R. Antwerp F.C.

1 - 3

Zon. 24/05/2009 16:00 u.

K.S.V. Roeselare

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 14.500
 
Scheidsrechter: Stéphane Breda

Lijnrechters: Bernard Lepage - Gregory Crotteux

Vierde official: Michel Etienne
 
KSV deelt een tik uit
'King Darko' zag zich bijna veroordeeld tot een vertrek langs de achterdeur van de club van zijn hart, op één goaltje van de magische honderd. Zijn twee doelpunten verlengden het verblijf op de Bosuil met ten minste zes keer negentig minuten eindrondevoetbal. Eerste tegenstander KSV Roeselare kwam deze zondagmiddag afzakken en de roodwitte fans hadden in enkele dagen tijds de Bosuil omgetoverd in de wereldvermaarde 'Hel van Deurne Noord'. Nagenoeg alle plaatsjes bezet ondanks de lichtjes verstoorde ticketverkoop, overal rood en wit, overal beweging, overal gezangen... Ratko Svilar en zijn bende konden onder de best mogelijke omstandigheden beginnen. De Antwerpcoach kon beschikken over een nagenoeg volledig fitte kern om MacDonald & co. tegemoet te treden, terwijl de bezoekers smaakmaker Perisic moesten missen. Coach Van Wijk wilde wel dringend de negatieve reeks beëindigen. Extra-sportief geen problemen nu alle spelers met een blanco strafblad aan het karwei mochten beginnen.

Net als in de kwalificaties schoot R Antwerp FC onmiddellijk naar voren. En net als een week geleden tegen RFC Doornik was het bijna onmiddellijk raak. Slobodan Slovic gooide op zijn eigen karakteristieke manier voor de pot en Darko Pivaljevic kopte als een specialist op doel. In een uiterste reflex wist doelman Sierens zijn kooi te vrijwaren ten koste van een hoekschop. Dat was even bekomen voor de bezoekers in een bijna volgelopen Bosuil. Geleidelijk vonden ze hun koelbloedige zelf om steeds meer van het spel op te eisen. Van Handenhove nam als eerste KSV-er Predrag Ristovic met een verraderlijk botsende bal onder vuur. De bezoekers schakelden al vlug de buitenspelval in om het lokale geweld van de eigen doelmond weg te houden. Pas na het kwartier kon roodwit een tweede keer gevaarlijk uithalen. Bas Vervaeke, voor doel afgezet door linkspoot Emmerik De Vriese, schoot naast. Ransford Addo werd vervolgens geveld door een elleboog van MacDonald. Scheidsrechter Stéphane Bréda ("Wat heeft die man toch tegen onze club?", vroeg coach Ratko Svilar zich na de partij alweer af) zag er geen graten in tot skipper Pivaljevic hoogstpersoonlijk zijn teamgenoot verbaal bijsprong. Volgde onmiddellijk een belachelijk overdreven gele prent en een opstootje tussen dader en Slobodan Slovic. De zenuwen werd middels een voor KSV verstrekkende kaart beiderzijds gekalmeerd.

Terwijl KSV nog steeds achter zijn eerste kans aanliep iets over halverwege de eerste periode, knalde Manu Kenmogne (met assistentie van Darko Pivaljevic) doelgericht. Doelman Sierens geklopt, maar het projectiel ketste tegen de paal. Werd MacDonald vervolgens netjes vrijgespeeld, de spits knalde onbesuisd over doel. Twee corners op rij leverde roodwit niets op, maar aan de overkant mikte Tanghe een hoekschop op het hoogopverende hoofd van Mirvic en de bezoekers mochten meteen juichen en met voorsprong de kleedkamer opzoeken.

Ratko Svilar haalde Sebastián Setti uit de dug out om zijn team offensief om te bouwen, maar geluk kende de Antwerpcoach niet. Nauwelijks terug op het terrein of rechtsachter Van Loo dweilde ongehinderd de rechterflank af en zwiepte voor doel waar KSV-invaller Benjelloun de bal staalhard achter Predrag Ristovic kopte. De Antwerpdoelman maakte zich overtuigend boos, maar het kwaad was geschied. Roodwit op en naast het terrein minutenlang van slag. KSV had niet het voornemen daarvan direct te profiteren, maar trok wel minutenlang het initiatief naar zicht toe. Tanghe en Van Handenhoven tikten het roodwitte middenveld tureluurs en nog voor het vierde kwartier om was lag er een derde in het mandje. Benjelloun kwam vrij in de zestien, hield ondanks de drukkende hitte en het belang van de partij het hoofd koel en zette op halve hoogte het roodwitte net opnieuw bol. R Antwerp FC reageerde slag op slinger met een kopbalkans van Ray Fränkel over doel. Niet veel later liet Sierens de knal van Sebastián Setti springen. Manu Kenmogne werd oordeelkundig en enkel volgens scheidsrechter Bréda conform het reglement van de bal gezet! Roodwit hervond zijn daadkracht met Roel van Hemert over de rechterflank, maar het was Manu Kenmogne die KSV met een probleem opzadelde.

Vertrokken voor een rush over de flank, hamerde MacDonald de spits neer. De bezoekers mochten met z'n tienen verder en mochten zich opmaken voor een scherpe vrijschop van Zarko Jelicic. Veel volk voor het doel, maar Ray Fränkel boven iedereen uit voor zijn eerste goal van het seizoen. Het begin van een kwartier bibberen en beven voor de bezoekers. R Antwerp FC greep resoluut de match in handen. De aanvallen rolden richting Roeselaars doel. Manu Kenmogne haalde scherp uit, Darko Pivalejvic tikte de rebound in het zijnet. Uitvallend kopte Manu Kenmogne over het doel van Sierens. Zarko Jelicic kon zijn schot te weinig kracht meegeven om de Roeselaarse doelman te verontrusten. Zarko Jelicic stak een hoekschop net achter de tweede paal. Sebastian Setti liet zich heerlijk betrekken in een dubbelspel met Manu Kenmogne, maar knalde voluit op Sierens die zijn team ook nog ten koste van een gele kaart ongeschonden naar het einde sleepte. Coach Denis Van Wijk vond dit een gemakkelijke zege en in de cijfers leek het ook wel zo, maar mits enige cool voor doel had het mogelijk helemaal anders kunnen lopen. "We betaalden onze foutjes cash", vatte Ratko Svilar de nederlaag in vijf woorden samen.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 24/05/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert - 88'
5 Ivan Vukomanovic
16 Ransford Addo
20 Matthias Trenson
3 Ray Fränkel - 74'
12 Slobodan Slovic - 23'
19 Bas Vervaeke
22 Emmerik De Vriese
18 Manu Kenmogne
9 Darko Pivaljevic - 23'
 
46' 5 Ivan Vukomanovic (uit)/
6 Sebastián Setti (in)
62' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
52 Zarko Jelicic (in)
78' 19 Bas Vervaeke (uit)/
33 Marco Gbarssin (in)
K.S.V. Roeselare
1 Jurgen Sierens - 86'
20 Anthony Van Loo
3 Damir Mirvic - 38'
14 Jermy Huyghebaert
10 Mladen Lazarevic
2 Azubuike Oliseh - 82'
8 Stefaan Tanghe
13 Gunter Van Handenhoven
11 Joeri Dequevy
9 Sherjill MacDonald - 73'
23 Mahamadou Dissa
 
44' 23 Mahamadou Dissa (uit)/
99 Abdessalam Benjelloun (in) - 46' - 61'
78' 11 Joeri Dequevy (uit)/
18 Vincent Provoost (in)
86' 20 Anthony Van Loo (uit)/
21 Arturo Ten Heuvel (in)