R. Antwerp F.C.

1 - 2

Zon. 17/08/2008 16:00 u.

Beker van België 4e ronde

K.S.K. Ronse

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4.150
 
Scheidsrechter: Philipppe Flament

Lijnrechters: Kris Messely - Michel Demaeseneer
 
Bekeravontuur van korte duur
Eigen bericht - De Antwerpfans reageerden op de uitschakeling door KSK Ronse met een bestorming van Clubshop Bosuil. Jaarkaarten en tickets voor de volgende competitiewedstrijd vlogen over de toonbank. Groot leek de ontgoocheling dus niet op de Bosuil. Ook Dimitri Davidovic reageerde nogal laconiek op de uitschakeling. "Een jammere faux pas", vatte de Antwerpcoach zijn gevoelens samen.

Toch was er alles aan gedaan om het team in optima forma aan de aftrap te zetten. De technische staf behield op een positie na het vertrouwen in de overwinnaars van KAS Eupen. Manu Kenmogne kreeg in de spits de voorkeur na de nogal bleek uitgevallen prestatie van Darko Lukanovic in de midweekwedstrijd. Slobodan Slovic bleef vanwege een sterfgeval in de familie afwezig en werd noodgedwongen gewisseld voor Zarko Jelicic. De linkspoot kon na een wekenlange blessure nog niet echt overtuigen, maar liet toch al opnieuw enkele knappe staaltjes van traptechniek bewonderen. Roodwit begon scherp en snedig aan de partij. Bezoeker KSK Ronse kon amper het tempo bijbenen en hinkte fors achterop. Darko Pivaljevic joeg al in de eerste minuut een vrijschop over de muur. In het zijnet. Toch liet de openingstreffer niet lang op zich wachten. Sebastian Setti kreeg aangespeeld van Manu Kenmogne die het balverlies nuttig oppikte. Darko Pivaljevic slalomde doorheen de roodblauwe afweer en klopte almeteen doelman Mrabet. Een paar vrijschoppen brachten bezoeker KSK Ronse enkele keren tot bij Predrag Ristovic.

Veel gevaar leverde het evenwel niet op. Na fout met gele kaart bovenop voor Emmerik De Vriese, draaide Brienne aan het doel voorbij. Sebastian Setti kopte een vrije trap van Zarko Jelicic netjes tot bij Ray Fränkel die met een hakje een tweede keer raak trof. De assistent-scheids wapperde de goal weg. Aan de overkant greep Bart De Corte loepzuiver in op de aanstormende Romont. Essikal haalde als laatste verdediger de botte bijl boven om de wegspurtende Manu Kenmogne af te stoppen. Niet zo netjes. De reactie met gele kaart van scheidsrechter Flament mocht wel wat forser uitgevallen zijn. De vrijschop leverde evenwel niets op. Roodwit had wel nog overwicht, maar kon enkel op stilliggende ballen wat dreigen. Manu Kenmogne verplichtte doelman Mrabet tot een sierlijke zweefsprong om zijn kopbal uit het doelvlak te weren. Na balverlies op het roodwitte middenveld kon Romont in de diepte. Het vluchtschot ging evenwel nogal ver naast. Zarko Jelicic kwam er dichter bij, maar zijn gestrekte schot klom over de dwarsbalk. Beter verging het de voorzet van Essikal. Pal op het voorhoofd van Delie en zo stond het in het zicht van de rust totaal onverwacht opnieuw gelijk.

Bij de kampwissel kwam R Antwerp FC terug met Kevin Baert in de rangen voor Emmerik De Vriese. Roodwit begon een stuk minder fel aan deze tweede periode. KSK Ronse kon veel makkelijker bijbenen. Toch was er dreiging van de thuisploeg. Sebastian Setti kopte een corner van rechts van Zarko Jelicic aan de eerste paal naast. Kevin Baert plaatste zijn poging centimeters naast het houtwerk van Mrabet. Een nieuwe corner. En opnieuw kopte Sebastian Setti naast. KSK kwam enkele keren een corner opeisen, maar de Antwerpverdediging behield het overzicht. Grootste kans van de tweede periode viel voor de voeten van Darko Pivaljevic.

De spits knalde pal tegen de binnenkant van de paal. Weg kans, nog een keer met Zarko Jelicic die tussen vier verdedigers slalomde en het schot van Darko Pivaljevic op een van de vele roodblauwe benen zag stranden. Weg ook was de kwalificatie voor het team van Dimi Davidovic als amper enkele seconden voor affluiten (en logische verlening) Sofiane Moumou Predrag Ristovic een tweede keer vloerde. Ray Fränkel leek in extremis de 'matchwinner' te worden, maar de bal ging via Kevin Baert over het doel. Blijdschap uiteraard bij KSK Ronse dat zijn ongeslagen reeks ook na het bezoek aan de Bosuil verderzette. Dimitri Davidovic puzzelt een alternatieve voorbereiding op de wedstrijd tegen KVSK United in mekaar.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/08/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
26 Bart De Corte
3 Ray Fränkel
27 Matias Fondato - 80'
20 Matthias Trenson
23 Francesco Carratta
6 Sebastián Setti
22 Emmerik De Vriese - 15'
52 Zarko Jelicic
9 Darko Pivaljevic - 6'
18 Manu Kenmogne
 
46' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
7 Kevin Baert (in)
69' 18 Manu Kenmogne (uit)/
8 Darko Lukanovic (in)
K.S.K. Ronse
22 Bilen Mrabet
2 Guillaume Langlet
3 Brecht Derouck
5 Tjörven De Brul
7 Valentin Romont
8 Nabil Guelsifi
10 Gregory Ferreira-Lino
15 Achraf Essikal - 29'
17 Erdinç Kurtulus
19 Jelle Delie - 44'
20 Alexandre Brienne
 
74' 8 Nabil Guelsifi (uit)/
9 Sofiane Moumou (in) - 89'