F.C.M. Brussels S.

1 - 0

Zon. 15/02/2009 14:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Edmond Machtens

Toeschouwers: 3255
 
Scheidsrechter: Luc Wouters

Lijnrechters: Davy Buelen - Stephane Deraeve
 
Onmondig roodwit onderuit bij FC Brussels
Eigen bericht - De Antwerpspelers waren na de ruime zege in de heenwedstrijd beducht voor de tegenstanders uit het Hoofdstedelijke Gewest. Bovendien had voorzitter Vermeersch van FC Brussels zijn kern eigenhandig op scherp gesteld door het ontslag van coach Marc Grosjean, een oud-bekende van de Bosuil. De roodwitte supporters, minder talrijk in aantal door de recente laagconjunctuur in Deurne-Noord, verwachtten een klinkend antwoord na de nederlaag tegen KSK Beveren. De roodwitte staf had dan ook urenlang denkwerk achter de rug om o.m. de geelgeschorste Zarko Jelicic te vervangen en zodoende met de beste XI in de hoofdstad beter doen dan de afgelopen weken. 't Was overigens al lange tijd geleden dat R Antwerp FC nog te gast was in het Edmond Machtensstadion.

Na een verstoorde stille minuut kon de match echt beginnen. Roodwit, voor de gelegenheid helemaal in oogprikkelend wit, begon met Slobodan Slovic en Ray Fršnkel opnieuw bij de starters elf. Spencer Verbiest schoof door naar het middenveld en hield zo SebastiŠn Setti, naast Emmerik De Vriese en Ransford Addo in de dug-out. Bij FC Brussels gaf interim-coach Patrick Wachel de voorkeur aan het gestalte van nieuweling (Abou) Coulibaly boven de schutterskwaliteiten van aalvlugge Zola Matumona. De spelers aldus gepositioneerd op het kalende gras, kwam de match jammer genoeg toch bijzonder traag op gang. R Antwerp FC voelde zich niet geroepen de aanvalstrom te roeren. En FC Brussels wilde al evenmin zijn hand overspelen en speculeerde op de counter, zo had de voorzitter het vermoedelijk ingefluisterd en zo paste de nieuwe sportieve leiding het ook toe. Slobodan Slovic probeerde het toch maar vanop afstand, maar vond de verkeerde kant van de staak. Ook de eerste hoekschop van de partij was voor de bezoekers. De indraaiende corner van Tohoua was dan weer een kolfje naar de grijphanden van Predrag Ristovic. Intrappen lukte de Antwerpdoelman niet best en dus koos hij meestal voor kortbij. Roodwit bleef zo veel in balbezit op de eigen speelhelft, maar bleef al te vaak over en weer in de breedte van het speelveld evolueren. Een versnelling van Adamo Coulibaly over de rechterflank bracht Darko Pivaljevic in stelling. Een schitterende vuist van Werner pareerde de doelpoging.

Ook Manu Kenmogne bracht in de vlucht de handschoenen van Werner in beweging en meteen ook de handen van alle fans op mekaar. De corner belandde aan de eerste paal op het hoofd van Manu Kenmogne, maar dat truukje was al te vaak te zien geweest om de roodzwarte verdediging nog te verrassen. Het eerste kwartier was ruim vol als thuisploeg FC Brussels eindelijk een keertje mee kwam doen. Predrag Ristovic moest buiten de zestien met de voet redding brengen. En het zou nog lange tijd heel veel diepe ballen blijven regenen. Verrassend genoeg haalden de 'kleintjes' van FC Brussels het daarbij vaak van het gestalte van R Antwerp FC, merkte de interim coach achteraf vol trots op. De knal van Jean-Paul Kielo Lezi op de handschoenen van Predrag Ristovic was het begin van een reeks van drie corners op rij. Bij de volgende aanval troefde Moussa Sanogo Roel van Hemert af, maar pegelde onbesuisd aan het doel voorbij. Darko Pivaljevic antwoordde. Het spits miste eens te meer kruit in de voetbalschoenen. Het bleef dus uitkijken voor de geduldig uitgebouwde tegenprikken van de hoofdstedelingen. Predrag Ristovic pakte met een sierlijke save uit om Tohoua van succes te houden. In een gezamenlijke inspanning met Roel van Hemert kwam zo waar Ray Fršnkel in de zestien, maar de verdediger beukte te fors en werd teruggefloten door een overigens secuur leidende Luc Wouters.

In het derde kwartier nog twee keer Tohoua aan het kanon. Adamo Coulibaly zag zijn inspanning via het hoofd van Blanc en de vuisten van Werner in corner belanden. Ray Fršnkel trapte de terugvallende corner van Slobodan Slovic in de vlucht naast en dus was het rusten geblazen zonder doelpunten op de teller. Beide ploegen herbegonnen in ongewijzigde samenstelling. De wissels waren voor (veel) later, tot in blessuretijd toe! De eerste minuten gaven een wat gelijkaardig beeld van voor de rust, zij het dat R Antwerp FC het initiatief wat vaker aan de jongens uit de hoofdstad liet. Toch was opnieuw de eerste hoekschop voor de bezoekers uit Deurne-Noord. De fans warmden zich een heel klein beetje op aan de dreiging van Manu Kenmogne, maar de Brusselse doelman bleef onverstoord. De vuisten van Predrag Ristovic moesten twee keer tereke in corner afweren. Eindigen deed het met een kopslag aan de tweede paal van Kielo Lezi. Voorlangs. Ook het huisorkest kon de winterkoude niet uit het stadion spelen. Even over het uur werd werklustige Adamo Coulibaly afgewisseld door Emmerik De Vriese. Het bezorgde roodwit helaas geen kantelmoment. Roel van Hemert tackelde zich in het boekje van de scheidsrechter en werd prompt vervangen. Roodwit kreeg het vervolgens langsom lastiger om de thuisploeg van zich af te houden. Veel kansen leverde dat evenwel niet op. Wel een schitterend doelpunt van Le Postollec die helemaal ongehinderd vanop zo'n 35 meter in de kruising vuurde. Er zijn zo van die onvergetelijke goals!

R Antwerp FC had gespeculeerd op een puntendeling, maar moest vervolgens dringend in de achtervolging. FC Brussels-coach Wachel had net tevoren Matumona losgelaten en bracht even later nog een tweede wissel. FC Brussels hield de match stevig in handen en werd daarvoor tenslotte met de driepunter beloond. Antwerpcoach Dimitri Davidovic maakte zijn analyse in drie zinnen en enkele woorden. Hij sprak heel veel ongenoegen, zeg maar frustratie uit. Zijn collega genoot zichtbaar na van zijn eerste overwinning.
(bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 15/02/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert - 66'
3 Ray Fršnkel
5 Ivan Vukomanovic
20 Matthias Trenson
18 Manu Kenmogne
14 Spencer Verbiest
12 Slobodan Slovic
19 Bas Vervaeke
9 Darko Pivaljevic
10 Adamo Coulibaly
 
62' 10 Adamo Coulibaly (uit)/
22 Emmerik De Vriese (in) - 87'
68' 2 Roel van Hemert (uit)/
6 SebastiŠn Setti (in)
F.C.M. Brussels S.
1 Olivier Werner
3 Juanito Iglesias Martinez
22 Quantin Durieux
4 Michael Blanc
16 JťrŰme Nollevaux
10 Geoffry Cabeke
17 Adolph Tohoua
6 Flavien Le Postollec - 73'
25 Jean-Paul Kielo Lezi
11 Moussa Sanogo
12 Abou Coulibaly
 
68' 25 Jean-Paul Kielo Lezi (uit)/
30 Zola Matumona (in)
78' 17 Adolph Tohoua (uit)/
24 Lutula Eale (in)
89' 11 Moussa Sanogo (uit)/
19 FranÁois Ganseman (in)