K. Merksem S.C.

0 - 6

Zat. 18/07/2009 18:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Jef Mermansstadion

Toeschouwers: 1.956
 
Scheidsrechter: Guy Valckx
 
Samba in het Jef Mermansstadion

Eigen bericht - Geen enkele van de indrukwekkende rij testers had de selectie gehaald, toch was het voor de talrijk opgekomen Antwerpfans goed toekijken geblazen. Antwerpjongeren Yannick Put en Geoffry Hairemans hebben al een gezicht met internationale uitstraling, dat belooft alvast. De namen van de vier internationale nieuwelingen Marquinhos, Adriano, Xande en Caio op het juiste rugnummer kleven, was langere tijd onbegonnen werk. Nummer 28 Caio assisteerde diepe spits Manu Kenmogne en dat zat al snel snor. Rechtsachter Marquinhos mocht zich meten met Merksems beste (linkerflank)speler, ook dat was vlug duidelijk. Adriano en Xande zochten vaak de linkerkant op. Dat was telkens flink uitkijken om in die looplijnen niet in de war raken. Na de pauze kwamen ook Icham El Messouadi, Benjamin Lambot, Audry Diansangu en Niels Martin de Antwerpgetrouwen verrassen. Zij vervingen de traditionele roodwitte waarden, de jonge Zuid-Amerikanen bleven hun nieuwgevonden fans verblijden en werden een voor een op een terechte en verdiende applausvervanging getrakteerd. Yannick Put kreeg de weinig benijdenswaardige taak topschutter Caio te vervangen. Scoren deed de debutant bijna meteen, maar zijn aanzet werd helaas prompt afgevlagd. De jonge spits assisteerde Antwerpman Geoffry Hairemans succesvol bij diens eerste goal als kersverse prof.

Het Jef Mermansstadion was aardig volgelopen voor de eerste troepenschouw van de beide opponenten en kleurde aardig roodwit bij de eerste aftrap van het newlook-R.A.F.C. 2009. R Antwerp Fc liet er geen gras over groeien. De centrale as van het elftal bestond uit blijvers en dat was er duidelijk aan te zien. De vier nieuwelingen liepen als de gesmeerde bliksem mee in de bestaande automatismen. Kevin Baert spoorde geregeld langs de rechterlijn, maar de afwerking bleef nog even in de shoes steken. De kopbal van Caio was daarentegen aanleiding voor de hoekschop die via een ommetje langs de nieuweling ideaal bij Ray Fršnkel viel voor diens eerste roodwitte doelpunt van het nieuwe seizoen, wat de stadionomroeper ook probeerde om de fans in verwarring te brengen. Minder dan tien minuten later probeerde Caio het van ver en mochten de Antwerpfans opnieuw juichen. Hoewel de jongens van Ratko Svilar de match stevig in handen hadden en hielden, was daarmee de ruststand al bereikt. Alle kansen meegerekend, had het allicht iets meer kunnen zijn, maar de geelblauwen boden stevig defensief weerwerk. Wat ze offensief presteerden liep over een aardige linkerflank waardoor ook Marquinhos zich duidelijk in de picture kon spelen. Wat er dan nog aan werk overbleef was voor het centrale duo Ransford Addo-Ray Fršnkel.

Het derde roodwitte doelpunt kwam al vlug na de kampwissel. Het foutje centraal in de Merksemse verdediging na schot van Caio leverde Adriano een assist-op-maat voor diens eerste doelpunt in roodwitte dienst. Merksemcoach Micky Wuyts deed vervolgens beroep op zijn bank ter versterking van zijn afweer. De bezoekers in een geheel nieuwe samenstelling weg van zijn doel houden, lukte maar half. Caio werd in de fatale zone neergehaald, maar de jonge spits trapte de penalty binnen bereik van de lokale doelman. Met een heerlijke omhaal zette hij via de rechterpaal zijn eerdere foutje recht. Zijn landgenoten gingen hem er in voor, maar net voor zijn stormachtige applausvervanging scoorde Caio nog een derde keer. Nog was de roodwitte doelpuntenhonger niet gestild. Yannick Put kwam het terrein innemen, maar werd bij zijn eerste verschijnen in de zestien prompt afgevlagd en teruggefloten. Snelheidsduivel Audry Diansangu werd tot twee maal toe onder verdachte omstandigheden afgestopt in de zestien. De Merksemdoelman haalde met een bijzondere reflex de bal van Niels Martin vanonder de lat vandaan, maar moest zich enkele seconden later toch nog een zesde keer gewonnen geven. De voorzet van Yannick Put kwam ideaal. Geoffry Hairemans zocht binnenkant linkerpaal en de bal sprong tot tegen de tent.

De roodwitte supporters waren dan al lang bezig aan hun eerste feestje. Wat ze te zien hadden gekregen, stemde ze tot (grote) tevredenheid. Zowel Kevin Wauthy als Vincent Van Trier hadden logischerwijze bijzonder weinig werk op te knappen gekregen. Topschutter Caio lachte zijn stralend witte tanden meermaals bloot en wat hij daarmee niet gezegd kreeg, liet hij over aan SebastiŠn Setti om zijn eerste woorden met de pers te wisselen.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/07/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Kevin Wauthy
12 'Marquinhos' Roberto Rocha
16 Ransford Addo
3 Ray Fršnkel - 13'
20 Matthias Trenson (K)
7 Kevin Baert
6 SebastiŠn Setti
18 Manu Kenmogne
28 Caio Goncalves de Jesus - 23' - 60' - 79'
8 Adriano Santos AssumpÁao (T.)
10 Diego Alexandre Xande (T.) - 52'
 
46' 7 Kevin Baert (uit)/
23 Geoffry Hairemans (in) - 88'
46' 21 Kevin Wauthy (uit)/
Vincent Van Trier (in)
46' 3 Ray Fršnkel (uit)/
26 Bart De Corte (in)
46' 20 Matthias Trenson (uit)/
52 Zarko Jelicic (in)
46' 6 SebastiŠn Setti (uit)/
14 Spencer Verbiest (in)
46' 18 Manu Kenmogne (uit)/
22 Niels Martin (in)
46' 16 Ransford Addo (uit)/
2 Benjamin Lambot (in)
66' 8 Adriano Santos AssumpÁao (uit)/
11 Audry Diansangu (in)
67' 10 Diego Alexandre Xande (uit)/
4 Icham El Messaoudi (in)
71' 12 'Marquinhos' Roberto Rocha (uit)/
9 Bas Vervaeke (in)
80' 28 Caio Goncalves de Jesus (uit)/
24 Yannick Put (in)
K. Merksem S.C.
1 Frank Wielander
2 David Abasijan
8 Jorgd Van Hout
9 Yassin Markai
13 Kenny Van Nutten (K)
4 Moreno Muyshondt
16 Kris Schitettecat
11 Dimitri Straetmans
18 Pieter Pillien
21 Bart Jacobs
5 Sven De Doncker
 
56' 11 Dimitri Straetmans (uit)/
6 Frank Vissers (in)
63' 18 Pieter Pillien (uit)/
20 Kevin Van Noesel (in)
70' 2 David Abasijan (uit)/
22 Arron Truyen (in)
82' 4 Moreno Muyshondt (uit)/
12 Jonathan Demeester (in)