R. Antwerp F.C.

1 - 0

Zon. 16/08/2009 16:00 u.

Beker van België 4e ronde

K.V. Turnhout

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5500
 
Scheidsrechter: Tim Pots

Lijnrechters: Eric Thiry - Jozef Carmeliet
 
R.A.F.C. vlot door ondanks gebrek aan afwerking

Eigen bericht - De twee opengestelde tribunes waren aardig volgelopen voor deze eerste ernstige test voor het newlook R Antwerp FC 2009. KV Turnhout mag dan al nieuwkomer in de reeks zijn, de fans wisten de boel aardig te animeren. De coach van de blauwwitten moest het weliswaar stellen met een door financiŽle zorgen verhakkeld en onervaren team, Antwerpcoach Colin Andrews was zelf pas toe aan zijn eerste wedstrijd op dit niveau. Toch had hij een vakbekwaam elftal op de been weten te brengen. Op rechtsmidden begon Geoffry Hairemans aan zijn allereerste opdracht in de Cofidis Cup als prof. Er was tot het laatst onzekerheid geweest over de rangorde. Uiteindelijk kreeg doelman Vincent Van Trier de voorkeur onder de lat op Kevin Wauthy die de dug out deelde met Spencer Verbiest, Bas Vervaeke en nieuweling Audry Diansangu. Het was overigens ook de eerste grote test voor nieuwkomers Thomas Phibel en Ben(jamin) Lambot. Van de Braziliaanse inkomers voorlopig nog geen sprake, terwijl de Bosuil gonsde van de geruchten over "een spraakmakende transfer in de maak".

Hemelsblauw zo waren de uitrustingen van KV Turnhout gekleurd voor de start van de bekerwedstrijd op de Bosuil. Zo mochten de bezoekers van scheidsrechter Tim Pots ook de match op gang trappen. Beide doelmannen hadden een donkere uitrusting, maar kwamen in die eerste minuten bitter weinig bij de bal, een plukbal niet te na gesproken. Roodwit grendelde het middenveld secuur af, Geoffry Hairemans het ideale aflossingspunt voor langdurig balbezit. Een eerste keer publiek protest als een Turnhouts verdediger wel heel veel hand mocht gebruiken bij het ontzetten van de bal in de zestien. Net voor het kwartier richtte Darko Pivaljevic een vrijschop langs de muur, maar tevens rechts naast het doel van Horsten. Thomas Phibel greep geregeld haarfijn in en oogstte het applaus van zijn roodwitte publiek, terwijl de Turnhoutse op aardig wat minder bijval konden rekenen bij hun weinig fijnzinnige optreden. Aanvaller Nuyts liep als eerste tegen de gele prent aan. Helemaal vrijgespeeld in de zone van de waarheid, miste Zarko Jelicic net dat tikkeltje killers instinct.

De hoekschop die erop volgde zorgde voor verwarring bij KV Turnhout, maar doelman Horsten bleef uiteindelijk overeind. Even voorbij het half uur bleef net als Manu Kenmogne ook de bezoekende afwerking tot twee keer toe in gebreke. Bij de volgende doelpoging knalde Manu Kenmogne de inswinger van Geofrry Hairemans vol op KVT-goalie Horsten. In de rebound boogde de roodwitte topschutter de bal tot tegen de touwen. Dat verdiende een rondje applaus en een knuffel van 'King Darko'. Geoffry Hairemans stuurde ploegmaat Zarko Jelicic spurten, maar de linkerwinger pegelde over doel. Een vrijschop viel op het voorhoofd van Thomas Phibel, maar hoe spectaculair ook gesprongen, de verdediger kon zijn kopbal net niet voldoende kaderen. Het was pompen of verzuipen voor het team van coach Renť Desaeyere. De vuisten van Horsten waren broodnodig om een vallende voorzet van Zarko Jelicic buiten te werken. De linkspoot kon net niet koppen op een voorzet van Benjamin Lambot. Tamsin probeerde het van ver, maar het schot miste precisie. Rusten met 1-0, al had de bezoekende coach toch ook enkele kansjes geteld.

Geen van beide coaches vond het nodig al van bij de herneming verse krachten mee te brengen. De Antwerptrainer had allerminst reden tot ongenoegen, ook al was er te onzorgvuldig met de kansen omgesprongen. KVT probeerde in de beginperiode van de tweede helft druk te zetten. Zo kon Ven van ver aanleggen, maar de bal klom over het doel van Vincent Van Trier, die overigens een vrij rustige middag beleefde. Ook bij roodwit duurde het even om de doelman onder vuur te nemen. Darko Pivaljevic trapte een aardige vrijschop, maar de Turnhoutse torens retourneerden. Geoffry Hairemans lanceerde zichzelf, vond Zarko Jelicic, maar het schot bleef in de voetbalschoenen steken. Aan de overkant stuurde Ven de bal opnieuw tot boven de dwarsbalk. Darko Pivaljevic kopte op zijn beurt de gestrekte voorzet van Manu Kenmogne over. Op het uur vond SebastiŠn Setti de voeten van doelman Horsten op zijn weg. Zeer tot ongenoegen van het publiek onderbrak scheidsrechter Pots zowat halverwege de tweede periode.

Het duurde even om het ritme opnieuw beet te pakken. Noyen de eerste om doelman Vincent Van Trier vanop enige afstand te bestoken. Nadat Colin Andrews eerder Zarko Jelicic al verving, was het bij het ingaan van de laatste tien minuten de beurt aan Geoffry Hairemans om op een (staande) ovatie te worden getrakteerd. Nieuwkomer Audry Diansangu kwam en bracht schwung in de ploeg. Roodwit had voorafgaand al enkele mooie mogelijkheden voor O.a. Darko Pivaljevic onbenut gelaten en ging nu volop voor overdrive tijdens het slotoffensief. Manu Kenmogne werd onder verdachte omstandigheden neergehaald in de zestien, scheidsrechter Pots zag er geen graten in. Ransford Addo kwam nog het dichtst bij de verdubbeling van de score, maar de gemeten kopbal streelde de verste paal. Ook Diansangu en in de rebound Bas Vervaeke dreigden, maar scoren deden geen van beide nog. Ondanks een gebrek aan cool in de zestien, plaatste R Antwerp FC zich verdiend voor de volgende bekerronde, FC Bleid de tegenstander.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/08/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
25 Vincent Van Trier
29 Roel van Hemert
16 Ransford Addo
2 Thomas Phibel
20 Matthias Trenson
23 Geoffry Hairemans
6 SebastiŠn Setti
8 Benjamin Lambot
52 Zarko Jelicic
9 Darko Pivaljevic (K)
18 Manu Kenmogne - 34'
 
60' 52 Zarko Jelicic (uit)/
19 Bas Vervaeke (in)
79' 23 Geoffry Hairemans (uit)/
11 Audry Diansangu (in)
88' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
14 Spencer Verbiest (in)
K.V. Turnhout
1 Wim Horsten
21 Jan Boeckx - 88'
17 Gunther Loyens (K)
3 Steven Van Den Bergh
20 Koen De Schutter
18 Tom Proost
2 Nicholas Tamsin
8 Hennie Noyen
7 Alan Ven
10 Jason De Jong
13 Niels Nuyts - 24'
 
63' 13 Niels Nuyts (uit)/
22 Maarten Van Lieshout (in)
79' 17 Gunther Loyens (uit)/
19 Jelle Adriaensen (in)