R. Antwerp F.C.

2 - 0

Zat. 05/12/2009 20:00 u.

KV Red Star Waasland

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4207
 
Scheidsrechter: Philipppe Flament

Lijnrechters: Cedric Waroux - Geert Simoens
 
Bosuilen troeven Wase wolven af

Eigen bericht - Twee trainers met erg uiteenlopende gevoelens na afloop van de partij op de Bosuil. KV-coach Bart De Roover had de punten graag meegenomen naar het Waasland, maar door gebrekkige afwerking is dat niet gelukt. Dat klonk bijna als een verwijt aan zijn collega. Gedragen door het enthousiasme van club, spelers, zijn assistenten en niet het minst van de twaalfde man en vrouw, mocht Colin Andrews zich een gelukkig man voelen en tonen. De Antwerpcoach had in vergelijking met de passage in de Oostkantons niets aan zijn basiself gewijzigd en dus mochten Yannick Put en Geoffry Hairemans in de lengte-as van het elftal aan het werk. "In nauw overleg met de spelers zijn we tot die keuze gekomen", wist Colin Andrews. Kevin Baert kreeg opnieuw een plekje in de dug-out met naast zich ook de van blessures herstelde Kevin Oris en Tibor Tisza. Drie offensieve spelers die passen in het denkplaatje. Alle drie mogen ze een (belangrijk) aandeel in de zege claimen. Alle drie werden ze betrokken in de complimentenregen van hun coach.

Roodwit kreeg assistentie van de Sint bij de aftrap, maar voor het overige bemoeide de goedheilige uit S. zich niet met het wedstrijdverloop. Dat werd de bijzondere taak voor scheidsrechter Flament, die met of tegen zijn zin uit de hemelen van de Jupiler Liga was nedergedaald om voetbalrecht te doen geschieden in de Exqi League. De grijze ťminence dreigde wel een paar keer met de zak, uiteindelijk zouden slechts twee spelers hun prestatie beloond zien met het gele snoepgoed. De weergoden waren de spelers veel minder goed gezind. Regen striemde de arena, maar de spektakelwaarde leed er gelukkig niet onder. Beide teams, hoewel in aanvallend opzicht in min of meerdere mate gehandicapt, trokken de registers open. Geoffry Hairemans probeerde al onmiddellijk Manu Kenmogne te bereiken, maar de bal viel over het hoofd van de spits. Bourabia knalde pal op de vuist van Vincent Van Trier. De Antwerpdoelman had op de bezoekende corner opnieuw beide vuisten nodig om het gevaar te ontzetten.

Hoewel de beide roodwitte aanvallers voortdurend in beweging waren, was het toch wachten op een poging van Thomas Phibel om doelman Verhulst in actie te zien. Gedragen door de wind schoot een uittrap van Vincent Van Trier door de zestien en niet eens zo ver naast het Waaslanddoel. Yannick Put neerhalen kwam Raymaekers op een ferme reprimande van de scheids te staan. Vervolgens werd de jonge Bosuilspits tot twee keer toe goed bediend. Zijn kopbal en zijn schot met links vielen buiten het kader. De roodwitte afweer kreeg een reeksje bezoekende hoekschoppen te verwerken, maar het was roodwit dat onder aanvoering van invaller Kevin Baert nog twee beste kansen wist te versieren. Manu Kenmogne net niet bij de bal en Geoffry Hairemans afgeblokt. De poging van Emmerik De vriese stuiterende ten slotte nipt naast.

Ook de tweede periode begon met een gevaarlijke roodwitte uitbraak. Het schot van Benjamin Lambot miste helaas enige precisie. Bezoeker KV RS Waasland had zich tijdens de break blijkbaar een behoudender aanpak laten aanpraten. En dat bekwam ze slecht. Spencer Verbiest pikte een afgeblokt schot van Emmerik De Vriese op, prikte het op het imposante voorhoofd van Manu Kenmogne die staalhard binnenkopte. Tijdens de viering kwam Kevin Oris van de bank los voor het begin van zijn opwarming. Net voor het uur mocht de spits een verdienstelijke Yannick Put komen vervangen. De invaller zette doelman Verhulst onmiddellijk aan het werk. Het vele balbezit ten spijt was het toch uitkijken voor enkele scherpe bezoekende counters. Bourabia kopte op aangeven van Van Geele naast. Benjamin Lambot haalde Sampil neer ten koste van een gele kaart, met schorsing bovenop. Antwerpdoelman Vincent van Trier schraapte met de vingertoppen de vallende vrijschop vanonder de balk.

Sampil kopte de corner eerst op doelman Vincent Van Trier en kwam vervolgens naast het doel uit. Kevin Baert was voortdurend aanspeelbaar. Roodwit ging nu langdurig over heel veel stations aan het combineren. Het was wachten op de (blijde) intrede van Tibor Tisza om het overwicht ook in doelgevaar om te zetten. Eerst moest de Hongaarse playmaker nog zijn meerdere erkennen in de grijphanden van doelman Verhulst. Vervolgens spurtte hij het Waaslandse doel tegemoet om net op het juiste moment een raket met enig Youtube-gehalte het roodgele doel in te vlammen. De Bosuil genoot van de zege. De Antwerpspelers hebben zich een aangename werkweek verschaft en dat is coach Colin Andrews (die zijn assistenten betrok in de viering) heel veel waard!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/12/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
25 Vincent Van Trier
14 Spencer Verbiest
16 Ransford Addo
2 Thomas Phibel
20 Matthias Trenson (K)
19 Bas Vervaeke
23 Geoffry Hairemans
8 Benjamin Lambot - 72'
22 Emmerik De Vriese
24 Yannick Put
18 Manu Kenmogne - 51'
 
36' 19 Bas Vervaeke (uit)/
7 Kevin Baert (in)
57' 24 Yannick Put (uit)/
99 Kevin Oris (in)
78' 18 Manu Kenmogne (uit)/
10 Tibor Tisza (in) - 85'
KV Red Star Waasland
32 Dimitri Verhulst
2 MichaŽl Van Hoey
4 Wim Raeymaekers
20 Jan Masureel
5 Guy Veldeman
8 Enzo Neve
6 Anouar Bou-Sfia (K) - 44'
14 MichaŽl Van Geele
9 Pieter Crabeels
11 Seiko Sampil
23 Rachid Bourabia
 
46' 4 Wim Raeymaekers (uit)/
3 Osman Serbest Semih (in)