R. Antwerp F.C.

2 - 0

Zon. 25/10/2009 15:00 u.

K.V. Turnhout

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4006
 
Scheidsrechter: Yves Muyle

Lijnrechters: Stijn Eben - Toon Bieseman
 
Bosuil opgelucht na tweede thuiszege

Eigen bericht - KV Turnhout-coach René Desaeyere is gepokt en gemazeld in het Belgische voetbal, maar dat hij op basis van de samenstelling met zekerheid durfde voorspellen dat zijn collega-trainer Ratko Svilar een driemansachterhoede in gedachte had, is toch wel sterk. Iedereen verwachtte een behoudende aanpak na het débacle van KVK Tienen, niet zo luidde de tactische planning van Antwerpcoach Ratko Svilar. Een make-over van de defensie kwam er overigens wel. Vincent Van Trier kwam, net als in de bekerconfrontatie met de Kempenaars, onder de balk plaatsvatten. Matthias Trenson schoof opnieuw naar zijn vertrouwde linksachterstek in opvolging van Zarko Jelicic. Ray Fränkel, terug na een maandenlang sukkelparcours, kreeg eerder een positie als zesde middenvelder dan als rechtsachter opgedragen. Ransford Addo en de ook al pas van blessure herstelde Thomas Phibel vormden het centrale hart. Emmerik De Vriese, goed voor twee goals in het Bergéstadion, nam de linkerflank over van Manu Kenmogne, die samen met Bart De Corte, Zarko Jelicic en verrassend ook doelman Kevin Wauthy naar de bank verhuisde.

R Antwerp FC mocht in volle aankondiging van nieuwe sponsor Antwerp Global Shipping de partij op gang trappen. KVT bewees meteen dat het zich fel zou verweren, Geoffry Hairemans was het eerste slachtoffer. De wedstrijd schoot desondanks aardig uit de startblokken, al hadden de beide doelmannen niet onmiddellijk handen vol werk op te knappen. Matthias Trenson dwong al meteen een eerste hoekschop. Sebastián Setti stuurde het projectiel over de goal. Guy Bertrand snelde over de rechterflank, maar tilde de bal over de dwarsbalk. Het schot uit stand van Geoffry Hairemans streelde het dak van het doel. Nog voor het kwartier eindigde een unieke kans voor Darko Pivaljevic via een Turnhouts been in het zijnet. Kevin Oris knalde op aangeven van Emmerik De Vriese vol op de rechterstaak! Een schot van Tibor Tisza strandde op de vuisten van KVT-doelman Horsten. Halverwege de eerste periode kwam het doel van Vincent Van Trier onder dreiging. De Antwerpdoelman moest een vrijschop van Noyen vastgrijpen. KVT had de weg naar voren nu gevonden. Binnen enkele minuten kwam het roodwitte doel twee keer in de vuurlinie te liggen.

Eerst ging Mamoun nogal ver over het doel om vervolgens amper enkele centimeters aan de verkeerde kant van de staak uit te komen. Een reeksje corners over en weer hield vaart in de partij die aardig om volgen bleef. René Desaeyere rekende met enkele kansen voor zijn club, maar de beste werd door Darko Pivaljevic af de strafschopstip in de linkerbenedenhoek geborsteld nadat Matthias Trenson door doelman Horsten uit evenwicht was gebracht. Logisch toch dat de bezoekende coach het oordeel laat afhangen van de wedstrijdbeelden. Nogn reageerde, maar de trap hobbelde tot in de handen van Vincent Van Trier. Roodwit mocht voor het eerst sedert de eerste speeldag met voorsprong keren.

Man-in-vorm Emmerik De Vriese trapte de tweede helft onder stoom met een pegel die voorlangs zoefde. Inmiddels was Ray Fränkel voortdurend in de middenstrook te vinden en de nieuwsbakken middenvelder trok aardig zijn streng. Het was overigens niet lang wachten voor de KVT-doelman zijn team uit koers haalde. Geoffry Hairemans maakte Darko Pivaljevic vrij in de zestien. Horsten greep (ten tweede male) naar de noodrem, zoveel maakten de TV-beelden wel duidelijk. Tibor Tisza verscheen aan de stip en verdubbelde de roodwitte voorsprong. In een poging de achterstand op te halen, bracht coach René Desaeyere boomlange en ooit op de Bosuil afgeteste Ibrahima Thiam. KVT zette het nieuwe wapen oordeelkundig in, maar de spits vond in Thomas Phibel stevige oppositie. In de reactie stuurde Antwerpcoach Svilar Manu Kenmogne tussen de lijnen. Amper op temperatuur of de spits knalde op voorzet van Emmerik De vriese in de vlucht over. Op het uur een tweede bezoekende wissel, bijna onmiddellijk gevolgd door de aansluitingstreffer van Thiam die net niet een aarzeling van Vincent Van Trier afstrafte.

In een gemeenschappelijke inspanning kon de roodwitte verdediging een navolgende hoekschop wegwerken. Een vrijschop van Noyen knalde op de vuisten van de Antwerpdoelman. Pal op het half uur wist bezoeker Ven vanuit buitenspelpositie te scoren, al was bezoekend coach Desaeyere het daarmee niet eens. Weer zijn er de wedstrijdbeelden om de twijfel te ontzenuwen. Even later sloot scheidsrechter Muyle de ogen voor een overduidelijk handspel in de zestien van Turnhouts centrale verdediger Vandenbergh. Bleef het zodoende bij een (deugddoende) zege, al was coach Ratko Svilar niet helemaal tevreden over de uitvoering van zijn tactisch plan...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/10/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
25 Vincent Van Trier
3 Ray Fränkel
16 Ransford Addo
2 Thomas Phibel
20 Matthias Trenson
23 Geoffry Hairemans
10 Tibor Tisza - 22' - 50' (P)
6 Sebastián Setti
22 Emmerik De Vriese
9 Darko Pivaljevic (K) - 39' (P)
99 Kevin Oris
 
56' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
18 Manu Kenmogne (in)
84' 10 Tibor Tisza (uit)/
52 Zarko Jelicic (in)
87' 2 Thomas Phibel (uit)/
26 Bart De Corte (in)
K.V. Turnhout
1 Wim Horsten - 50'
21 Jan Boeckx
3 Steven Vandenbergh
17 Gunther Loyens (K)
20 Koen De Schutter
22 Maarten Van Lieshout - 13'
18 Tom Proost
7 Alan Ven - 74'
8 Henny Noyen
12 Guy Nogn A Mamoun
9 Augusto Alves Da Silva
 
52' 22 Maarten Van Lieshout (uit)/
23 Ibrahim Thiam (in)
61' 18 Tom Proost (uit)/
2 Nicholas Tamsin (in)
74' 9 Augusto Alves Da Silva (uit)/
10 Jason De Jong (in)