R. Antwerp F.C.

0 - 0

Zat. 23/01/2010 20:00 u.

R.A.E.C. de Mons

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4.256
 
Scheidsrechter: Tim Pots

Lijnrechters: Philippe Vandecauter - Guy Evens
 
Peersman ongekroonde koning van Deurne-Noord

Eigen bericht - Het late uitvallen met een koortsopstoot van Ransford Addo heeft invloed gehad op het tactische plaatje van coach Colin Andrews. Bas Vervaeke kwam opnieuw op rechtsachter uit, Spencer Verbiest centraal naast Thomas Phibel. Kevin Baert nam over op de rechterflank. Sebastián Setti moest het loopvermogen van geblesseerde Benjamin Lambot evenaren en nog een paar Bergenaars op hun stek vastpinnen, terwijl oude krijger 'King Darko' Pivaljevic de brille van de naar Nederland vertrokken Geoffry Hairemans uit de ploeg en het stadion moest bannen. Manu Kenmogne en Kevin Oris werden de vijandelijke linies ingestuurd. Met Matthias Trenson en Emmerik De Vriese stonden er gelukkig toch nog enkele spelers op hun meest vertrouwde positie. Kevin Wauthy, Zarko Jelicic en Yannick Put deelden voor het eerst de dug-out met hun jonge ploegmakker Niels Martin die zijn overstap naar de A-kern vierde met een (korte) invalbeurt en een interview bij RAFC.TV. RAEC Bergen moest rekening houden met enkele schorsingen, maar bracht desondanks heel veel (eersteklasse)ervaring mee naar Deurne-Noord. Met verliespunten wilde geen van beide coaches rekening houden...

De jonge bende van Groenenhoek Sport stond de Great Old aan het begin van zijn 130e jaar terzijde. Onder een striemende regen, floot scheidsrechter Tim Pots even over achten de winterstop eindelijk naar het verleden. Heel veel afwezigen en dus was voor het nieuwgevormde roodwit een beetje zoeken en tasten. De eerste ballen gingen nog verloren. Gelukkig kwam Darko Pivaljevic al vlug in beeld in zijn nieuwe positie, centraal op het middenveld. "Het was ook voor mij een complete verrassing", commentarieerde de ervaren krijger achteraf bij RAFC.TV. RAEC Bergen trok onmiddellijk de buitenspelval open en dat zou doorlopend een goed geolied wapen blijken. Voor het overige hielden beide teams de tegenstander de eerste minuten, zeg maar het volle eerste kwartier, ver van het eigen doelgebied. Geen vroege goal, al had Antwerpdoelman Vincent Van Trier op het kwartier de handen vol met het schot van Van Imschoot na een verrassend laaggetrapte corner van Matumona. Bas Vervaeke probeerde het van ver met een vallende bal. Doelman Peersman stond pal. Even later liet Vincent Van Trier zich niet verrassen door een lage schuiver van Bailleul, terwijl Kevin Baert, na combinatie met Manu Kenmogne en Darko Pivaljevic, zijn schot naast de Bergense kooi draaide.

Tot dan onopvallend haalde Kevin Oris na net geen half uur verschroeiend uit op de vuisten van de bezoekende goalie. Kevin Baert dwong met de rebound nog een hoekschop af. RAEC probeerde te ontsnappen, Matthias Trenson liep de opening deskundig toe. Er zat een dubbel blanke ruststand aan te komen, tot Sebastián Setti plots wat probeerde. Peersman oog in oog met Manu Kenmogne, kneep de actie van de Bosuilspits voortijdig af. RAEC kwam ook nog een keer opzetten. Het schot van Roussel viel over de roodwitte muit.

De fans hadden een wat nare indruk, terwijl de beide coaches best tevreden leken met het verloop. De twee teams kwamen immers ongewijzigd terug. Ook aan het gecontroleerde aanvallende concept veranderde niets. Enkel 'man in het geel' Philippe Vandecauter verwisselde de vlag voor het fluitje. De nieuwe spelleider greep al vlug naar de gele kaart bij een twijfelachtig verdedigend ingrijpen van Darko Pivaljevic. Sebastián Setti weerde de vrijschop af. Emmerik De Vriese ging aan de haal. 'King Darko' krulde via een verdedigend been naast. Peersman had enige moeite met het vervaarlijk duikelende vluchtschot van Matthias Trenson. Aan de overkant moest Vincent Van Trier vol met de vuisten reageren op een kopbal van Sankaré. Meteen het laatste wapenfeit van de verdediger. De ex-Bosuiltester kwam van te ver, te fel in op de te snelle Emmerik De Vriese en mocht meteen naar de kant. Geen doodschop, maar Geert Brouckaert (op een blauwe maandag als speler nog even in beeld bij de Great Old) zat meteen met een eerste onbeschikbaarheid opgezadeld voor de volgende Exqi-opdracht in eigen huis tegen reeksleider K Lierse SK.

De bezoekende coach wilde evenwel van geen wijken weten, trok Matumona terug om met Diane kracht, gestalte en scorend vermogen te brengen. Roodwit had enige moeite met de nieuwe man, al ging Oussale even later na stevig ingrijpen op Bas Vervaeke ook op de bon. De rode kaart was hier (nog) meer op zijn plaats geweest! Ondertussen wierp ex-Anderlechtdoelman Peersman zich steeds meer op als behoeder van zijn clean sheet. De lijnrechter stond de Bergense goalie bij toen hij door Kevin Baert op aangeven van Sebastián Setti gevloerd werd. Vervolgens stopte hij eigenhandig Emmerik De Vriese af. Ook de rebound van de linkspoot na de door Manu Kenmogne gemiste strafschop onderging helaas hetzelfde lot. Beide coaches reageerden erg uiteenlopend op de faze. Geert Brouckaert kon zich ook in deze beslissing van de scheidsrechter niet vinden en betreurde vooral de gele prent voor zijn doelman. Hij rekende meteen met drie geschorste titularissen. Antwerpcoach Colin Andrews deelde de ontgoocheling van zijn twaalfde man bij het puntenverlies, maar nam (net als diens collega's Emmerik De Vriese en Niels Martin) toch vooral zijn spits in bescherming.

In de uiterst spannende slotfaze zorgde youngster Yannick Put niet alleen voor enkele gesmaakte acties, ook het 18-jarige jeugdtalent Niels Martin maakte zijn (competitie)debuut in de rood-witte kleuren. Stof voor een bijdrage in de volgende editie van het Antwerp Clubblad nieuwe stijl!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 23/01/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
25 Vincent Van Trier
19 Bas Vervaeke
14 Spencer Verbiest
2 Thomas Phibel
20 Matthias Trenson
7 Kevin Baert
9 Darko Pivaljevic (K) - 51'
6 Sebastián Setti
22 Emmerik De Vriese
99 Kevin Oris
18 Manu Kenmogne
 
76' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
52 Zarko Jelicic (in)
81' 99 Kevin Oris (uit)/
24 Yannick Put (in)
88' 18 Manu Kenmogne (uit)/
26 Niels Martin (in)
R.A.E.C. de Mons
1 Tristan Peersman - 87'
2 Nicolas Timmermans
19 Khalifa Sankaré - 64'
5 Maël Lepicier
3 Frédéric Jay - 12'
7 Mustapha Jarju
8 Tom Van Imschoot (K)
14 Julien Bailleul
10 Zola Matumona
16 Cédric Roussel
25 Hervé Oussale - 69'
 
62' 10 Zola Matumona (uit)/
18 Mournir Diane (in)
90' 25 Hervé Oussale (uit)/
9 Jannis Coppin (in)