R. Antwerp F.C.

2 - 0

Zat. 06/02/2010 20:00 u.

Royal FC de Liège

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 2756
 
Scheidsrechter: Jimmy Verhe

Lijnrechters: Olivier Hampert - Michele Scatorchia
 
Kevin Baert beslist clash der historische stamnummers

Eigen bericht - De wedstrijden in de Exqi League volgen zich na een omstandige winterstop in ongenadig tempo op. Het overgrote deel van de jongens van trainer Colin Andrews waren toe aan hun vijfde match in twee weken. Bezoeker RFC Luik was in die periode lang in de greep gebleven van de speciale weersomstandigheden en de kalender. De 'Marijntjes' zijn nauwelijks 'het kot' uitgekomen. Antwerpcoach Colin Andrews kon met een zucht van opluchting opnieuw beroep doen op Thomas Phibel en Tibor Tisza, want beiden werden afgelopen woensdag harder gemist dan je hoorde vertellen. Bij RFC Luik worstelden staf en spelers al weken met gehavende billen na het ferme pakje slaag, opgelopen aan de kust. Coach Raph. Quaranta heeft bovendien de ondankbare taak in penibele trainingsomstandigheden in sneltreinvaart een reeks winterkoopjes in het team in te passen. Scheidsrechter voor de clash der historische stamnummers was Jimmy Verhe.

Olympisch deelnemer Bart Mollin had de aftrap en vervolgens mocht R Antwerp FC het startritueel nog eens overdoen. RFCL zette al vlug de voet dwars. De bezoeker schoot tot schrik van de Antwerpfans inderdaad bijzonder offensief uit de startblokken. Eerste corner was voor de bezoekers. Verdediger Dibi maakte er geen goed gebruik van. Zijn schot ging naast de kooi van Vincent Van Trier. Roodwit reageerde en vond het doel al vlug via een vrije trap vanaf de rechterflank. Zarko Jelicic demonstreerde zijn traptechniek, Ransford Addo de kracht van zijn voorhoofd via een Luikse kronkel tegen de dwarsligger, Tibor Tisza zijn onfeilbare neus voor goals. Hij trapte de rebound tussen Van Der Jeugt en paal binnen. Vroege voorsprong voor roodwit, maar daarmee was de klus allerminst geklaard. RFCL ging naar het voorbeeld van zijn onblusbare coach naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Thomas Phibel ging ter linkerzijde even in de fout en werd prompt opnieuw geboekt.

De vrijschop werd afgeblokt en voerde meteen naar de overkant. Matthias Trenson joeg Darko Pivaljevic aan die net naast de goal besloot. Kevin Baert probeerde vanuit een andere hoek, maar het schot miste kracht om Van Der Jeugt te verontrusten. De eerste driften bekoeld, verloor de wedstrijd vervolgens aan spankracht. Het moest komen van een sporadische vrije trap. Ook al omdat het meetlint van scheidsrechter Verhe verstrikt was, leverde dat bitter weinig doelgevaar op. In de duels bleef het fel. Ook spits Lukunku (op zijn 34e opnieuw in de Vurige Stede) werd opgeschreven. Tibor Tisza probeerde tot twee keer toe de voorsprong te verdubbelen. Eerst was er doelman Van Der Jeugt en vervolgens hobbelde de bal vanuit een schier onmogelijke hoek tergend traag aan het doel voorbij. In de laatste minuten nog een hoekschop over en weer, maar roodwit mocht keren met de kleine voorsprong.

Twee ongewijzigde elftallen stonden aan de aftrap van de tweede periode. Ondanks het dunbevolkte stadion, waren beide supporterskampen graag bereid. Op het terrein animositeit, maar de weg naar doel lang en vaak onzuiver. Toch enige opwinding. Rechterflank Spencer Verbiest en Kevin Baert bereidden voor, Tibor Tisza verplichtte doelman Van Der Jeugt tot de inspanning. Een vrijschop van de Antwerpprijsschutter ging dan weer meters over doel. Thomas Phibel en Ali Lukunku gingen voor de zoveelste keer met mekaar in duel en de Congolese spits had enig oplapwerk nodig. Ook de buitenspelval was niet echt een bondgenoot van de bezoekende hoop in bange dagen. Even voorbij het uur demonstreerde Kevin Baert zijn hernieuwde vertrouwen. De jonge flankspeler trapte het Luikse licht definitief uit (2-0). Seconden later moest de bezoekende doelman alert reageren op het vallende voorzetschot van Zarko Jelicic. Al hadden ze net tevoren centrale verdediger Dibi zien wegsturen na een noodgreep op Darko Pivaljevic, toch was de Luikse drift nog niet helemaal over.

Woelwatertje El Khadri roerde zich over de rechterflank. Zarko Jelicic moest hem ten koste van een geel karton komen afremmen. Even later was het de beurt aan Antwerpdoelman Vincent Van Trier om vuistgewijze de Luikenaar af te stoppen. Thomas Phibel haalde in extremis de richting uit het schot van Lukunku zodat een opgeluchte Colin Andrews in de laatste paar minuten nog twee spelers een terechte applausvervanging kon bezorgen. Kevin Baert en Tibor Tisza zijn in voor een ongenadig duel met de titel 'man van de match' als inzet. Beide coaches deden na afloop hun verhaal van de match in hun eigen specifieke versie van de Nederlandse taal. Kijken bij RAFC.TV!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 06/02/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
25 Vincent Van Trier
14 Spencer Verbiest
16 Ransford Addo
2 Thomas Phibel - 13'
20 Matthias Trenson (K)
7 Kevin Baert - 64'
6 Sebastián Setti
19 Bas Vervaeke
52 Zarko Jelicic - 77'
10 Tibor Tisza - 8'
9 Darko Pivaljevic
 
84' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
30 Niels Martin (in)
89' 10 Tibor Tisza (uit)/
18 Manu Kenmogne (in)
89' 7 Kevin Baert (uit)/
33 Marco Gbarssin (in)
Royal FC de Liège
1 Sven Van Der Jeugt
2 Rodrigue Piette
4 Engas Gvidas
6 Beyogode Dibi - 75'
3 Arnaud Winandts
7 Sofiane El Khadri
11 Gilberto Braz de Oliveira
18 Francesco Soares
14 Christophe Kinet (K) - 84'
19 Malubark Lukunku - 35'
8 Silas Santos
 
71' 11 Gilberto Braz de Oliveira (uit)/
16 Jonathan Lefebvre (in)
78' 18 Francesco Soares (uit)/
20 Giuseppe Canale (in)