R. Antwerp F.C.

1 - 1

Zon. 11/10/2009 15:00 u.

KVSK United O.-L.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4750
 
Scheidsrechter: Philippe Vinche

Lijnrechters: Emmanuel Vocale - Chris Schelstraete
 
R.A.F.C. haalt vierde keer achterstand op voor (mager) gelijkspel

Eigen bericht - Wat enkele weken de kwalijke gewoonte leek om telkens met een ander elftal van start te gaan, was tegen het sterke KVSK United OL een bittere noodzaak voor coach Ratko Svilar. Marco Gbarssin en Thomas Phibel dienden zich na de wedstrijd tegen KSK Beveren aan als certitude, maar beide spelers zijn geblesseerd. Het was dus vooraf al schuiven met Matthias Trenson centraal in defensie en Zarko Jelicic als substituut voor de linksachterplaats. Bovendien viel halverwege de eerste periode rechtsachter Roel van Hemert uit zodat in verdediging Ransford Addo als enige overbleef op zijn beste positie. Centraal in het middenveld nam Sebastián Setti over. Geoffry Hairemans verwees na zijn overtuigende invalbeurt in het Waasland, ondanks de afwezigheid van geblesseerde Darko Pivaljevic Manu Kenmogne toch naar de bank, waar naast Vincent Van Trier ook Emmerik De Vriese een zitje had.

Heel wat vertrouwde namen en gezichten aan de aftrap bij KVSK United en 'oude' Harald Pinxten mocht voor zijn kleuren de honeurs waarnemen, terwijl centrale verdediger Matthias Trenson dat voor R Antwep FC volbracht. De geheel nieuw samengestelde Antwerp-XI moesten na de aftrap ook het initiatief aan de bezoekers laten, ook al werkte ex-KVSK-er Kevin Oris zich de longen uit het lijf. Het voorlangse schot van Ketting werd door de Antwerpspits in de vlucht beantwoord. Het waren helaas de weinige tekenen van offensief initiatief. Tot ontzetting van de groen-witte aanhang, trapten de Noord-Limburgers bij herhaling in de buitenspelval. Voor de nieuw samengestelde rood-witte XI was het over het middenveld en op vijandig terrein zoeken en tasten. De KVSK-afweer gaf onder impuls van het ervaren centrale duo Stassin-Pinxten geen krimp, terwijl de beide backs De Koninck en Chergui zorgden voor een degelijke omschakeling langs de flanken.

Pal op het kwartier toch grote dreiging in de groen-witte rechthoek. Kevin Oris kon de uittrap van Kevin Wauthy gecontroleerd doorkoppen tot bij Tibor Tisza die Geoffry Hairemans vond. De uithaal van de linkspoot scheerde de voorkant van de verste paal. Net na de totaal onverwachte vervanging van Roel van Hemert door Bas Vervaeke, kwam Sebastián Setti een neklengte te kort om op een hooggetrapte hoekschop van Tibor Tisza te kunnen koppen. Net voor het half uur kon Geoffry Hairemans vanuit een moeilijke hoek trappen, maar ook nu ging het schot voorlangs. Een beetje verrassend klommen de bezoekers vervolgens op voorsprong. De hoekschop schoot tussen paal en verdediger door. Koud kunstje voor Ketting om zijn aanhang aan het juichen te zetten. Niet veel later knalde Oost de van de balk terugspringende bal binnen, maar werd vanwege voorafgaand buitenspel teruggefloten. Een gelukje voor R Antwerp FC, dat zich evenwel opnieuw verplicht zag een achterstand in de tweede periode op te halen.

Coach Ratko Svilar schraapte zijn bank leeg. Spencer Verbiest en Tibor Tisza bleven binnen. Emmerik De Vriese en Manu Kenmogne trokken op hun sterkste flank mee de aanval in. Kevin Oris vond onmiddellijk de vuisten van doelman Sengier op zijn weg. KVSK loerde op de counter. Kevin Wauthy had behoorlijk wat moeite om een knal van Oost onschadelijk te maken. Nauwelijks later was het schot van Oost een stuk slechter gericht. "We hadden de paar kansjes die we hadden, moeten afmaken, want nu wisten we dat R Antwerp FC hoe dan ook zou proberen terug te komen", klonk een lichtelijk ontgoochelende Franky Van der Elst, nimmer populair bij de roodwitte achterban. Toch zou bezoeker KVSK, de rustperiode niet medegerekend, in totaal slechts zo'n twintig minuten de voorsprong vasthouden. Emmerik De Vriese werd door Geoffry Hairemans op links weggestuurd. Redder-in-nood Kevin Oris trapte de assist staalhard op halve hoogte voorbij Sengier.

Nog vijfendertig minuten restten R Antwerp FC om de situatie om te buigen. Het was hard zwoegen om de wegtikkende klok bij te benen. De achterban liet weldra het eeuwige 'give us a goal' horen. KVSK United hergroepeerde en zocht weldra opnieuw naar openingen tussen de rood-witte looplijnen. Doelman Kevin Wauthy had de beide vuisten nodig om een kopslag van Ketting te ontzetten. De Great Old bracht topschutter Kevin Oris nog een paar keer in stelling, maar scoren lukte de centrumspits niet meer. Manu Kenmogne ging overhaast neer en trakteerde zichzelf daarmee op geel. In voorbereiding van het slotoffensief wisselde coach Van der Elst al twee keer in afwachting van een tijdrovende verzorging van de geblesseerde assistent-scheidsrechter. Een derde wissel volgde in de eindfaze van de partij. R Antwerp FC had via Zarko Jelicic nog enkele hoekschoppen te trappen gekregen, maar de winning-goal kwam er ook dit maal niet meer van.

Beide coaches hadden enige ontgoocheling te verbijten. Beide clubs bevestigen opnieuw hun positie in de linkerkolom, maar staan weer een stuk verder van de play-offplaatsen verwijderd.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/10/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Kevin Wauthy
29 Roel van Hemert
16 Ransford Addo
20 Matthias Trenson (K)
52 Zarko Jelicic - 45'
23 Geoffry Hairemans
6 Sebastián Setti
8 Benjamin Lambot
14 Spencer Verbiest
10 Tibor Tisza
99 Kevin Oris - 55'
 
20' 29 Roel van Hemert (uit)/
19 Bas Vervaeke (in)
46' 10 Tibor Tisza (uit)/
22 Emmerik De Vriese (in)
46' 14 Spencer Verbiest (uit)/
18 Manu Kenmogne (in) - 72'
KVSK United O.-L.
1 Bjorn Sengier
2 Mike De Koninck
5 Harald Pinxten (K)
12 Sébastian Stassin
3 Zinou Chergui
8 Guy Dufour
20 Robin Henkens
18 Davy Brouwers - 27'
16 Sam Vanaken - 61'
17 Jeroen Ketting - 36'
9 Jason Oost
 
72' 16 Sam Vanaken (uit)/
15 Patrice Noukeu (in)
78' 9 Jason Oost (uit)/
6 Davy Oyen (in)
88' 18 Davy Brouwers (uit)/
10 Antonio Caramazza (in)