O.-H. Leuven

0 - 2

Zon. 19/10/2008 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Den Dreef

Toeschouwers: 6000
 
Scheidsrechter: Gerd Bylois

Lijnrechters: Mario Scimemi - Lieven Masil
 
Blij met eerste goal in roodwit shirt
Eigen bericht - OH Leuven had met de komst van R Antwerp FC een feestelijke middag voorbereid. De Antwerpsupporters deelden alvast in het comfort van de nieuwe infrastructuur. En ze waren met velen komen aanrijden vanuit de Scheldestad. Ook sportief wilde de fusieclub zich opnieuw meten met de oudste van 't land. Dimitri Davidovic tekende tot veler verbazing met Emmerik de Vriese, Hakim Bouchouari en Manu Kenmogne een offensief hart in zijn elftal. Bas Vervaeke schoof van rechtsachter op naar het centrum van de middenstrook en verdrong op die manier Seb. Setti naar de dug-out. Voor Adamo Coulibaly was zelfs daar geen zitje meer weggelegd. Roel van Hemert, terug uit schorsing en blessure en Emmerik de Vriese beloofden allebei in de zaterdagkranten de fans een doelpunt.

R Antwerp FC kon dus rekenen op een gedreven team, al was het vlug duidelijk dat de XI van Davidovic op hun tellen zouden moeten passen! Bjorn Ruytinx was de eerste om de reflexen van Predrag Ristovic te testen. De doelman bleek over snelle en stevige voeten te beschikken. Ruytinx had de goal geroken. Schoonjans dook op in de ruimte die de spits opentrok, maar strandde op een werkelijke sublieme save buiten de kleine rechthoek van de Antwerpdoelman. Een spectaculaire omhaal van Ray Fršnkel kwam op het offensieve conto van de bezoekers. Odoi en Vastmans misten de goal van enige afstand. De Leuvense drive was daarmee niet over. Een keer was er een mazzeltje voor de Antwerpdoelman. Los uit de linkerpols op het hoofd van Ray Fršnkel en zo terug in zijn klemklauwen. Een Leuvens hoofd zou allicht voor een veel ongunstiger vervolg gezorgd hebben. De offensieve driehoek van Davidovic kwam er al niet vaak aan te pas, werd bovendien onthoofd door een blessure van Hakim Bouchouari die Darko Lukanovic van de bank haalde. Meer evenwicht, maar dreiging op de lokale helft leverde dat alsnog niet op.

Ondanks de vroege wissel, kwam ook linkspoot Emmerik de Vriese na de kampwissel niet meer buiten. Seb. Setti moest voor meer reactievermogen in de middenzone zorgen. En zo gebeurde ook. De wedstrijd kantelde. OHL moest plots achteruit en roodwit kwam gevaarlijk opzetten. Manu Kenmogne kopte op doel, Ruttens wist er raad mee. De OHL-verdediging liep te hoop, maar Manu Kenmogne zette de aflegger van Darko Lukanovic aan de verkeerde kant van de staak. Gehakketak tussen de linies met gele kaarten over en weer tot gevolg. Roel van Hemert werd hardvoetig neergehaald, Slobodan Slovic loste het simpel op. Buitenkantje rechts op het hoofd van Manu Kenmogne die overhoeks binnenknikkerde. Roodwit had ongemeen onverwacht en hard toegeslagen. Bas Vervaeke herinnerde zich de belofte van zijn ploeggenoten de Vriese en van Hemert en ging vrijelijk zijn kans. Het vluchtschot klom te hoog. De lage schuiver van de winger miste wat power, al zat doelman Ruttens wel gevat op de bal. En ook OHL-coach Wuyts greep in. Eboigbe moest de aanval extra kracht bezorgen.

Ei zo na lukte het de invaller de Antwerpdoelman te grazen te nemen, maar die toonde zich onklopbaar. In blessuretijd werd Bas Vervaeke op intrap van Predrag Ristovic diep gestuurd. Sneller dan iedereen stak de allrounder de bal tegen de netten. Gevraagd naar een reactie gaf de Sinjoor bij RAFC.TV toe dat zijn team voor de pauze aan achterstand ontsnapt was. Samen met de vele roodwitte supporters was hij bijzonder blij met zijn eerste goal in roodwit shirt en de nieuwe zege op verplaatsing van zijn club. In een gulle bui, kregen de spelers zo maar twee dagen vrijaf van hun coach.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 19/10/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
3 Ray Fršnkel
5 Ivan Vukomanovic
20 Matthias Trenson
12 Slobodan Slovic
33 Marco Gbarssin
19 Bas Vervaeke - 90'
22 Emmerik De Vriese
11 Hakim Bouchouari
18 Manu Kenmogne - 63'
 
40' 11 Hakim Bouchouari (uit)/
8 Darko Lukanovic (in) - 51'
46' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
6 SebastiŠn Setti (in)
82' 18 Manu Kenmogne (uit)/
26 Bart De Corte (in)
O.-H. Leuven
1 Jonathan Ruttens
2 Denis Odoi
3 James Lahousse
17 Ugo Nwadikwa - 41'
5 Joeri Vastmans
10 Frederik Vanderbiest - 76'
4 Steve Dugardein - 61'
6 Lander Vansteenbrugghe
11 Tail Schoonjans
8 Ivica Jarakovic
13 Bjorn Ruytinx - 88'
 
65' 8 Ivica Jarakovic (uit)/
7 Yedi Zahiri (in)
75' 4 Steve Dugardein (uit)/
25 Osahan Eboigbe (in)