R. Antwerp F.C.

0 - 3

Zat. 21/11/2009 20:00 u.

K. V. Oostende

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 9500
 
Scheidsrechter: Christof Virant

Lijnrechters: Danny Huens - Gregory Crotteux
 
Seasiders blazen rood-wit aan flarden op de Bosuil

Eigen bericht - R Antwerp FC had zich voorbereid om op deze competitieavond de 'zaak' van Opel Antwerpen volop in de schijnwerpers van het Bosuilstadion te plaatsen. Directie en werknemers werden uitgenodigd en gaven massaal present. Een van de Antwerpse autobouwers vergastte de vele duizenden aanwezigen bovendien op een aandoenlijke versie van 'You'll Never Walk Alone'. Niemand alleen in het immense stadion. Ook de felgeplaagde Yanina Wickmayer en de jarige Roel van Hemert werden niet vergeten. De club verheugde zich bovendien in de aanwezigheid van een grote delegatie politici die de Opel-game kwamen bijwonen, al gaf net als bij talloze vorige gelegenheden ook nu de eerste burger van 't Stad niet thuis op de Bosuil. Sportief leek alles in kannen en kruiken, al moest Ratko Svilar het wel stellen zonder de geschorste Spencer Verbiest, de revaliderende Roel van Hemert en de geblesseerde Kevin Oris.

Vlaams Minister-President Kris Peeters trapte samen met clubvoorzitter Eddy Wauters af. De beide ploegen zorgden meteen voor een mooie opener, het waren helaas wel de roodwitte supporters die achteraf steun en troost nodig hadden. Roel van Hemert mocht een taart van een van zijn grootste fans in ontvangst nemen, een onvergetelijke verjaardag hadden zijn collega's hem evenwel niet bereid. KVO heeft, naar het beeld van zijn onverzettelijke coach Thierry Pister, inderdaad een slimme partij neergezet op de Bosuil. De bezoekers hadden het geluk op cruciale ogenblikken te scoren: Julien Chendri op assist van Philippe Liard net voor en Oostends topschutter Benjamin Mokulu net na de kampwissel, rolden de groene loper uit voor de derde en beslissende treffer die weinige ogenblikken later door Thor Laleman werd genet. De Seasiders hadden meteen gewonnen spel. Roodwit liep als een geslagen ploeg en gaf geen enkel ogenblik nog de indruk iets terug te kunnen doen, het harde werk van Tibor Tisza ten spijt. Ook de wissels die Ratko Svilar nog probeerde, konden daaraan iets verhelpen... Luisteren we eerst even naar rustige matchanalyse van KVO-coach Thierry Pister, als jonge snaak in een ver verleden ploegmaat van huidig Antwerphoofdcoach en toen al een legende in het roodwitte doel.

"We hebben het de tegenstander behoorlijk lastig gemaakt", stak de Oostendse sportieve patron van wal. "Op uitzondering van het schot op de paal van Tibor Tisza en de opgelegde kans die Darko Pivaljevic zichzelf creŽerde, hebben we weinig weggegeven. Zelf waren we goed voor enkele kansjes. De organisatie klopte en dat maakt me fier op mijn jongens. We hebben R Antwerp FC de ruimte op de flanken ontnomen en zijn er zelf een aantal keren gevat uitgekomen." KVO kon dus met een kleine voorsprong naar binnen. "Toch was ik er nog niet echt gerust op", vervolgde de KVO-coach. Hij vreesde immers voor dat R Antwerp FC met steun van de talrijke supporters een alles-of-niets offensief zou ontketenen, maar dat werd bruusk afgeremd door twee bijkomende bezoekende doelpunten in weinige minuten. "KVO heeft hier een meer dan verdiende overwinning binnengehaald. R Antwerp heeft nooit aanspraak kunnen maken op een gelijkspel..." besloot Thierry Pister.

Antwerpcollega Ratko Svilar moest vaststellen dat zijn spelers niet aan klantenbinding hadden gedaan. "We hebben de wedstrijd verloren in de eerste speelhelft. Zelf misten we enkele goede kansen, terwijl we opnieuw op een 'onnozele' countergoal zijn gelopen. Ik moet KV Oostende dus feliciteren met de zege. Zij speelden harder, sneller en beter georganiseerd dan wij." Werpt deze nederlaag nu al een zwarte schaduw over het verdere verloop van de campagne?

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/11/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
25 Vincent Van Trier
19 Bas Vervaeke
16 Ransford Addo
2 Thomas Phibel
20 Matthias Trenson
18 Manu Kenmogne
3 Ray Fršnkel - 23'
8 Benjamin Lambot
22 Emmerik De Vriese
10 Tibor Tisza
9 Darko Pivaljevic (K)
 
62' 3 Ray Fršnkel (uit)/
23 Geoffry Hairemans (in)
62' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
6 SebastiŠn Setti (in)
K. V. Oostende
16 Gregory Delwarte
2 Xavier Luissint
5 James Lahouse
7 Kevin Pecqueux (K)
6 Philippe Liard - 31'
8 Julien Chendri - 42'
20 Frederik Vanderbiest
17 Ivica Dzidic
15 Jochen Sucaet
11 Thor Laleman - 19' - 56'
10 Benjamin Mokulu - 51'
 
70' 11 Thor Laleman (uit)/
9 Dieter Wittesaele (in)
77' 15 Jochen Sucaet (uit)/
3 Brian Vandenberghe (in)
80' 10 Benjamin Mokulu (uit)/
12 Sulaiman Shabi (in)