R. Antwerp F.C.

3 - 0

Zat. 15/11/2008 20:00 u.

KV Red Star Waasland

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 7.557
 
Scheidsrechter: Wim Smet

Lijnrechters: Cedric Waroux - Patrick Plumes
 
Uitblinkers in alle linies
Eigen bericht - Twee blessures en tel er nog een gele schorsing bij en er bleef slechts sterke Matthias Trenson over van de zo gereputeerde, minstgepasseerde verdediging van de reeks. Dat was improviseren, uitproberen en oefenen met het oog op de komst in de zestien van het killersinstinct van revelatie KV RS Waasland. Gelukkig had Ransford Addo als eerste vervanger in Luik indruk weten te maken met zijn vakkennis ter zake. Wat met Bas Vervaeke als dichter-van-alle-lekken-in-de-ploeg? Of nog met de pas van acht maanden blessureleed herstelde Spencer Verbiest in het hart van de verdediging? Zorgen om niets zo zou vlug blijken...

Coach Dimitri Davidovic had zijn ploeg wedstrijdgericht voorbereid. Geen gedoe met een inval(ler) van het laatste moment. De kleuren op training zijn dagen vooraf duidelijk. De publicitaire aftrap voor x-factor Kris Wauters & Clouseau, bezoeker KV RS Waasland de sportieve. Toch al in de eerste seconden een gevaarlijk standje voor het doel van Verhulst. Seb. Setti, man van de onmogelijkste doelpunten, devieerde met de borst naast. Bleek al dadelijk dat de Waaslanders zich gretig zouden bedienen van de gestrekte diepe bal. Bleek snel dat zelfs de nieuwgevormde roodwitte afweer daar pap van lustte. Bleek duidelijk dat ook Bas Vervaeke zijn wat kleinere gestalte geweldig kan strekken en in de luchtduels niets tekort kwam. De uit blessure terugkerende Zarko Jelicic en Darko Pivaljevic zochten naar ritme. De duels leken aanvankelijk nog te fors, maar geruggesteund door Marco Gbarssin en hun nooit-aflatende achterban knapten ze weldra hun opdrachten met steeds grotere inzet van duelkracht uit. Hoeveel rek er op de conditie zat, zou moeten blijken. Ondertussen was KV RS Waasland wel een paar keer via hoekschop komen opzetten, maar worstelde bijna even dikwijls met de buitenspelval.

Even voor het kwartier brachten de vuisten van Predrag Ristovic redding op een poging van El Kanchaf. De geelrode torens schermden vooral bij de hoekschoppen van Zarko Jelicic, hun doelman prima af. Dat zou anders moeten, maar het uitzwaaierende schot van Spencer Verbiest strekte daarbij toch niet tot navolging. Het voorzetschot van Darko Pivaljevic raasde aan het doel voorbij. Vervolgens een eerste (fatale) foutje in de roodgele afweer, volgens coach Bart De Roover. Manu Kenmogne werd gefould, Zarko Jelicic trapte voor doel, Marco Gbarssin onderstreepte zijn vormpeil met een onhoudbare kopslag tegen de touwen (1-0). De Bosuil plots helemaal onder st(r)oom. KVRSW moest de tactiek bijstellen, maar de penetratiekracht naar de zestien toe ontbrak. Wel veel diepe ballen of actie door de centrale as. Niets dat de roodwitte verdediging niet kon klaren. Net op het half uur hield het stadion toch even de adem in als Van Hoey een schuiver van rechts af rakelings langs het roodwitte doel joeg. Hij had al een keertje eerder gekund, maar nu knalde Slobodan Slovic wel zelf richting doel. Doelman Verhulst maakte het projectiel onschadelijk. Ruststand bereikt. Een vraag hield de fan bezig: hoe lang zou King Darko blijven bijbenen.

Nog een kwartier leek een geruststellende prognose. Zarko Jelicic werd door zijn coach al bij de rust gewisseld. Emmerik De Vriese een vaardig alternatief. Het begin van het optreden van de linkspoot werd gekruid met een flits in het zijnet. De lange van Waasland werd nu stelselmatig in de buitenspelval opgevangen. Een blijk van groot vertrouwen bij de achterste vier en dat straalde over naar de rest van het team. Roodwit volop dominerend, Marco Gbarssin de machinist van de Bosuil-trein. KVRSW poogde het tempo af te remmen, maar moest na een geweldige combinatie over links met heel veel voeten een tweede tegentreffer incasseren. De verdediging uiteengespleten door een brede van Matthias Trenson, kegelde 'King' Darko gestrekt in de linkerbenedenhoek (2-0). Weer even topschutter. Voor precies vier volle minuten. De bezoekers kregen er nu werkelijk "geen" voet meer tussen. De corner van Slobodan Slovic werd weliswaar afgeweerd. Seb. Setti bracht snel terug. Manu Kenmogne kopte millimeterprecies binnen (3-0). De neo-Belg voor de zesde keer dit seizoen aan het feest en met hem de hele Bosuil. Op iets meer dan vijf minuten waren de bezoekers murw gescoord.

Toch bleven ze het proberen met verzorgd passenspel, beste kansen waren desondanks voor de thuisploeg. Matthias Trenson zag zijn inspanningen vol op de vuisten van Verhulst uiteenspatten. Ransford Addo had even bijstand nodig vanwege een spierprobleempje. Niet veel later kreeg Darko Pivaljevic zijn verdiende applausvervanging. Adamo Coulibaly de nieuwe kracht. Slobodan Slovic krulde over het doel. Een keer nog kwam roodgeel bijzonder dicht bij de eerredder. De flankvoorzet van Van Geem werd door Onana richting verste paal gekopt, maar met een werkelijk fenomenale wereldsave haalde Antwerpdoelman Predrag Ristovic de bal nog uit de hoek. Bezoekend coach De Roover feliciteerde zijn collega en ziet een belangrijke rol weggelegd voor dit R Antwerp FC te beginnen volgend weekeinde bij de eerstvolgende opdracht. Dimitri Davidovic dankte, maar zette het dollemansleven liefst even stil. "Nu eerst genieten van dit resultaat." En gelijk heeft de levenservaren Bosuilpatron.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 15/11/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
19 Bas Vervaeke
16 Ransford Addo
14 Spencer Verbiest
20 Matthias Trenson
12 Slobodan Slovic
6 SebastiŠn Setti
33 Marco Gbarssin - 25'
52 Zarko Jelicic
18 Manu Kenmogne - 56'
9 Darko Pivaljevic - 51'
 
46' 52 Zarko Jelicic (uit)/
22 Emmerik De Vriese (in)
70' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
10 Adamo Coulibaly (in)
83' 18 Manu Kenmogne (uit)/
26 Bart De Corte (in)
KV Red Star Waasland
1 Dimitri Verhulst
2 MichaŽl Van Hoey
4 Julien Tournut
14 MichaŽl Van Geele
5 Guy Veldeman
17 Kevin Van Geem
20 Jan Masureel
8 Enzo Neve
11 Silvino Soares
21 Aziz El Kanchaf
10 Hervť Ndjana Onana
 
62' 11 Silvino Soares (uit)/
16 Dirk Mathijssen (in)