K. V. Oostende

2 - 1

Zon. 23/11/2008 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Albertparkstadion

Toeschouwers: 4756
 
Scheidsrechter: Frederik Geldhof

Lijnrechters: Alex Verstraeten - Edwin Rys
 
Sneeuw ontregelt roodwitte raderwerk
Eigen bericht - Tot drie maal toe keurde scheidsrechter Geldhof de staat van het zwaar besneeuwde terrein. De Oostendse keerploegen hadden ondertussen met vereende krachten vrij zicht op lijnen en doelwachtersgebieden gerealiseerd toen om 15:15u. eindelijk het bevrijdende 'go' gegeven werd met het eerste fluitsignaal van de middag. R Antwerp FC had nog geen van zijn geblesseerden gerecupereerd. Coach Dimitri Davidovic gaf dus het vertrouwen aan de XI die het er tegen KV RS Waasland een week geleden meer dan behoorlijk vanaf hadden gebracht. Dat betekende voor de uit schorsing terugkerende Ray Fršnkel een plaatsje in de dug out. Diepe spits Darko Lukanovic kreeg net als linkspoot Emmerik De Vriese eveneens een zitje naast de technische staf.

Couleur locale zoals een voetbalterrein er helemaal niet mag uitzien: heel veel wit en een weinig sprietjes groen gras. Niet bevorderlijk voor de sport. Het ruimen gestaakt, de sneeuwval ging onverstoorbaar verder. De spelers hadden alvast zo'n kwartier nodig om enigszins te bekomen van de confrontatie. Aanpassen dus met de bal de helft van de tijd buiten de lijnen, naar een verkeerde voet en een scheidsrechter die het fluiten niet kon laten. Elk klein foutje onderbrak de gang van de wedstrijd. Weinig opwinding tussen al de sneeuwvlokken door, al waren er op een normaal bespeelbaar sportveld wel enkele vrije trappen met een grote gevaarsfactor geweest. Nu dus lekker niet. Bovendien waren de rugnummers van KVO zo goed als onleesbaar bovenop! Pech voor Manu Kenmogne als hij in zijn poging op doel geheel per ongeluk gestuit werd door het steunbeen van Sankarť. Op de 19' kwamen de beide goalies direct na mekaar in beeld. Predrag Ristovic onderbrak de bal van Grandisson. Lokale doelman Van Ryckeghem bracht redding met de voet buiten zijn doelgebied. Enkel KVO leek in de match te komen.

Het duo Manu Kenmogne en Darko Pivaljevic zetten met een magistrale controle Slobodan Slovic af in de zestien. De middenvelder pegelde zijn tweede competitiedoelpunt in roodwit shirt ooit via de staak tegen de touwen van Van Ryckegem. De voorsprong zorgde voor stemming in het goedbezette Antwerptoeschouwersvak. KVO kon slag op slinger al bijna tegenscoren, maar het gevaar richtte over het doel van de bezoekers. Spencer Verbiest maakte de fout. Kreeg tergend overdreven de gele kaart te zien. Antwerpdoelman Predrag Ristovic raapte de vrije trap van Liard op. R Antwerp FC toch een beetje baas door de nogal defensief georiŽnteerde thuistactiek, kreeg na de wissel Laleman-Ferreire gaandeweg een ander KVO te zien. Opleveren deed dat voorlopig niet, maar gelegenheidsrechtsachter Bas Vervaeke kwam wel onder extra druk te staan. Als dat maar goed zou aflopen! Een reeks van drie corners op rij van Zarko Jelicic hield het gevaar ver, maar leverde evenmin op, al moest doelman Van Ryckegem wel de vuisten uit de mouwen steken. De stevige sliding in de middencirkel leverde Marco Gbarssin nog geel op. Het rustsignaal kwam er met verdiende bezoekende voorsprong.

Amper bezig aan de tweede periode in ongewijzigde samenstelling of Ferreira spookte de linkerflank af. Gemeten voorzet voor Mokulu. Met een lage schuiver in de linkerbenedenhoek nam de spits de Antwerpdoelman te grazen. Alarm in de box aan de overkant. Zarko Jelicic trapte aan de eerste paal gemeten op het voorhoofd van Marco Gbarssin. Kopslag naar de grond. Liard haalde tot opluchting van alle KVO-ers van de lijn. Match in evenwicht, maar de gelekaartenrekening werd met twee bijkomende prenten voor Matthias Trenson en Zarko Jelicic zwaar om incasseren. In een poging de druk van het lijf te houden, haalde Antwerpcoach Davidovic Sebastian Setti, na een bleekuitgevallen prestatie, naar de kant voor een extra verdedigende kracht. Effect was er nauwelijks, wel integendeel. KVO brak in een rotvaart doorheen de Antwerpgelederen. Het doelgevaar minimaal, al had Predrag Ristovic tot twee maal toe erg veel last bij het veroveren van de glibberige bal. Ook de roodwitte achterban kon de Oostendse kelen niet meer overstemmen.

Emmerik De Vriese was ondertussen Zarko Jelicic komen vervangen. KVO zocht het doel, maar vond het pas nadat GueÔ via een lichttoegekende vrijschop in de zestien werd afgezet en de invaller de Antwerpdoelman ten tweede male het nakijken gaf. Roodwit had nog een kwartier om de scheve situatie alsnog om te buigen. De XI van Davidovic lieten de lokale aanhang nog ruim vijftien minuten bibberen. Ondanks een aantal hoekschoppen en een fraaie doelkans voor Darko Pivaljevic, bleven de punten aan de kust. De eerste nederlaag in twee maanden kwam als een mokerslag aan op de verkleumde roodwitte voetballerslijven. Volgde daar bovenop nog een tergend langzame terugrit van meer dan vijf uren voor de bezoekende fans. Het werd in Kortrijk alleszins een stuk voetbalvriendelijker aangepakt door de wedstrijdleiding.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 23/11/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
19 Bas Vervaeke
16 Ransford Addo
14 Spencer Verbiest - 30'
20 Matthias Trenson - 55'
12 Slobodan Slovic - 25'
33 Marco Gbarssin - 44'
6 SebastiŠn Setti
52 Zarko Jelicic - 57'
18 Manu Kenmogne
9 Darko Pivaljevic
 
52' 52 Zarko Jelicic (uit)/
22 Emmerik De Vriese (in)
56' 6 SebastiŠn Setti (uit)/
3 Ray Fršnkel (in)
80' 14 Spencer Verbiest (uit)/
8 Darko Lukanovic (in)
K. V. Oostende
1 Sven Van Ryckeghem
6 Philippe Liard - 82'
10 Jimmy De Wulf
19 Papa Khalifa Sankarť
2 Xavier Luissint
8 Julien Chendri
15 Jochen Sucaet
17 Kevin Pecqueux - 37'
20 Thor Laleman
9 Wilfrid Grandisson
10 Benjamin Mokulu Tembe - 47'
 
31' 20 Thor Laleman (uit)/
23 Rudison Ferreira (in)
74' 9 Wilfrid Grandisson (uit)/
11 Marc-Eric Guei (in) - 77'