U.R. Namur

0 - 3

Zon. 12/04/2009 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade Communal

Toeschouwers: 1290
 
Scheidsrechter: Yuri Cosco

Lijnrechters: Dimitri Godart - Michael Keyen
 
'King Darko' incasseert en scoort
De karavaan, 700 mensen groot, reisde met groot vertrouwen richting Namen. De Antwerpfans waren, combiverplichting ten spijt, al vroeg in het stadion en ze zorgden voor een paasbest welkom voor hun helden. Niettegenstaande de pijnlijke breuk van zijn tiende teen, was Matthias Trenson toch opnieuw van de partij. Voor Ray Fränkel kwam de trip naar de Waalse hoofdstad nog te vroeg. Selectiezorgen leverde dat coach Ratko Svilar nauwelijks op. Was daar immers niet supergemotiveerde Spencer Verbiest die inschoof in het hart van de roodwitte verdediging? Voor het overige kregen dezelfde namen op dezelfde posities het vertrouwen voor de uiterst belangrijke opdracht in het Stade Communal des Bas-Prés.

Het hoogopgeschoten gras, de afmetingen van de groene rechthoek, het grote belang van de partij of de drukkende eerste zomerhitte? Even zovele mogelijke oorzaken voor een match die maar niet op gang kwam? Er was bovendien tegenstander URN die vanaf het allerbegin de buitenspelval met grote kundigheid openklapte. Darko Pivaljevic het eerste slachtoffer. De felle aanpak van de geelzwarten hinderde de bezoekers in hun zoektocht naar de vroege treffer, al was er vooral een groot gebrek aan snelheid. Het eerste kwartier was er een van zoeken en aftasten die geen van beide teams dicht bij doel bracht, al waren er wel enkele snedige raids langs de linkerflank van Emmerik De Vriese. Centraal voor doel heerste URN-verdediger Langueh. 't Was geduldig wachten. Halverwege de eerste helft zag Marco Gbarssin eindelijk een gaatje, maar het botsende schot huppelde naast. "Van verder proberen", reageerden de Antwerpfans niet voor het laatst. URN counterde en sleepte er via Ransford Addo een corner uit. Manu Kenmogne kwam maar niet los van zijn rechtstreekse tegenstander. In samenspel met Matthias Trenson zette hij wel Sebastián Setti helemaal vrij voor doel, maar de middenvelder knalde de beste mogelijkheid van de eerste helft overhaast over. Gursever dook op voor het Antwerpdoel, de kopbal klom over de balk. In een verbaal robbertje met scheidsrechter Cosco liep Darko Pivaljevic tegen geel aan.

Dat zou tussen die twee en bij uitbreiding met de roodwitte achterban nooit meer goedkomen. Niet veel later ging de spits na een duel hevig bloedend neer, maar er werd desondanks nog heel lang voortgespeeld. Na langdurige verzorging en controle van de fluitenier himself, mocht 'King Darko' nog voor enkele minuten verder. Iedereen verwachtte zich aan een wissel, maar de kranige oudstrijder verscheen toch opnieuw op het slachtveld. Met pijnlijk gelaat en met bluspoeder in de shoes, zo bleek. Roodwit startte na een stevige bolwassing vanwege de coach fel aan de tweede periode. En dat hebben ze al vlug gezien! Nog amper twee minuten kon de thuisploeg zijn nul vasthouden. Roel van Hemert onderbrak een huiselijke actie en dan ging het heel vlug via Darko Pivaljevic tot bij Emmerik De Vriese. De vuisten van doelman Van Grotenbruel weerden af, maar in de rebound demonstreerde 'King Darko' zijn feilloze traptechniek. URN was nog niet de instorting nabij, maar moest toch steeds meer inzetten op de afweer. De roodwitte buitenspelval speelde ze bovendien parten. 't Was weliswaar opnieuw een tijdje wachten op actie in de zone, maar de partij leek beslecht. Langueh zette Darko Pivaljevic met een zwakke terugkopbal op weg naar doel. De spits tikte met gevoel voor dramatiek naast. Adamo Coulibaly was inmiddels Emmerik De Vriese komen vervangen, met gunstig gevolg voor zijn team.

Bij het ingaan van het laatste kwartier pegelde Darko Pivaljevic op aangeven van de invaller binnen. URN zag ze nu van alle kanten komen. Manu Kenmogne zag zijn schot afgeweerd door... Roel van Hemert! Adamo Coulibaly werd over het been gelegd van Mobitang. Manu Kenmogne knalde de elfmeter echter tegen de rechterstaak. Ook Sebastián Setti vond de rechterdoelpaal op zijn weg, via Slobodan Slovic duikelde de rebound in het linkerzijnet. Op corner van Darko Pivaljevic kopte Roel van Hemert rakelings naast. Adamo Coulibaly vond op zijn beurt het rechterhout en vervolgens de doelman op zijn weg. Bas Vervaeke kopte de opspringende bal onhoudbaar binnen. Roodwit had er lang over gedaan, maar uiteindelijk stonden er toch nog behoorlijke cijfers op het bord. Bij het vieren van het tweede doelpunt, was al een deel van de omheining van het Antwerpvak omvergegaan. Gelukkig zonder ernstige gevolgen voor de vele supporterslijven. Wie vooral bij de achterban een bijzonder slechte beurt maakte, was scheidsrechter Yuri Cosco. Coach Ratko Svilar was al tevreden geweest met het kleinste verschil, maar over de onbetamelijke eerste periode zal hij allicht nog wel een woordje spreken met de jongens, schatten we zo in.
(bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 12/04/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
16 Ransford Addo
14 Spencer Verbiest - 35'
20 Matthias Trenson
12 Slobodan Slovic
33 Marco Gbarssin
6 Sebastián Setti
22 Emmerik De Vriese
9 Darko Pivaljevic - 33' - 47' - 78'
18 Manu Kenmogne
 
68' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
10 Adamo Coulibaly (in)
80' 12 Slobodan Slovic (uit)/
19 Bas Vervaeke (in) - 88'
U.R. Namur
24 Nicolas Van Grotenbruel
7 Claude Mobitang
4 Marc Crotteux
2 Sénam Langueh
6 Abdelilah Boukamir
9 Tom Antoine
8 Gabor Bukran
14 Hervé Loulouga
17 Young Klee - 82'
10 Ahmet Gursever - 70'
13 Abdoulaye Soumare
 
53' 4 Marc Crotteux (uit)/
23 Séba Van Aerschot (in)