R. Antwerp F.C.

1 - 1

Don. 11/06/2009 20:30 u.

K. Lierse S.K.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5008
 
Scheidsrechter: Frederik Geldhof

Lijnrechters: Bart Vandeweghe - Sven Cuyt

Vierde official: Yuri Cosco
 
Op een zuchtje van een prestigezege...
Eigen bericht - Beide coaches hadden vooraf enig denkwerk moeten verrichten om uit hun gehavende kern een competitief elftal te distileren. Hoewel het belang van de partij minimaal was, wilde geen van de twee Ratko Svilar of Herman Helleputte op deze laatste eindrondedag de prestigeslag om de provincie verliezen. Beide teams kregen offensieve instructies en dus werd het, ondanks de striemende regen, een aangename voetbalavond. "Oogstrelend zuiver was het allemaal niet", oordeelde de bezoekende coach. "Inzet compenseerde veel", repliceerde Ratko Svilar. Aarzelde hij in Lier tussen "pleased" and "satisfied", dan ging de Antwerpcoach nu voluit voor het tweede. Een tevreden trainer met slechts drie nederlagen uit twintig wedstrijden. "De promotie heb ik de club niet kunnen bezorgen, want daarvoor waren we werkelijk te onmondig. Ook vanavond, weer."

Alleen aan het provinciale prestige kan een relgevoelige politiemacht met helikopter naar Deurne-Noord nog bijdragen in een bijzonder gekke verhouding tot het aantal toeschouwers. Deurne-Noord en omstreken zouden tot laat op de avond verstoord worden door openbare geluidsoverlast. De halve provincie was dit keer nochtans niet uitgelopen om de jongens van Ratko voor 't laatst aan 't werk te zien. Een op enkele plaatsen noodzakelijk gewijzigd elftal was in verdediging amper een schim van de vaste waarden Matthias Trenson, Ray Fršnkel, Ransford Addo of nog Spencer Verbiest, die zijn vrijgezellenavond doorbracht in het stadion temidden zijner fans. Roel van Hemert wachtte de bijzondere opdracht zijn onervaren collega's Bas Vervaeke, Bart De Corte en Zarko Jelicic bij de les te houden. Ook SebastiŠn Setti mocht defensief meer dan een handje toesteken, al kon Herman Helleputte geen beroep doen op Tomas Radzinski, eerder vaste aangever van de 22 goals van Cavens, dan zelf schutter met 16 doelpunten rekende de Lierse-coach na.

De wedstrijd schoot aardig op gang met een wel hele grote kans van heel dicht bij voor Adamo Coulibaly. Hoe hij er in slaagde om vanop zo'n vijf meter de bal nog over de gapende doelmond te liften, moet voorwerp van onderzoek voor RAFC.TV zijn. Misschien is er wel een logische verklaring voor? Roodwit beet zich vast in het offensief en bleef druk zetten. Tussen het roodwitte geweld door moest Roel van Hemert een poging van Camacho Da Silva ontzetten met het hoofd. De rebound van de in Thailand bijzonder populaire Teeratep vloog ook al huizenhoog over. Geelzwart moest bovendien opboksen tegen een bijzonder effeciŽnte buitenspelval. Roodwit knalde vanuit alle hoeken, maar de Lierse defensie bleef overeind. Slobodan Slovic zag zijn voorzetkrul van de lijn geschraapt worden. Als derde in een offensieve omsingeling knalde Darko Pivaljevic op aangeven van Manu Kenmogne en Adamo Coulibaly rakelings naast de kooi van jonge Lierse-doelman Goris, ooit nog even gepasseerd door Jochem Tanghe, vervolgens op de Bosuil actief, nu aandachtig toeschouwer in de tribune en volgend seizoen bij Hoogstraten VV onder de lat.

Zarko Jelicic richtte verwarring aan in de afweer. Dreesen moest in hoge nood in hoekschop verwerken. Niet veel later mocht Coulibaly nog een keertje aanleggen. Darko Pivaljevic richtte van ergens aan het penalty-punt overhaast over. Zarko Jelicic kwam brutaaltje Teeratep tegen en die mocht beschikken met een uitbrander van scheidsrechter Geldhof. Ploeggenoot Janssens kwam niet zo goedkoop weg, al waren alle (gele) kaarten slechts een heel kortstondige dreiging. K Lierse SK mocht vervolgens tot drie keer toe vanop het cornerpunt trappen. Voorlopig nog zonder succes, maar de oefening zou uiteindelijk opbrengen diep in de tweede periode. Adamo Coulibaly streelde een assist van loopwonder Emmerik De Vriese aan het doel voorbij. De Great Old heeft echt wel nood aan een puntgave spits. Geen nieuwe vaststelling, want we lezen "R Antwerp Fc heeft dringend nood aan meer power in de zestien!", na het bezoek aan het Ludo Coeckstadion op 16 juli!

Niet veel langer dan een half uur ver of er begonnen zowaar drie roodwitten aan de opwarming van wie twee offensieve middenvelders en... spits Darko Lukanovic for better or... Ondertussen hield de Lierse-aanhang zich onledig met het produceren van oerwoud-geluiden. Zolang er geen Waal in 't spel is, kraait er geen haan naar, uiteraard. K Lierse SK kwam via een schot over doel van Cavens nog een keer opzetten. Meest verrassende ontwikkeling net voor de pauze, was de dubbele wissel bij roodwit van Darko Pivaljevic en Slobodan Slovic. Dat honderdste doelpunt van de 'King' is er dus (nog) niet van gekomen.

Landgenoot Predrag Ristovic liep met de aanvoerdersband rond de linkerarm een opvallende tweede periode tegemoet. Bij bezoeker K Lierse SK zaten er nog geen wissels aan te komen en dus trapte roodwit de tweede periode op gang. Ibrahima Yattara was aangekondigd om dat klusje aan het begin van de partij op te knappen, maar de ex-speler arriveerde naar goede gewoonte laattijdig. Balverlies noopte Bart De Corte tot ingrijpen en hoewel zuiver op de bal werd de jongeling niet alleen teruggefloten, maar vervolgens ook geboekt. Roodwit mag werkelijk geen been uitsteken of botst tegen de scheidsrechterij op. Zou ook nog blijken bij het bezoekende doelpunt. Kevin Baert had enige minuten nodig om het tempo op te pikken, maar eens op gang stuurde hij zijn team de loopgraven in. De kansen schaars, het aantal hoekschoppen veelvuldiger, maar het was een individuele uitbraak van het jeugdproduct die een wending aan de partij gaf. Manu Kenmogne was amper gewisseld voor Geoffry Hairemans of Kevin Baert werd in de zestien getorpedeerd.

Even een aarzeling bij scheidsrechter Geldhof, maar daar stond Predrag Ristovic aan de stip. Tegen het grondscherende schot stond Goris machteloos. Roodwit op voorsprong! K Lierse SK reageerde furieus, maar het was Zarko Jelicic die met een gekrulde vrijschop zijn kleuren bijna een dubbele voorsprong bezorgde. Geoffry Hairemans zette op zijn (rechter)flank een gesmaakte invalbeurt neer, maar defensief was het bij momenten alle krachten bundelen. K Lierse SK sleepte er enkele minuten voor tijd met de hulp van de fluitenier toch de gelijkmaker uit. De bezoekers kregen ter rechterflank voor de neus van de assistent een hoekschop cadeau en precies daaruit viel de gelijkmaker. Nedzipi zette er uit de kluts de kale schedel tegen en de bordjes hingen in evenwicht. K Lierse SK stormde nog een keer met z'n vieren naar voren en liepen de roodwitte verdediging voor een keer aan flarden. Predrag Ristovic was ondertussen zo groot en zo breed dat Cavens pal op de Antwerpdoelman knalde. De Lierse-coach was van die ingeving niet gediend en liet dat duidelijk blijken!

Zo kreeg de laatste provinciale derby zijn uitkomst op 1-1. De raid van de politionele helikopter op Deurne-Noord krijgen we allicht op de nationale zenders te zien; de round-up van coach Ratko Svilar en zijn spelers bekijken we bij RAFC.TV. Spencer Verbiest komt getrouwd terug, het roodwitte clubbestuur kan eindelijk aan de directe toekomstplannen beginnen arbeiden... waarbij de trainerskeuze vermoedelijk als eerste knoop doorgehakt wordt, Ratko Svilar tot een uiteenlopend takenprofiel bereid!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/06/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic - 61' (P)
19 Bas Vervaeke
26 Bart De Corte - 46'
2 Roel van Hemert
52 Zarko Jelicic
18 Manu Kenmogne
27 SebastiŠn Setti
12 Slobodan Slovic
22 Emmerik De Vriese
10 Adamo Coulibaly
9 Darko Pivaljevic
 
44' 12 Slobodan Slovic (uit)/
8 Darko Lukanovic (in)
44' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
7 Kevin Baert (in)
58' 18 Manu Kenmogne (uit)/
23 Geoffry Hairemans (in)
K. Lierse S.K.
1 Nathan Goris
28 Christophe Meyers - 70'
15 Frederik Frans - 60'
25 Timothy Dreesen
29 Julien Tshiala
14 Winothai Theeratep
17 Nderim Nedzipi - 86'
23 Kevin Janssens - 24'
25 Bruno Leone Camacho
9 Jurgen Cavens
11 Stefan Nicolic
 
52' 14 Winothai Theeratep (uit)/
2 Thomas De Corte (in)
58' 25 Timothy Dreesen (uit)/
3 Samir Youssef Fawaz (in)
76' 25 Bruno Leone Camacho (uit)/
30 Wisdom Agblexo (in)