R. Antwerp F.C.

1 - 1

Zat. 07/03/2009 20:00 u.

O.-H. Leuven

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4575
 
Scheidsrechter: Jimmy Verhe

Lijnrechters: Jean-Michel Soyer - Frédéric Stalport
 
'JeePie' zet alles in op de afweer, maar scoort toch.
Eigen bericht - Roel van Hemert deelde met de Leuvense spelers het schokeffect van de komst van 'JeePie' Vande Velde naar Vlaams-Brabant. De rechtsachter had zijn eerdere afspraak aan de kust gemist en was nu dubbel gemotiveerd om zijn ex-coach een pad in de korf te zetten. Voor het overige was het aan Ratko Svilar om keuzes te maken. Wie op welke plaats en wat was de juiste tactiek om de (herboren?) Leuvense zegedrang te bekoelen? Dat het op de Bosuil een stuk offensiever moest, was klaar. Dat het zonder Sebastian Setti en Marco Gbarssin zou zijn, was al even duidelijk. Voor het overige was het een publiek geheim dat Spencer Verbiest niet en Kevin Baert wel aan de aftrap zouden verschijnen. Een blik op de wedstrijdfiche bevestigde dat meteen. Darko Pivaljevic was terug na schorsing en rugproblemen. Emmerik De Vriese kreeg de voorkeur op Adamo Coulibaly die samen met Bas Vervaeke, Slobodan Slovic en Vincent Van Trier de dug-out bevolkte.

De Bosuil-XI gingen, zoals dat wel meermaals in eigen huis het geval is, stormenderhand van start. Bijna tien minuten Antwerpdruk leverde een aantal hete standjes in de bezoekende zestien op. Ze betekenden voor OHL, in Vlaams geelzwarte kleuren gehuld, meteen een goede test voor het tactisch welvinden van wonderdokter 'JeePie'. De voorzet van Emmerik De Vriese verhuisde naar het cornerpunt, maar leverde niets op. Gevaarlijker was de combinatie Emmerik De vriese-Zarko Jelicic die Manu Kenmogne recht op het doel van Ruttens afjoeg. De Leuvense doelman versperde echter de weg ergens aan of in zijn doelgebied, maar werd daarvoor niet eens bestraft! Zarko Jelicic bekocht zijn protest met de gele kaart. De kopslag van Darko Pivaljevic die kort nadien volgde werd afgeweerd in hoekschop. Eens de Antwerpvoeten wat gas moesten terugnemen, verschraalde ook de penetratiekracht in Leuvens gebied. Het balbezit bleef weliswaar roodwit en OHL liet dat zo begaan. De bezoekende coach rekende zelfs met een 80-20 verhouding, maar de kansen waren schaars. Dik voorbij het kwartier kon Darko Pivaljevic nog eens dreigen, maar de kopbalkans ging naast.

Ook de buitenspelval baarde de Antwerpaanvallers kopzorgen. Predrag Ristovic kwam pas halverwege de eerste periode voor het eerst bij de bal. Hij onderschepte randje doelgebied de passing van Ruytinx. Volgde niet veel later een hoekschop voor de bezoekers die klemvast in de handen van de Antwerpgoalie belandde. Had OHL net tevoren even gedreigd met een kopbal van Zahiri, op de dertigste minuut was het hoofd, benen en nog meer toesteken om de Great Old van de voorsprong te houden. Manu Kenmogne kopte de voorzet van Darko Pivaljevic vol op de borst van Ruttens. Zarko Jelicic controleerde en helemaal alleen gelaten aan het penaltypunt knalde de linkspoot de rebound over het doel. De linkermiddenvelder eindigde weliswaar met een flink getrakteerd linkeroog, maar zelfs met twee dichtgemepte ogen had dit beter gemoeten. Een combinatie Vastmans, Jarakovic, Ruytinx bracht OHL vrij in de vijandelijke zestien. Predrag Ristovic had alle moeite om in twee keer het gevaarlijke projectiel van Eboigbe uit zijn doel te houden. Rusten met 0-0, al rekenden beide coaches dan al met voorsprong voor hun team.

Twee ongewijzigde elftallen begonnen aan de beslissende tweede periode. Bleek wel onmiddellijk dat Antwerpcoach Ratko Svilar Kevin Baert mee de frontlinie injoeg en dat bekwam het jeugdproduct bijzonder goed. De Bosuilmiddenvelder kwam veel vaker bij de bal en kon zich beter doorzetten in het duel. Van echt doelgevaar was in die eerste minuten echter weinig sprake. Pas op de 6' een eerste schot op doel van Zarko Jelicic, naast. Verdedigende middenvelder Ray Fränkel werd volgeboekt en even later kwam Bossekota als eerste wissel tussen de lijnen. De ongelukkige zou 29 speelminuten gegund worden alvorens hij opnieuw de plaats moest ruimen. Minder dus dan Bas Vervaeke die vijf minuten later een aangeslagen (en neem dat maar letterlijk!) Zarko Jelicic moest komen remplaceren. Emmerik De Vriese verhuisde meteen naar de overkant. Het bracht de wedstrijd terug onder stoom. Als nog eens vijf minuten later Darko Pivaljevic met een heerlijk vluchtschot roodwit op voorsprong knalde, stond de Bosuil in vuur en vlam. Het geluid ging crescendo. Ondertussen verliet OHL vierklauwens de verdedigende stellingen, maar roodwit profiteerde niet.

Zowat halverwege de periode klommen de bezoekers ei zo na op gelijke hoogte. Eboigbe kwam nauwelijks enkele centimeters te kort om de inswinger van links in doel te verlengen. Op een onverdacht moment wiste OHL de achterstand toch uit. De fout van Ransford Addo, de muur niet echt een soliede bouwwerk, de trap met links van Vastmans en de Antwerpdoelman zag de bal onder het lichaam tot tegen het net stuiteren (71'). De dreun kwam bijzonder hard aan. "Het was moeilijk om daarvan te herstellen", verklaarde Matthias Trenson het magere slotkwartier. R Antwerp FC viel nog enkele halve kansjes met een kopbal van Manu Kenmogne, een vluchtschot uit de rebound van Bas Vervaeke en enkele matige hoekschoppen te beurt. Ook de inbreng van Adamo Coulibaly bracht geen soelaas. OHL zag een schaarse kopbalpoging op het dak van het doel belanden. Twee bezoekers werden bovendien tijdens die ultieme minuten opgeschreven. Alle stats waren daarmee in evenwicht, al gebruikte wonderdokter Vande Velde wel alle drie zijn invallers. Roel van Hemert haalde helaas niet helemaal zijn gram. De strijd om de schaarse eindrondetickets is weer een stukje lastiger geworden, was de logische conclusie van de rechtsachter.
(bron: De ANTWERPSUPPORTER Online i.s.m. www.rafc.be - 07/03/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
16 Ransford Addo
5 Ivan Vukomanovic
20 Matthias Trenson
52 Zarko Jelicic - 4'
3 Ray Fränkel - 55'
7 Kevin Baert
22 Emmerik De Vriese
9 Darko Pivaljevic - 64'
18 Manu Kenmogne
 
59' 52 Zarko Jelicic (uit)/
19 Bas Vervaeke (in)
79' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
10 Adamo Coulibaly (in)
O.-H. Leuven
1 Jonathan Ruttens
2 Denis Odoi - 81'
24 Pieter Beckers
3 James Lahousse
5 Joeri Vastmans - 72'
16 Antoine Themelin
8 Ivica Jarakovic
7 Jedi Zahiri
10 Frederik Vanderbiest - 87'
25 Osanan Eboigbe
13 Bjorn Ruytinx
 
55' 7 Jedi Zahiri (uit)/
20 Jeremy Bossekota (in)
71' 16 Antoine Themelin (uit)/
19 Nils Schouterden (in)
84' 20 Jeremy Bossekota (uit)/
14 Gil Servaes (in)