K.S.K. Ronse

2 - 2

Zat. 13/02/2010 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: O. Cruckestadion

Toeschouwers: 1455
 
Scheidsrechter: Stephane Gleton

Lijnrechters: Jimmy Cremers - Patrick Plumes
 
Twaalfde puntendeling ondanks partijdige leiding

Eigen bericht - Het scheidsrechterlijk trio heeft aardig zijn best gedaan de uitslag naar de hand van de thuisploeg te zetten. Afgekeurd doelpunt in de eerste helft op indicatie van de assistent, bal achter de lijn weggehaald door de Ronse-doelman niet opgemerkt door de scheidsrechter, een interventie met de vuisten van Vincent Van Trier voor de lijn werd door de assistent op het scorebord gewapperd. Gelukkig waren er Tibor Tisza net na de rust en Kevin Baert net voor het einde om SK desondanks een pad in de korf te zetten. Op een beenhard bevroren en onbespeelbaar veld kwam rood-wit zo uit op een twaalfde remise van het seizoen. Het cijfert uiteraard niet lekker, maar er waren dus in het Gemeentelijke O. Crucke stadion ruimschoots verzachtende omstandigheden.

Antwerpcoach Colin Andrews kon nog steeds geen beroep doen op Kevin Oris, maar loodste wel de pas herstelde Benjamin Lambot opnieuw het elftal in. Skipper Darko Pivaljevic kreeg man-in-vorm Tibor Tisza naast zich, terwijl Spencer Verbiest de geblesseerde Thomas Phibel centraal in de verdediging kwam vervangen. Bas Vervaeke depaneerde opnieuw op rechtsachter. Aan de overzijde waren de elf van KSK Ronse netjes geschikt rond negentienjarige doelman Devolder. R Antwerp FC had de aftrap, maar het was even bedenken hoe de defensieve organisatie van SK te ontmantelen. Darko Pivaljevic liep al vlug in de buitenspelval. De eerste vroege kans met doelpunt werd om gelijkaardige redenen afgevlagd en afgekeurd. Spencer Verbiest ruimde via Zarko Jelicic op. Via Tibor Tisza vervolgde de combinatie langs Sebastián Setti en Kevin Baert om opnieuw bij de Hongaarse goaltjesdief, die zegezeker binnenprikte, uit te komen. Het feestje ging helaas niet door. SK voelde zich daardoor gesterkt, hergroepeerde en probeerde er via de flanken af en toe uit te komen.

Toch was het opnieuw roodwit dat nog voor de 20e minuut dreigde. Ransford Addo verlengde de hoekschop van Zarko Jelicic. Tibor Tisza knalde in het zijnet. Binnen de vier minuten zouden er nog drie corners volgen. Kevin Baert oefende zijn schot, maar belandde over het doel. Gevaarlijk werd KSK pas net voor het half uur. Het schot van Brienne klom hoog over het doel van Vincent Van Trier. De voorsprong voor de lokale elf kwam dan ook als een totale verrassing. Wel mooi van voorbereiding over de rechterflank van Romont. Hele efficiënte voorzet naar de tweede paal, waar Ciani hoger veerde dan eenieder en overhoeks binnenkopte. Roodwit had hier niets van terug. Begon aan een kwakkelkwartiertje waarbij Spencer Verbiest bovendien tegen de gele kaart aanliep.

Lang zou de lokale voorsprong het keren der ploegen evenwel niet overleven. Zarko Jelicic legde breed. Tibor Tisza controleerde razendsnel en trapte gestrekt in de rechterhoek. Ondanks de aanmoedigingen van een mini-orkest zat 'SK' voluit in de greep. Een keer ontsnapten de lokalen. Vincent Van Trier kwam gedecideerd tussenbeide met de voet. Lokale doelman De Volder verstrikte zich achter de doellijn in de kopbal van Matthias Trenson. Het stadion hield de adem in, ook de fluitenier. Hoewel duidelijk op de dwarsbalk en de herneming van Ciani op de vuisten van Vincent Van Trier, zette enkele minuten later de assistent wel de spurt naar het midden in! "In zeven jaar R Antwerp FC hebben wij nog nooit zulk cadeau gekregen," reageerde skipper Darko Pivaljevic achteraf terecht ontstemd bij RAFC.TV Wel nog bijna een halve speelhelft warrige beslissingen namens de vlaggeman. Tibor Tisza was ondertussen bezig om de lokale doelman vanuit alle hoeken te bestoken. Helaas zonder gunstig gevolg.

Ook Zarko Jelicic zag zijn duikelende corner in de handen van De Volder stranden. Invaller Manu Kenmogne kon net niet genoeg kracht in zijn kopbal steken om echt gevaarlijk te zijn... Controle met rechts en tegen de raket van Kevin Baert met links stond de lokale uitblinker evenwel machteloos. Zo eindigde het dan wel gelijk, iedereen bij roodwit bleef met een bijzonder zuur gevoel achter. De eindronde is weer twee punten verder weg, met dank aan het scheidsrechterlijke trio.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 14/02/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
25 Vincent Van Trier
19 Bas Vervaeke
16 Ransford Addo
14 Spencer Verbiest - 42'
20 Matthias Trenson - 63'
7 Kevin Baert - 88'
6 Sebastián Setti
8 Benjamin Lambot
52 Zarko Jelicic
10 Tibor Tisza - 47'
9 Darko Pivaljevic (K) - 90'
 
68' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
18 Manu Kenmogne (in)
73' 8 Benjamin Lambot (uit)/
30 Niels Martin (in)
82' 19 Bas Vervaeke (uit)/
33 Marco Gbarssin (in)
K.S.K. Ronse
22 Sven De Volder
11 Cédric Arena
2 Guillaume Langlet
4 Karim Demonceaux
19 Thomas Van Renterghem
7 Valentin Romont
12 Philippe Buysens
20 Alexandre Brienne
6 Arne Dugardeyn (K)
9 Amick Ciani - 31' - 63'
24 Mory Antrope
 
63' 4 Karim Demonceaux (uit)/
23 Anthony Palmeri (in)
74' 7 Valentin Romont (uit)/
14 Kevin De Broyer (in)
74' 20 Alexandre Brienne (uit)/
3 Brecht De Rouck (in)