KVSK United O.-L.

1 - 1

Zat. 27/02/2010 18:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stedelijk Sportstadion Lommel

Toeschouwers: 3506
 
Scheidsrechter: Peter Vervecken

Lijnrechters: Geert Michiels - Jozef Carmeliet
 
Iets af te dingen op eindcijfers?

Eigen bericht - Vijf gele kaarten in amper een kwartier tijd. Het karakteriseert de felheid van de strijd om de punten aan de Gestelse Dijk. Antwerpcoach Colin Andrews riep ook twee van zijn vier gele zondaars onmiddellijk terug om naar eigen zeggen, erger te voorkomen voor Darko Pivaljevic en Niels Martin. Vooral de rechtsmid die op aangeven van zijn coach ook geregeld van flank wisselde met Kevin Baert betaalde zijn onverdroten inzet. Zoals geweten, zijn foutenmarge is niet zo groot, maar hij verzamelt momenteel toch sneller gele prenten dan eerder wie in roodwitte loondienst. De grote bereidheid beiderzijds leverde niet altijd academisch voetbal op, maar de tweede helft moet ook voor de neutrale toeschouwers vanuit de luie zetel best te pruimen zijn geweest. Beide coaches rekenden bovendien met enkele mooie scoringskansen. Kevin Oris kreeg ten alle kante de zwarte piet toegespeeld, want hij miste misschien de beste mogelijkheid van de avond.

'Antwerpenaar' Franky Van der Elst zou maar wat graag roodwit de punten opnieuw afhandig maken, terwijl dichte buur ('Desselnaar' ťn 'Overpeltenaar') Colin Andrews net het tegenovergestelde in gedachte had. Ook Antwerpspits Kevin Oris lag erop gebrand om zijn scorend vermogen tegen zijn ex-club te laten spreken. Kampte SebastiŠn Setti met naweeŽn van zijn wereldreis? De Argentijn behoorde evenmin als Emmerik De Vriese, Marco Gbarssin en de geschorste Zarko Jelicic tot de selectie. Thomas Phibel vormde opnieuw duo met Ransford Addo. Spencer Verbiest stuurde Bart De Corte samen met Manu Kenmogne en Yannick Put naar de dug-out. Niels Martin stond voor het eerst bij de starterself! Dit keer geen trompetblazers, koeiebellen of ander mechanisch vermaak en dus waren ook de talrijke roodwitte fans (met back-up voor de buis) graag bereid met de Noord-Limburgers in de clinch te gaan.

Coach Colin Andrews joeg zijn elf in een compacte 4-3-3 tussen de lijnen. De fusieclub opteerde voor een bredere 4-4-2. "We hebben te weinig gebruik gemaakt van de ruimte op de flanken", foeterde de coach na afloop in een overigens gezellig onderonsje met de tegenstander. Na een publicitaire aftrap, mocht R Antwerp FC het voor echt overdoen. Het was wel KVSK dat aan de overkant voor het eerst in de buitenspelval liep. Kevin Oris moest zijn verdediging aan de eerste paal bijspringen bij de eerste lokale hoekschop. Nog voor de eerste tien minuten verstreken waren, zorgde de fusieclub voor een stevig standje in de zestien. Het begon met een knappe achterwaartse, hoge redding met de hand van Vincent Van Trier, waarna een vrijschop tegen de dwarslat aangekopt werd. De rebound werd tot twee keer toe afgeweerd waarbij Vincent Van Trier met de voet kon ontzetten.

Roodwit rolde even uit via Tibor Tisza en Kevin Baert, maar linksachter Chergui stopte af. Pal op het kwartier kon Kevin Oris aanpakken, controleren, draaien en (te zwak) besluiten. Beide ploegen hadden dus voor een schrikmoment gezorgd en kropen vervolgens dieper weg. Antwerpcoach Colin Andrews corrigeerde zijn flanken om de druk op (onervaren) Niels Martin te verlichten. Aardig combinatievoetbal bij momenten, maar in de gevaarlijke zone was het op een schaars moment na windstil. Ex-Antwerpboy Harald Pinxten etaleerde ondertussen wel nog zijn waarde voor de Exqi League. Ketting verschalkte Ransford Addo. Het schot ging naast de linkerpaal. De Antwerpverdediger haalde op zijn beurt op corner van Tibor Tisza uit, maar de poging klom over de dwarsbalk. Rusten met 0-0 na een wat spektakelarme eerste periode.

De tweede helft kon niet mooier beginnen dan met een goal die letterlijk uit de lucht kwam vallen. Het gevaar kwam uit alle windrichtingen. Begonnen met de verre vrijschop van Harald Pinxten. Delande verlengde met het hoofd tegen de dwarsbalk. Oost prikte de rebound tegen de touwen (1-0). Verdiend of niet, daar viel over te discussiŽren. De goal brak wel de wedstrijd open. KVSK probeerde de indruk te wekken op het elan verder te willen, maar roodwit pakte de zaak over. Kevin Oris gaf opnieuw teken van leven, maar de poging ging achter. De eerste vijftig minuutjes had hij het behoorlijk lastig gehad, maar Niels Martin wurmde zich met Matthias Trenson aan zijn zijde, steeds beter het samenspel in. De jonge aanvaller dwong de inworp af. Matthias Trenson en Tibor Tisza dolden met de groenwitte verdediging. Kevin Baert legde panklaar breed. Tibor Tisza bolde voor de dertiende keer dit seizoen de netten (1-1).

De roodwitte doelpogingen volgden zich nu snel op. Kevin Baert viseerde de korte hoek, maar werd in corner gezet. De vrijschop van Tibor Tisza, na fout op Niels Martin, viel centraal over de dwarsbalk. King Darko betaalde ondertussen zijn defensieve bijdrage met het eerste geel van de partij. Niet veel later ging ook Niels Martin na een wat onbezonnen en late tackle op de bon. Beiden werden prompt gewisseld. Die vervangingen vergden wat positiewijzigingen. KVSK zag kans schoon om de controle over te nemen. Harald Pinxten kopte de vrijschop van Defour staalhard op het dwarshout. Pal op het half uur kwam Kevin Oris op pass van Tibor Tisza vrij in de zestien, controleerde, trapte met links en werd... afgeblokt door toesnellende linksachter Chargui. Weg meest besproken kans van de wedstrijd! De commentaren priemden achteraf in de richting van de spits, al maken we er net als van de gemiste strafschop tegen RAEC Bergen, beter niet opnieuw een halszaak van.

R Antwerp FC kreeg gedurende de laatste vijfiten minuten nog een stevig lokaal slotoffensief over zich heen. Vincent Van Trier en zijn verdediging hielden met vereende krachten stand. Coach Colin Andrews zag zelfs kans zijn topschutter een applausvervanging te bezorgen. Veertiende gelijkspel voor de Antwerpboys, maar viel er dit keer wel iets af te dingen op de eindcijfers? Beluister beide coaches en enkele rood-witte uitblinkers bij RAFC.TV! Helaas was Tibor Tisza ook in Lommel de crew te vlug af!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 27/02/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
25 Vincent Van Trier
14 Spencer Verbiest - 78'
16 Ransford Addo
2 Thomas Phibel
20 Matthias Trenson
30 Niels Martin - 73'
19 Bas Vervaeke
10 Tibor Tisza - 58' - 71'
7 Kevin Baert
9 Darko Pivaljevic (K) - 65'
99 Kevin Oris
 
66' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
26 Bart De Corte (in)
73' 30 Niels Martin (uit)/
18 Manu Kenmogne (in)
85' 10 Tibor Tisza (uit)/
24 Yannick Put (in)
KVSK United O.-L.
1 Bjorn Sengier
2 Mike De Koninck
5 Harald Pinxten (K)
19 Toon Lenaerts
3 Zinou Chergui
20 Robin Henkens
4 Christophe Delande
23 Wouter Scheelen
8 Guy Defour - 53' - 75'
9 Jason Oost
17 Jeroen Ketting
 
62' 23 Wouter Scheelen (uit)/
18 Davy Brouwers (in)
67' 9 Jason Oost (uit)/
16 Sam Vanaken (in)
74' 4 Christophe Delande (uit)/
6 Davy Oyen (in)