K.M.S.K. Deinze

1 - 3

Zon. 26/04/2009 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Burg. Van de Wielestadion

Toeschouwers: 1.659
 
Scheidsrechter: Sébastien Delferičre

Lijnrechters: Dirk Gilon - Laurent Verkempinck
 
Emmerik De Vriese flitst, Darko Lukanovic scoort
Doelpunt helemaal aan het begin en er nog een reeksje bij aan het einde van de partij. En daartussenin was het een gecontroleerde compacte partij van bezoeker R Antwerp FC tegen een onmachtig KMSK Deinze. De belangen van de partij waren nauwelijks te overschatten. KMSK Deinze kon mits winst de barrage in. Roodwit moest winnen om zekerheid te krijgen over deelname aan de kwalificatieronde voor de play-offs. Bij verlies had roodwit nog een herkansing op de Bosuil te goed, maar coach Ratko Svilar en zijn spelers wilden wel al graag zekerheid. Bij de Antwerp-XI opnieuw een groot aantal verschuivingen in de achterhoede. Bart De Corte kwam (door blessure van Matthias Trenson) op linksachter, Bas Vervaeke (door schorsing van Roel van Hemert) op rechtsachter. Centraal nam Spencer Verbiest na een schorsingsdag weer over van geblesseerde Ray Fränkel. Vaste waarde Ransford Addo haalde door een liesblessure op zijn beurt de twintigste minuut niet, in zijn plaats kwam linkspoot Zarko Jelicic!

Ondanks de vele blessures nam roodwit het Van De Wielsestadion stormenderhand in. KMSK Deinze kreeg nauwelijks tijd te kijken vanwaar het gevaar kwam, of de bezoeker klom luidaangemoedigd op voorsprong. Mooie beweging af Bart De Corte met enige vleugelveranderingen, Slobodan Slovic stak in de zestien, Manu Kenmogne troefde doelman Van De Moortele af, devieerde en Emmerik De Vriese tikte tussen een veelvoud aan benen binnen. R Antwerp FC ging onder aanvuring van de achterban nog enige minuten op het elan door. De eerste corner weggegeven door oud-speler Bobsam Elejiko, werd direct gevolgd door een tweede. Manu Kenmogne kopte aan de eerste paal naast. Rampspoed teisterde het goedgeoliede geheel. Nog geen twintig minuten ver kwam Ransford Addo naar de zijlijn gestrompeld. De enkel leek out of order, maar uiteindelijk bleek het (net als bij Marco Gbarssin) om een (min of meer) ernstige liesblessure te gaan. De spoeling dun, dus moest linkspoot Zarko Jelicic inspringen op linksachter, Bart De Corte schoof door naar het hart van de verdediging en ook daar zou de jonge belofte meer dan zijn streng trekken.

De Deinzense verdediging had de handen vol met Adamo Coulibaly tot de roodwitte vaart dus vertraagde. Linksmid Emmerik De Vriese was inderdaad verplicht een tijdje terug te hangen om zijn ploegmaat op de linksback te laten wennen aan diens rol. Toch dwong roodwit opnieuw twee hoekschoppen op rij af die echter geen verdere averij bij de oranjehemden aanrichtten. Even over halverwege de eerste periode meldde KMSK zich een eerste keer echt dreigend aan de overkant. Het vluchtschot van Weydisch ging de verkeerde richting uit. Op het half uur gooide De Wulf scherp voor, maar vond een secure Predrag Ristovic op zijn weg. Roodwit controleerde en liet het initiatief aan de thuisploeg die zich geen raad wist met dat scenario. R Antwerp FC kwam nog een keertje opzetten in de zestien. Manu Kenmogne raakte de gelifte voorzet van Slobodan Slovic, maar echt doelgericht was het resultaat niet.

Twee wissels bij de thuisploeg die na de kampwissel plots wat vaker over de linkerflank wilde evolueren. Bas Vervaeke kreeg meer werk op te knappen. Manu Kenmogne moest terugplooien en spitsbroeder Adamo Coulibaly kwam vaker tegen een verdedigende overmacht te staan bij wie Bobsam Elejiko voor de verdeling instond. Om de tegenstand op afstand te houden, trokken Spencer Verbiest en co. de buitenspelval open. De lokale topschutter Kabeya-Mbaya raakte zo maar moeizaam in de buurt van het doel. Leek bezoeker R Antwerp FC tevreden met het verloop, de bezoekende achterban steunde voluit het offensief. Emmerik De Vriese en Zarko Jelicic flitsten over de linkerflank, Adamo Coulibaly het aflossingspunt voor Manu Kenmogne. Slobodan Slovic struikelde echter en kwam met bal en alles over de achterlijn terecht. In de reactie kwam Deschacht, broer van, opzetten. Predrag Ristovic stak de armen uit en klemde de bal moeiteloos. In een overigens sportieve partij liep Mathias Velghe in een duel met Adamo Coulibaly tegen geel aan. Halverwege de tweede periode kreeg Zarko Jelicic met Sampson Twum een heel frisse tegenstander te bekampen.

De invaller probeerde voor verwarring in de zestien te zorgen, maar daar bleef het klaarkijkende duo Spencer Verbiest-Bart De Corte beslist baas. Oud-Bosuil Bobsam Elejiko probeerde van ver. Zijn schot ging niet eens zo ver naast. Later, veel later in de partij rendeerde geheel onverwacht nog die roodwitte wissel van Ratko Svilar. Roodwit zette aan voor het slotoffensief met Zarko Jelicic, Slobodan Slovic en Emmerik De Vriese die hoog voor doel gooide waar Darko Lukanovic hoger dan iedereen klom en overhoeks binnenkopte. KMSK reageerde met een goal van Deschacht en stortte zich met de moed der wanhoop op de bezoekende helft. Diepe bal vanachteruit. Emmerik De Vriese profiteerde van de openvallende ruimte, bediende Darko Lukanovic die gemeten zijn tweede van de middag tegen de touwen joeg. "If they give me a chance, I make goals", is een favoriete uitspraak van de spits. R Antwerp FC gaat over iets meer dan een week mee in de trommel bij de loting voor de kalender van de kwalificatieronde. Coach Ratko Svilar was uiteraard tevreden met het resultaat en ziet nu al uit naar de eerste opdracht van de nacompetitie. KMSK Deinze valt na zestien seizoenen uit de Exqi League...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/04/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
19 Bas Vervaeke
16 Ransford Addo
14 Spencer Verbiest
26 Bart De Corte
18 Manu Kenmogne
6 Sebastián Setti
9 Darko Pivaljevic
12 Slobodan Slovic
22 Emmerik De Vriese - 4'
10 Adamo Coulibaly
 
19' 16 Ransford Addo (uit)/
52 Zarko Jelicic (in)
70' 10 Adamo Coulibaly (uit)/
8 Darko Lukanovic (in) - 84' - 88'
85' 18 Manu Kenmogne (uit)/
7 Kevin Baert (in)
K.M.S.K. Deinze
24 Sören Van De Moortele
21 Jonathan De Falco
16 Matthias Velghe - 59'
22 Bobsam Elejiko
7 Frederik Declercq
13 Abdel Laaloudj
3 Joeri Pardo
19 Pieter Dewulf
11 Thomas Weydisch
20 Stefano Bensi
9 Patrick Kabeya-Mbaya
 
46' 11 Thomas Weydisch (uit)/
14 Xavier Deschacht (in) - 86'
46' 21 Jonathan De Falco (uit)/
23 Nicolas Gezelle (in)
77' 13 Abdel Laaloudj (uit)/
17 Sampson Twum (in)