Royal FC de LiŤge

1 - 1

Zon. 09/11/2008 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade du Pairay

Toeschouwers: 4000
 
Scheidsrechter: Jan Busschaert

Lijnrechters: Walter Vromans - Michael Keyen
 
Gemengde gevoelens op Le Pairay
Eigen bericht - Ransford Addo haalde zonder ťťn competitieminuut (bij de reserven) sedert zijn blessure de zestienkoppige kern. Logisch dus dat hiervoor een goede reden bestond in hoofde van Dimitri Davidovic. De niet-geheelde enkelblessure die Ivan Vukomanovic tijdens de woensdagmiddagtraining opliep inspireerde de Antwerpcoach tot deze verrassende selectie die de centrale verdediger voor het eerst dit seizoen rechtstreeks in het startersteam bracht. De felbekritiseerde defensie van de vorige voetbaljaargang stond plots opnieuw aan de aftrap. Voor het overige dezelfde mannen die vorige zondag nog de uitwedstrijd bij KFC VW Hamme hadden gewonnen. In het Luikse kamp waren alle bezoekende blikken gericht op coach en ex-Antwerpspeler Raph. Quaranta die heel lang geleden mede-auteur was van het Vitosha Sofia verhaal. Zijn team evenmin een katje om zonder stevige voetbalschoenen en -tactiek aan te pakken. Gelukkig was het bezoekersvak, ondanks de laattijdige combiregeling, aardig volgelopen. Ook het fanatieke thuispubliek zou zich niet zo maar opzij laten drummen door het aantal bezoekerskelen.

RFC Luik, nog maar gedeeltelijk vertrouwd met de infrastructuur in Seraing, startte niettemin fors aan de partij. Het leverde de thuisploeg een reeksje hoekschopppen op, dat de Antwerpverdediging evenwel niet in verlegenheid bracht. Predrag Ristovic moest daarbij wel enkele keren zijn vuisten gebruiken. Net voor het kwartier pikte Sebastian Setti een balverlies op en lepelde de bal met links over het doel van Govoni. Roodwit kwam nu meer opzetten. Slobodan Slovic plaatse een vrijschop rechtstreeks op doel, maar ook nu bleven de witgeklede Luikenaars dank zij hun doelman overeind. Audoor verstrikte zich in de actie van Adamo Coulibaly op de linkerflank, maar de Antwerpspits haalde er enkel een hoekschop uit. Roel van Hemert speelde Ray Fršnkel links van het Luikse doel vrij, maar doelgericht besluiten deed de verdediger niet. Net voor halverwege de eerste periode trok scheidsrechter Busschaert het eerste geel in een indrukwekkend lange reeks. Doelman Govoni greep laaguitvallend de poging van Manu Kenmogne.

Ray Fršnkel deelde vervolgens in de gele schade. De Antwerpcoach mag voor de thuiswedstrijd van volgende zaterdag meteen een vervanger optrommelen. Aan de eerste paal kopte Guillaume Legros een uitzwaaierende voorzet van Van Den Brandt over. Aan de overkant schudde SebastiŠn Setti een Bouchouari-kromme uit de shoes, maar doelman Govoni liet zich niet verrassen. De kopbal van de Argentijn op corner van Slobodan Slovic miste de juiste richting. Op instructie van coach Quaranta hergroepeerde de thuisploeg de linies op de eigen helft. Kinet bekocht zijn inzet met een gele kaart. SebastiŠn Setti dropte de bal in de zestien. Bas Vervaeke kwam een stapje te kort tegen de Luikse doelman. Kinet krulde in de richting van het Antwerpdoel, maar belandde in de grijphanden van Predrag Ristovic. Ondertussen kreeg Ransford Addo een hoofdbandage aangemeten vanwege een hardnekkig bloedende blessure. Net voor het rustsignaal trapte Kinet na op Roel van Hemert en werd prompt weggestuurd.

Antwerpcoach Dimi Davidovic reageerde met een aanvallende wissel. Emmerik De Vriese moest de lichtgeblesseerde SebastiŠn Setti komen vervangen. Het was echter RFC Luik dat van de herschikking profiteerde. Een ingestudeerd vrijschopnummertje van Van Den Brandt en Thijs bracht Laurent Gomez voorbij de Antwerpmuur en de Luikse nr. 21 bomberde de bal achter de Antwerpdoelman. Luikse voorsprong en dus moest roodwit flink doorbijten, te meer daar de thuisploeg plots de buitenspelval opengooide. Een vrijschop van Roel van Hemert bracht Manu Kenmogne al vlug in kopbalvrije positie, maar de bal ging voorlangs. Aan de overkant foulde Ransford Addo Luikspits Legros en alweer duikelde scheidrechter Busschaert overijverig het karton uit de broekzak. Roodwit driftig op zoek naar de gelijkmaker, maar kansen bleven uit. Bas Vervaeke werd teruggeroepen en centrumspits Darko Lukanovic kreeg de ondankbare taak het Luikse slot open te breken.

En de spits lag niet veel later aan de basis van de gelijkmaker. Slobodan Slovic speelde aan. Terwijl twee verdedigers zich om Darko Lukanovic bekommerden, kon Adamo Coulibaly trappen. Emmerik de Vriese nam de terugvallende bal meteen op de linkerslof die in die kleine hoek binnenstuiterde. Scheidsrechter Busschaert mocht dan minutenlang de Luikse dug out induikelen voor verzorging, het roodwitte aanvalsgeweld was daarmee vertraagd, niet gestopt. Twee maal kon Manu Kenmogne een poging op doel wagen, maar evenveel keren was het kader niet breed genoeg. Eindigde het eerste van twee Luiks-Antwerpse duels op een (billijk) gelijkspel. Bij R Antwerp FC betreurden coach en spelers de gemiste punten. Aan Luikse zijde trof RAFC.TV een glunderende Raph. Quaranta, blij om het eerste puntengewin in weken tijd.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 09/11/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
16 Ransford Addo - 52'
3 Ray Fršnkel - 25'
20 Matthias Trenson
19 Bas Vervaeke
6 SebastiŠn Setti
33 Marco Gbarssin
12 Slobodan Slovic
18 Manu Kenmogne
10 Adamo Coulibaly
 
46' 6 SebastiŠn Setti (uit)/
22 Emmerik De Vriese (in) - 65'
61' 19 Bas Vervaeke (uit)/
8 Darko Lukanovic (in)
71' 10 Adamo Coulibaly (uit)/
26 Bart De Corte (in)
Royal FC de LiŤge
1 Ludovic Govoni
3 Arnaud Winandts
5 GaŽtan Audoor
13 Stťphane Callegari
4 DaniŽl Aktan
21 Laurent Gomez - 47'
14 Christophe Kinet - 37' - 44'
22 Ben Van Den Brandt
6 Geert Thijs - 30'
8 Jean-Sťbastien Legros - 22'
9 Guillaume Legros
 
80' 9 Guillaume Legros (uit)/
17 Papy Kimoto (in)