K. St.-Truidense V.V.

0 - 0

Zat. 31/01/2009 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Staaien

Toeschouwers: 7903
 
Scheidsrechter: Gaetan Simon

Lijnrechters: Danny Huens - Patrick Vanackere
 
Met inzet van heel veel middelen, maar geen goals
Eigen bericht - S.T.V.V.-coach Guido Brepoels was behoorlijk in zijn wiek geschoten van het weinig spits-vondige optreden van zijn eigen elftal. Hij verweet zijn eigen spelers een te veel aan trage maneuvers en kwam er daardoor zelf niet meer toe ook de voorzichtige aanpak van zijn collega-coach over de hekel te halen. De sportieve roodwitte patron had inderdaad voor een compacte, aan het spekgladde speelveld aangepaste tactiek geopteerd. Deels als voorzorg om de winst van een week eerder tegen KSK Ronse te consolideren, deels ook vanwege een 'slachting' onder zijn effectieven. Gezondheidsproblemen en blessures hielden niet alleen Predrag Ristovic, Emmerik De Vriese, Slobodan Slovic en Zarko Jelicic aan de kant. Daarbovenop moest R Antwerp FC de geschorste Ivan Vukomanovic op een of andere manier vervangen. Kevin Wauthy, Sebastian Setti en Marco Gbarssin kwamen net als Adamo Coulibaly zo opnieuw bij de starterself, terwijl youngsters Kevin Baert en Bart De Corte zich net als Ransford Addo en doelman Vincent Van Trier in de dug-out gereed hielden voor mogelijke calamiteiten.

Met twee verdedigers op de bank vreesde de Antwerpcoach alvast eerder voor een doodssmak in de defensie. De thuissupporers hoopten alvast bezoeker R Antwerp FC met een strike huiswaarts te sturen, althans zo gaf het spandoek op de tribune achter de goal aan. De aftrap van S.T.V.V. Het spelletje op het hardbevroren beton van Staaien leidde alvast niet tot bevlogen sport. Het tempo stug, de vorderingen een beetje onbeholpen, maar wel een ietsje meer druk van thuisploeg S.T.V.V. Doelman Mignolet was de eerste om een bal van Manu Kenmogne in zijn richting te zien hobbelen. Zo gevaarlijk glad lag het er dus bij. S.T.V.V. zocht de weg naar doel via de linkerflank. Deferm zou ze daarbij doorlopend heel goed van dienst blijven. De roodwitte spitsen wonnen vooralsnog weinig duels en dus was het balbezit op eigen helft heel fel geelblauw getint. Op de tiende minuut zorgde Siani voor een eerste gevaartje. Kevin Wauthy was er als de kippen bij. Even later moest de Antwerpdoelman met de voet een kopbalpoging van Sidibe ontzetten.

In de balrecuperatie bleven de elf van Brepoels behoorlijk baas, maar de nieuwgevormde Antwerpverdediging met Spencer Verbiest in het hart, schermde de zestien heel degelijk af. Bij dreigend gevaar was de Truiense afwerking geen baas over de bal. Siani bediende, Delorge knalde huizenhoog over. Al in dezelfde minuut moest de Bosuildoelman zich strekken om de koppende Sidibe van de openingstreffer te houden. Aan de overkant perste Darko Pivaljevic er een schotje uit. Mignolet had er geen moeite mee. Ray Fršnkel gaf al te goedkoop de corner weg. Net als de voorgaande en de vele die nog volgde, leverde dat bitter weinig animo op. Roodwit heeft alle varianten ondertussen aardig ingeoefend. 't Had even geduurd, maar zo vanaf de twintigste minuut kwam Adamo Coulibaly steeds vaker in beeld en de Truienaars moesten de ex-Kanarie geregeld met onsportieve middelen de doorgang beletten. De vrije trap zette de Bosuiljongens even aan het samenspel. Op een poging op doel viel nog even te wachten. Adamo Coulibaly trapte van ver. Doelman Mignolet redde met de voet.

Ondertussen bleef S.T.V.V. een beetje ter plaatse trappelen. Combineren op de eigen helft in de breedte en plots wat diepgang maken. In de zestien bleven de roodwitte werkhanden van Kevin Wauthy baas over alles en iedereen. Gevaarlijkst werd nog Sidibe die voorlangs knalde. Adamo Coulibaly en Darko Pivaljevic deden elk nog een poging voor het rustsignaal, maar het leverde bezoeker R Antwerp FC enkel applaus op de eigen zitjes op. Rusten met 0-0. Geen van beide coaches tastte al naar het verse krachtenarsenaal. Zo begonnen dezelfde 22 ongeschonden aan de tweede periode. Hoewel in een verhouding van zo'n tien tegen een en dus fors in de minderheid met zo'n 800 kelen, waren de roodwitte aanmoedigingen niet van de lucht. De hete adem van de Antwerpaanhang werkte weldadig op de prestatie van doelman Kevin Wauthy en zijn ploegmakkers. De thuisploeg bleef het meest balbezit opeisen, maar het ontbrak ze langsom meer aan inspiratie om er ook nog doelgericht mee te werk te gaan. Eerste doelpoging was ook dit keer van bezoeker Manu Kenmogne, maar het schot zoefde voorlangs.

De duels werden iets scherper en scheidsrechter Gaetan Simon aarzelde niet om enkele belhamels in het boekje te noteren. Roel van Hemert ziet zo de volgende afspraak met KSK Beveren aan zijn neus voorbijgaan. Hoewel niet bezig aan een superpartij, zorgde Darko Pivaljevic voor rust in de belaagde roodwitte gelederen. Adamo Coulibaly kon steeds vaker een aantal opponenten aan het lijntje houden en werd ook enkele keren koud gepakt. Het protest leverde een geel karton op. De inspiratie een beetje zoek begon coach Brepoels halverwege de tweede periode aan een rondje van drie wissels. Twee keer antwoordde Dimitri Davidovic. Het zou vier extra-speelminuten opleveren. Hoewel de voorbije matchen knap bij schot, trapte Manu Kenmogne de uitbraakpoging over links nu overhaast over. Het grootste Truiense gevaar kwam voort uit een reeksje nogal licht toegekende vrije trappen. Kevin Wauthy & co. weerden af. Dat leverde dan weer een aantal hoekschoppen op. Linksachter Deferm wist bij enkele gelegenheden voor onrust te zorgen. Een keer nog wisten de bezoekers aan groot gevaar te ontsnappen.

Deferm kwam over de linkerflank. Delorge schampte het houtwerk. Matthias Trenson schraapte aan de tweede paal de bal van de lijn weg. Volgden nog tien minuten steriel Truiens overwicht, maar dat leverde zelfs geen halve doelkans meer op. De entourage van de thuisploeg was niet zo opgezet met de tactische aanpak van bezoeker R Antwerp FC, maar de lokale coach Brepoels was vooral hard voor zijn eigen spelers. Het contrast met de nagenietende Dimi Davidovic kon nauwelijks groter zijn. Ook Matthias Trenson liep als een gelukkige mens rond. Hij mocht met een goed gevoel richting Deurne-Noord.
(bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 31/01/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Kevin Wauthy
2 Roel van Hemert - 52'
3 Ray Fršnkel
14 Spencer Verbiest
20 Matthias Trenson
18 Manu Kenmogne
19 Bas Vervaeke
6 SebastiŠn Setti
33 Marco Gbarssin
9 Darko Pivaljevic
10 Adamo Coulibaly - 73'
 
83' 6 SebastiŠn Setti (uit)/
16 Ransford Addo (in) - 90'
90' 10 Adamo Coulibaly (uit)/
7 Kevin Baert (in)
K. St.-Truidense V.V.
22 Simon Mignolet
14 Marc Wagemakers - 54'
2 Wim Mennes
3 Vincent Euvrard
24 Giel Deferm
12 Sebastien Siani
5 Mario Cantaluppi
17 Peter Delorge
10 Jonathan Wilmet
13 Cephas Chimedza
19 Ibrahima Sidibe
 
70' 13 Cephas Chimedza (uit)/
23 Yorick Antheunis (in)
80' 19 Ibrahima Sidibe (uit)/
7 Sander Debroux (in)
90' 14 Marc Wagemakers (uit)/
9 Kurt Weuts (in)