch niet al te veel moeite mee. K Lierse SK stond aan de overkant alweer aan het cornerpunt. Agblexo perste er via Matthias Trenson nog een schotje uit. Bas Vervaeke en Darko Pivaljevic begonnen de beweging. Darko Lukanovic knalde staalhard op Kujovic die pas in twee keer baas werd over het voorwerp. Lierenaar Frans zorgde voor de bijna gevaarlijkste actie van de eerste periode. In een poging de insnijbeweging van Emmerik De Vriese af te stoppen, knalde hij op de borst van de eigen doelman. De gevaarlijkste actie van het derde kwart kwam op conto van Agblexo. De spits kreeg de kogel voor de voet en gaf 'm buitenkant rechts een rotvaart richting verste hoek mee. De bal knalde tegen de staak en sprong metersver terug het terrein in! Het bleef scoreloos bij het rustsignaal.

Terug op het terrein voor de tweede helft, trok roodwit het initiatief gedurende enkele minuten naar zich toe, maar moest toch blijven uitkijken voor de Lierse tegenprikken. Op het middenveld zette De Witte een aardige voet naast Sebastian Setti en op links maalde Nedzipi zijn kilometers. De rechterenkel van Darko Pivaljevic moest het ontgelden, maar de spits kon toch vervolgen. Pas in de 7' kon de spits zijn landgenoot Kujovic een eerste keer tot ingrijpen dwingen. Over en weer tussen Matthias Trenson en Emmerik De Vriese en zo Darko Lukanovic bediend, maar de spits gaf er een verkeerde draai aan. 't Waren de kleine opwindende momenten van de tweede periode die steeds meer op slot sukkelde. Beide ploegen speelden onder toenemende dwang niet (meer) te mogen laten tegenscoren. K Lierse SK gebruikte steeds vaker de 50 meter-bal. Roodwit bleef onder impuls van Slobodan Slovic en Sebastian Setti gegroepeerd acteren, maar vond slechts sporadisch de weg over het middenveld. Op het uur leek Darko Lukanovic gevaarlijk toe te snellen, maar Kujovic was er alweer eerder bij. Verzorging volgde voor de ongelukkige spits. Bij de bezoekers maakte de immer populaire Cavens als eerste invaller zijn opwachting. Antwerpcoach Davidovic reageerde niet. De nieuweling droeg bij aan het Lierse balbezit, maar het was net in die periode dat thuisploeg R Antwerp FC wat feller naar voren schoof. Gevaar leverde dat niet veel op, wel een aantal venijnige bezoekende fouten die de kaartenlast in geen tijd op nul tegen vier bracht. Tshiala en Nikolic openden de rekening in dezelfde minuut. De laatste vijftien minuten gingen grotendeels op aan wissels en een resempje corners voor de thuisspelers, gevolgd door buitenspelgedrag.

Ondanks de positieve intenties, bleef het helaas scoreloos tot het einde. Het publiek had doelpunten verdiend, maar houden die dus (van Adamo Coulibaly) te goed voor een volgende gelegenheid.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 31/08/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
3 Ray Fršnkel
27 Matias Fondato
20 Matthias Trenson
6 SebastiŠn Setti
12 Slobodan Slovic
19 Bas Vervaeke
22 Emmerik De Vriese
9 Darko Pivaljevic
8 Darko Lukanovic
 
69' 19 Bas Vervaeke (uit)/
23 Francesco Carratta (in)
83' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
18 Manu Kenmogne (in)
K. Lierse S.K.
12 Vladan Kujovic
5 Seth De Witte
7 Chris Janssens
8 Yoni Buyens
10 Ahmed Samir - 69'
11 Stefan Nikolic - 70'
15 Frederik Frans - 38'
17 Nderim Nedzipi - 86'
27 Garry De Graef
29 Julien Tshiala
30 Wisdom Agblexo
 
61' 30 Wisdom Agblexo (uit)/
9 Jurgen Cavens (in)
76' 11 Stefan Nikolic (uit)/
16 Sherif El Baily (in)
86' 5 Seth De Witte (uit)/
21 Petar Bojovic (in)