K. Lierse S.K.

2 - 2

Woe. 26/08/2009 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Herman Vanderpoortenstadion

Toeschouwers: 8564
 
Scheidsrechter: Christof Virant

Lijnrechters: Bernard Lepage - Toon Bieseman
 
Een vol uur Tisza de tovenaar
Eigen bericht - Een punt gewonnen of twee verloren? Dat was overal het begin van de discussie na afloop van de provinciale derby tussen beide Traditionsvereine in het Herman Vanderpoortenstadion. Antwerpcoach Ratko Svilar, die voor het eerst op de persbabbel verscheen sedert zijn ongeval, had vooraf willen tekenen voor het behaalde resultaat, zat allicht toch een beetje gewrongen met het late tegendoelpunt. Twee punten verloren dus, maar na de zware verplaatsing toch met vier op zes een behoorlijk goede start genomen. "Punt gewonnen", verklaarde Herman Helleputte ferm, al kon hij het opnieuw niet laten meer te claimen dan het schamele puntje dat zijn deel nu was. De driepunter werd dus netjes verdeeld en daarmee waren de rood-witte supporters best tevreden. De generale repetitie had niet willen deugen, maar na deze voorstelling was er feest tot voor de videowall in het Bosuilstadion toe, ook al was de late goal een behoorlijke anticlimax.

Een basisplaats was (nog) niet weggelegd voor Audry Diansangu, wel zat de jonge spits samen met Vincent Van Trier, Spencer Verbiest en Marquinhos aan de zijde van... Ratko Svilar en Colin Andrews in de rood-witte dug-out. Geen plaatsje dus voor Kevin Baert die de match vanuit de tribune volgde. Wel twee hele nieuwe spelers bij de basiself van R Antwerp FC: spits Kevin Oris en spielmacher Tibor Tisza. En spelen deed de debutant in rood-witte kleuren met achter zich de volle steun van de 780 luidruchtige Antwerpkelen samengepropt op een ge´mproviseerde staantribune. Die regeling van de bezoekersplaatsen is overigens een ware aanfluiting van het respect voor de (bezoekende) supporters! Ga er maar eens aanstaan zo zonder dak boven je hoofd! R Antwerp FC had de aftrap, maar de thuisploeg poogde middels een verschroeiend tempo de elf van Svilar terug te dringen. Trapte ook de eerste corner en al vlug op de adem. Onder aanvoering van Tibor Tisza nam de jonge bende van de Great Old de touwtjes in handen. Zijn traptechniek op doel liet 'm even in de steek. Zijn eerste schot ging nogal ver naast.

Zijn tweede poging randje kleine backarea had beter gekund. De derde keer was het goed raak: een goal met echte 'You Tube'-allures. Begonnen bij een dubbele redding van Kevin Wauthy en vliegensvlug opgebracht door Bas Vervaeke en Darko Pivaljevic tot bij de Hongaarse schaduwspits. De loopactie was indrukwekkend doorheen twee verdedigers en het schot als een schicht onder de doelman en botste onhoudbaar hoog in het dak van het doel. K Lierse SK had er een schot van Cavens tegenover kunnen stellen in het eerste kwartier. Nog was de bezoekende stormloop niet over. Kevin Oris trapte ongelukkig op de bal of... Ondertussen startte ook de flappenregen van scheidsrechter Virant bij Benjamin Lambot. Er volgden er nog zes, waarvan enkele van een ingebeelde lichtheid. En nog de 22 onvoldoende onder controle! Rood-wit bleef dominant met Geoffry Hairemans ter rechterzijde in de rol van de ideale foerier. De vrijschop van Tibor Tisza belandde niptjes naast de rechterpaal. Na vrijschoppoging kreeg Cavens het 'hele' stadion over zich heen. Manu Kenmogne krulde zijn schot naast de staak.

Bij de volgende actie werd hij zwaar op de enkel geraakt. Cavens werd terecht in het boekje opgeschreven. Even later was ook Phibel aan de beurt. K Lierse SK lag met heel veel schwalbes in de zestien en verder niets. De poging van ver van ex-Antwerpjeugdspeler De Graef ging weliswaar door een bos aan benen, maar ook kilometers naast. Rusten met 0-1.

K Lierse ging met Thibaut binnen en kwam met (Segers lookalike) Nedzipi terug. Een goede vondst van coach Herman Helleputte om de aanvoer te verscherpen. En de nieuweling bracht zijn ploeg beter in de match. Nog was het uur van Tibor Tisza niet volgetoverd. Het regende vrijschoppen en corners van zijn voet, maar het was wel 'King' Darko Pivaljevic die na dubbelspel met Geoffry Hairemans de bal panklaar legde voor de tweede goal van de avond door Manu Kenmogne. De Lierse vakken waren met verstomming geslagen, het bezoekersvak jende de geelzwarte meerderheid! Mooiste kans nog voor Kevin Oris die met het achterhoofd een corner van de Hongaarse nieuweling voorlangs streelde. Pas halverwege de tweede periode was de iets of wat gevaarlijke doeltrap van Cavens waardig te vermelden. Toch gaf de thuisploeg navolgend blijk van wederopstanding. Invaller Elgabas dolde op rechts, haalde de bal in de zestien en krulde enig mooi tegen de achtertent. Nog twintig minuten te lopen.

Geoffry Hairemans ploegde door, maar Tibor Tisza zat door de beste krachten en zou weldra (offensief) vervangen worden door Marquinhos, later ook nog Audry Diansangu voor Manu Kenmogne. Helaas geen Spencer Verbiest om het middenveld compacter samen te bundelen. Al werd Antwerpdoelman Kevin Wauthy voortdurend fysiek aangevallen, hij bezweerde samen met zijn verdedigers, kopbalspecialist Thomas Phibel in 't bijzonder, elk gevaar. K Lierse SK had overwicht en vond (na de flankwissel voor Geoffry Hairemans) de openliggende linkerkant. Eenmaal nog kon Radzinski wegspurten, gooien tot bij de tweede paal waar maatje Cavens verschroeiend binnenkopte. Het team had het vel van de coach gered, waarna de discussies over de winstcijfers tussen pot en pint, op de comfortabele zitjes van tribune III in Deurne-Noord en in de persclub te Lier een aanvang konden vinden...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/08/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Kevin Wauthy
19 Bas Vervaeke - 76'
29 Roel van Hemert
2 Thomas Phibel - 35'
20 Matthias Trenson - 80'
23 Geoffry Hairemans
8 Benjamin Lambot - 20'
10 Tibor Tisza - 14'
18 Manu Kenmogne - 57'
3 Kevin Oris
9 Darko Pivaljevic (K)
 
76' 10 Tibor Tisza (uit)/
12 'Marquinhos' Roberto Rocha (in)
83' 18 Manu Kenmogne (uit)/
11 Audry Diansangu (in)
K. Lierse S.K.
12 Vladan Kujovic
2 Eric Deflandre
15 Frederic Frans
4 Julien Tournut - 82'
6 William Mensah
9 Jurgen Cavens (K) - 31' - 89'
14 Tim Matthys
28 Christopher Meyers - 21'
27 Garry De Graef
13 Tomasz Radzinski
21 Gunter Thiebaut
 
46' 21 Gunter Thiebaut (uit)/
17 Nderim Nedzipi (in)
65' 28 Christopher Meyers (uit)/
7 Mohamed Elgabas (in) - 70'
87' 4 Julien Tournut (uit)/
23 Kevin Janssens (in)