K.A.S. Eupen

1 - 1

Zat. 28/11/2009 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Kehrwegstadion

Toeschouwers: 4500
 
Scheidsrechter: Sťbastien DelferiŤre

Lijnrechters: Stijn Hutsebaut - Jean-Marie Dans
 
Colin Andrews & co kropen uit de Put...

Eigen bericht - Antwerphoofdcoach-a.i. Colin Andrews had voor zijn maidenmatch bij KAS Eupen een paar verrassende keuzes aangekondigd. Een complete make-over van het elftal dat hij erfde van zijn voorganger was het evenwel niet. De keuze voor een echt verdedigende speler op rechtsachter in opvolging van Bas Vervaeke was niet echt een verrassing. Wel de keuze voor... Spencer Verbiest die terug was na schorsing. Aanvallend zat hij door de blessures van Darko Pivaljevic, Kevin Oris en Tibor Tisza krap bij kas en dus waaide Yannick Put vanop Ruggeveld het elftal in. Bas Vervaeke kwam de aanval vanop de rechterflank bevoorraden, terwijl centraal naast Benjamin Lambot nu Geoffry Hairemans een stek had gevonden. De keuzes waren inderdaad verrassend en avontuurlijk, maar dat lijkt een handelsmerk van de Brit. Kevin Baert volgde net als het trainersduo Andrews-Vandecauter, Kevin Wauthy, Ray Fršnkel, SebastiŠn Setti en de vele honderden fans nagelbijtend het verloop van de partij.

Na amper veertien minuten spelen zag het terrein @ de Kehrweg er al uit als een doorploegde akker. De regen striemde, maar gesteund door de respectieve achterban hadden beide ploegen een en al inzet getoond. Grote dreiging was er niet geweest. Geoffry Hairemans in zijn rol centraal op het middenveld, zette als eerste doelman Petr aan het werk. De beweging in de diepte langs Manu Kenmogne, belandde in de handen van de Eupense goalie. Vincent van Trier moest net voor het kwartier een schot over de grond van Aubameyang klemmen. De buitenspelval had een keer aan elke kant geklapt en had o.a. debutant Yannick Put gevangen. Aguilar glipte er wel doorheen. Spits Mombongo haalde Vincent Van Trier naar de grond. Even later haalde de Antwerpdoelman met een beetje hulp van centrale verdediger Ransford Addo een listige vrijschop van Milisevic uit het hoekje. KAS kon nog dreigen met een voorlangs schot van linksachter Iandoli.

Dan werd het even 'windstil' in beider defensieve sector, tot Geoffry Hairemans in de lengte-as prikte. Yannick Put liep mee het gat open in de fatale zone. Emmerik De vriese stak gepast door. Tegen het schot van Bas Vervaeke had zelfs gereputeerde Radek Petr geen reactie. De bezoekers stonden plots helemaal op voorsprong. De thuisspelers hadden er enkele minuten weinig van terug. Yannick Put rook de verwarring en stuurde winger Emmerik De Vriese weg. De lokale verdediging loste het zaakje gedecideerd op. Geleidelijk hervatte Kas ook het georganiseerde aanvalsspel. Het schot van Aubameyang leek weliswaar nergens naar, maar de Panda's zouden toch de enige nog resterende kans uit de eerste periode verzilveren. Heel veel beweging rond en op de bal in de roodwitte zone tot plots Mombongo via een Antwerpbeen vernietigend uithaalde. Het roodwitte heir had zich kamplustig getoond, maar moest in extremis toch zonder bonus naar binnen.

Pas terug op het terrein of Geoffry Hairemans trapte een corner op het hoofd van Thomas Phibel aan de tweede paal. De kopbal torende helaas boven de kruising uit. Aguilar antwoordde met een uithaal op de vuisten van Vincent Van Trier. Diezelfde Aguilar trapte een vrijschop van Milisevic over het doel. Antwerpcoach Colin Andrews moest vervolgens Yannick Put vanwege een spierprobleem terughalen. Kevin Baert kwam invallen en paste zich direct in het roodwitte raderwerk in. KAS Eupen zette druk tussen de gelederen, maar roodwit bleef geconcentreerd de opdrachten uitvoeren. Linkerflank Trenson-De Vriese draaide als vanouds. Geoffry Hairemans trapte corners bij de vleet. Spencer Verbiest joeg bij een gelegenheid de afvallende bal over het doel. De vermoeidheid vanwege het zware terrein spoorde tot enige voorzichtigheid aan. Eupencoach Ost maakte nog wel een offensieve wissel, maar geen van beide teams zette nog de buitenspelval open.

't Was uiteindelijk nog Gilles Colin die roodwit bijna de vernieling intrapte. Helemaal vrijgekomen in de zestien, joeg de invaller de bal naast het doel van Vincent Van Trier. Onder impuls van invallers SebastiŠn Setti en Ray Fršnkel, perste roodwit er nog een gesmaakt slotoffensief uit. "We hebben wel nog wat gecreŽerd op het einde, maar helemaal verdiend zou het niet geweest zijn. We zijn echt blij met deze puntendeling voor club, supporters en spelers", vatte coach Collin Andrews op Anglo-Vlaamse wijze samen. Debutant Yannick Put, die zich bijna een uur de ziel uit het lijf werkte, werd betrokken in de felicitaties van zijn coach en kreeg voor het eerst het laatste woord bij RAFC.tv.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 28/11/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
25 Vincent Van Trier
14 Spencer Verbiest
16 Ransford Addo
2 Thomas Phibel
20 Matthias Trenson (K)
19 Bas Vervaeke - 30'
23 Geoffry Hairemans
8 Benjamin Lambot
22 Emmerik De Vriese
18 Manu Kenmogne
24 Yannick Put
 
55' 24 Yannick Put (uit)/
7 Kevin Baert (in)
65' 23 Geoffry Hairemans (uit)/
6 SebastiŠn Setti (in)
85' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
3 Ray Fršnkel (in)
K.A.S. Eupen
1 Radek Petr
6 Marc Hendrikx
5 Mijat Maric (K)
16 JťrŰme Colinet
3 Alessandro Iandoli
24 Juan Aguilar
7 Daniel Milisevic
4 Fazli Kocabas
21 Olivier Vinamont
12 Willy Aubameyang
9 Freddy Mombongo Dues - 44'
 
60' 7 Daniel Milisevic (uit)/
17 Gilles Colin (in)
81' 24 Juan Aguilar (uit)/
15 Marko Obradovic (in)