K. Lierse S.K.

0 - 0

Don. 28/05/2009 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Herman Vanderpoortenstadion

Toeschouwers: 10.000
 
Scheidsrechter: Luc Wouters

Lijnrechters: Walter Vromans - Erik Waegemans

Vierde official: Gino De Belder
 
Slag om Lier onbeslist
Eigen bericht - Bij KSK Lierse droomde de achterban hardop van een 'three horse race". En waarom niet ook nog hopen op slechts twee overblijvende 'eindronde-kampioenen' na amper de tweede speeldag van de playoffs? Bij R Antwerp FC predikt de ervaren technische staf realisme en dus was het zoeken naar een middel om de vele gemiste kansen nu wel te benutten in het Herman Vanderpoortenstadion. De achterban zou hem met 1600 kelen ondersteunen, dat was al sedert afgelopen dinsdag middels de digitale berichtgeving geweten. Zo eenvoudig was de oplossing natuurlijk niet, zeker niet met het gegeven in het achterhoofd dat Manu Kenmogne en Ray Fršnkel niet alleen hoogst twijfelachtig waren, maar in geen geval aan de aftrap zouden verschijnen. Was ex-coach Warren 'berucht' voor zijn wat excentrieke ingevingen, Ratko Svilar houdt altijd voeling met de eigen logica. Was het daarom dat hij 'oude krijger' Darko Pivaljevic als diepe spits de loopgraven injoeg om de herschikte Lierse afweer te belopen? Aanvoer moest er komen van Zarko Jelicic en Bas Vervaeke. Het duo Ray Fršnkel-Manu Kenmogne werd in de gedaantes van SebastiŠn Setti en Marco 'man voor moeilijk werk' Gbarssin vervangen. De Antwerpcoach hield bovendien nog drie aanvallers en een doelman achter de hand in de dug out. Dus toch offensieve gedachten.

De opener was minder spectaculair dan enige dagen geleden in het Bosuilstadion. K Lierse SK had de aftrap en besloot weliswaar meteen op doel af te gaan, maar Radszinski kreeg het niet tussen de palen. De thuisploeg zette, ondanks de vele 'nieuwe' gezichten in verdediging, de buitenspelval wagenwijd open voor Antwerps 'King Darko'. Daarmee waren al twee gegevens duidelijk. K Lierse SK zou bovendien van zijn thuisvoordeel profiteren om scheidsrechter Wouters heel veel, dikwijls en vaak ten onrechte een symfonie op fluit te laten volbrengen. Zo waaierde een vrijschop van Cavens op het hoofd van Camacho die naast knikte. Zo'n tien minuten ver en de bezoekers braken door het matchverloop. R Antwerp FC tikte op links van Matthias Trenson over Slobodan Slovic en Darko Pivaljevic tot bij Sebastian Setti die van ver uithaalde. Doelman Kujovic had twee beurten nodig om het projectiel onder controle te krijgen. Amper even later knalde marathonloper Zarko Jelicic laag op doel, evenwel zonder succes. K Lierse SK antwoordde met een poging van Camacho die ergens hoog in de zittribune belandde. Probeerde K Lierse SK de snelheid van zijn spitsen in stelling te brengen, bezoeker R Antwerp FC liet zich dit keer niet ringeloren.

Bij momenten haalde het de snelheid uit de partij en verplaatste de actie naar veiliger oorden. Zo had doelman Kujovic alweer een stevige vuist nodig om roodwit het scoren te beletten. Bas Vervaeke kwam in tweede instantie een voetje te kort om alsnog binnen te werken. De logische hoekschop werd roodwit door scheidsrechter Wouters ontnomen! Halverwege de eerste periode strandde een vallende bal van Zarko Jelicic op de dwarsbalk. Aan de overkant bleek ook de bezoekende val prima te werken. K Lierse SK probeerde bij te sloffen, maar 'op punten' hinkte het dan al een eind achterop. Even over het half uur kreeg de thuisploeg nochtans een opgelegde mogelijkheid. Cavens zag de knal van Abdelwahed via de borst van Antwerpdoelman Predrag Ristovic terugspringen, maar hij pegelde de rebound ongecontroleerd over. Niet veel later kopte de spits op doel. Bas Vervaeke sprong zijn doelman met inzet van lijf en leden bij en kopte weg. Het oplapwerk nam enige tijd in beslag en ondertussen vloog Zarko Jelicic op de bon bij scheidsrechter Wouters. Een handspel van Nicolic mocht dan weer zonder passeren... Rusten met een dubbele blanco stand, al hadden de bezoekers wel aanspraak op voorsprong kunnen maken.

Beide coaches waren best tevreden met het verloop en dus kwamen beide teams ongewijzigd terug. De verbale strijd liep wat in het voordeel van de Lierenaars, maar veel minder dan in de verhouding tot het aanwezige volk. Bal terug aan het rollen en net als eerder in het seizoen probeerde de thuisploeg de bezoekende verdediging uit zijn zone te halen. Bijna slaagden Cavens & co. er opnieuw in. Dit keer zetten ze bij R Antwerp FC wel de buitenspelval open, zodat de assistent zijn portie van het werk op te knappen kreeg. Abdelwahed probeerde het op vrijschop, maar ging hoog over. Darko Pivaljevic bereidde zijn landgenoot Slobodan Slovic voor. Die andere landgenoot ranselde het voorwerp uit zijn doel. Roel van Hemert stopte in de zestien Cavens af middels een hoekschop. Abdelwahed zag zijn poging afgeblokt worden door... Radzinski. Marco Gbarssin probeerde nog een keertje van ver. Twee dolle minuten leverde voor elk team een mooie kans op. Na corner van Zarko Jelicic kopte Marco Gbarssin centraal over het doel van Kujovic.

Aan de overkant schoot Radzinski in de vlucht naast. Beide teams raakten nu stilaan door de beste krachten heen en hun respectieve coaches zouden het volgende kwart benutten om vijf, in een verhouding twee tegen drie, frisse jongens de wei in te jagen. Bij R Antwerp FC was dat telkens een min of meer offensieve omzetting met Darko Lukanovic, Emmerik de Vriese en heel laat ook nog Adamo Coulibaly. K Lierse SK had net tevoren nog een ultieme kans over het doel geblazen, maar winstcijfers voor de Pallieters zouden hemeltergend onrechtvaardig zijn geweest. Hoewel al gewisseld liet Nicolic zich in de slotfaze op een jeugdzonde betrappen door het terrein op te rennen. Een gerechtvaardigde rode kaart was de logische straf. Coach Herman Helleputte nam na afloop wel nog de verdediging van zijn speler op zich, maar moest ook toegeven tevreden te zijn met het behaalde resultaat. "We hielden de nul met een vertimmerde verdediging en dat doet toch plezier." Bij Antwerpcoach Ratko Svilar wilde de keuze tussen 'happy' en 'pleased' niet lukken.

"We dwongen opnieuw genoeg kansen af, maar tot scoren kwamen we weer niet." Roel van Hemert bleef ver uit de buurt van camera's en micro's om niet weer te laat bij de bus te arriveren. Hij liet voor een keertje zijn collega's in handen van RAFC.TV. Nu de benen voldoende gerodeerd zijn, willen we inzetten op de match van zondag tegen FCV Dender EH, klonk het uit alle monden. Alle teams blijven nog in de race, al heeft KSV Roeselare met vier punten de beste sta(r)t(s)...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 28/05/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
16 Ransford Addo
5 Ivan Vukomanovic
20 Matthias Trenson
19 Bas Vervaeke
6 SebastiŠn Setti
33 Marco Gbarssin
12 Slobodan Slovic
52 Zarko Jelicic - 39'
9 Darko Pivaljevic
 
72' 12 Slobodan Slovic (uit)/
8 Darko Lukanovic (in)
80' 52 Zarko Jelicic (uit)/
22 Emmerik De Vriese (in)
86' 19 Bas Vervaeke (uit)/
10 Adamo Coulibaly (in)
K. Lierse S.K.
1 Vladan Kujovic
10 Ahmed Samir
29 Julien Tshiala
25 Timothy Dreesen
21 Petar Bojovic
20 Mohamed Abdelwahed
11 Stefan Nicolic - 88'
24 Bruno Camacho
23 Kevin Janssens
9 Jurgen Cavens
13 Tomasz Radzinski
 
67' 11 Stefan Nicolic (uit)/
30 Wisdom Agblexo (in)
75' 23 Kevin Janssens (uit)/
14 Winothai Teeratep (in)