R. Antwerp F.C.

3 - 3

Zat. 03/04/2010 20:00 u.

R. Boussu Dour Bor.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4000
 
Scheidsrechter: Gerd Bylois

Lijnrechters: Stijn Hutsebaut - Gregory Crotteux
 
Zes goals en toch niemand tevreden...

Eigen bericht - Het veertiende gelijkspel van het seizoen werd op bijzonder weinig gejuich onthaald. De roodwitte technische staf was net als het publiek enorm ontgoocheld over de manier waarop achterstand en voorsprong zich om beurten voltrokken op de Bosuil. In de steek gelaten door hun spelers, dat kreeg coach Colin Andrews niet gebekt. Hij reageerde wel bijzonder kribbig en fel bij een weinig ter zake doende opmerking over het aantal buitenspelsituaties in het nadeel. Twintig keer? Dat is goed geteld, collega's. De kopbalgoals van tegenstander Royal Boussu Dour Borinage vonden geen genade voor, tijdens en na het veelvuldig bekijken van die spelsituaties. Complimenten waren er wel voor de Henegouwers, al bleek duidelijk dat geen van beide coaches mekaars taal echt begrepen had. RAFC.TV was er om dat met beelden te verduidelijken. Drie keer scoren op de Bosuil? Dan moet je echt wel winnen, vatte de bezoekende T2 een beetje mistevreden de afloop samen.

Weinig problemen voor de roodwitte technische staf. Ze rekenden op het eergevoel van hun squad na de mislukte uistap in Dour van amper tien dagen eerder. Op de langdurig geblesseerden (Benjamin Lambot, Spencer Verbiest en Darko Pivaljevic) en geelgeschorste Niels Martin na, geen selectiezorgen. Franky Pelgrims was gelukkig voldoende hersteld na de smerige aanslag in Tubize om een heel ander verhaal te voetballen dan tien dagen tevoren. Wel een moeilijk moment om mee te beginnen. R Antwerp FC eerde een van zijn onlangs jonggestorven stewards met een minuut heerlijk applaus. Roodwit had de aftrap en deed er dadelijk mooie dingen mee. Het vluchtschot van Bas Vervaeke vloog weliswaar hoog over, maar was veelbelovend. Yannick Put kwam uit de combinatie met Tibor Tisza en sleepte er een hoekschop uit. Het zorgde voor druk in de bezoekende zestien. Toen doelman Coqu op een metertje voor zijn doel onder de bal doorging, leek de eerste van de avond binnen voetbereik, maar die viel jammerlijk aan de overkant. R.B.D.B. kwam even los. Robail gaf Thomas Phibel vlotjes het nakijken. Kevin Wauthy zag het schot in het dak van zijn doel stranden.

Daar had roodwit even niet van terug. Het was inderdaad de Antwerpdoelman die handelend moest optreden. De bezoekende buitenspelval klapte bijzonder efficiënt. Na Kevin Baert, was Yannick Put tweede slachtoffer van de avond. En het kon nog erger. Even voorbij het kwartier kantelde de jonge spits een knal van Kevin Baert binnen. Weer ging de vlag de hoogte in en waar die vlag naartoe kan is voor het Antwerppubliek een uitgemaakte zaak. "Seingevers hebben een verzekerde toekomst in Antwerpen-Centraal", vatten we Colin Andrews bondig samen... Het bleef hard werken voor de bezoekende afweer om er Put & co. onder te houden. Even voorbij het half uur waren ze er een eerste keer aan voor de moeite. Het begon met een inworp van Bart De Corte. Yannick Put en Bas Vervaeke in dubbelspel. Kevin Baert knalde de assist van de jonge spits tegen de touwen. Enkele minuten later kantelde de tussenstand een eerste keer. Tibor Tisza schilderde vanop rechts vol op het voorhoofd van Thomas Phibel. De buffelharde kopslag doorboorde het doelkader.

Bij de kampwissel bracht bezoekend coach Wintacq al zijn tweede invaller. Het deed de bezoekers zichtbaar deugd. Net als in de eerste periode scoorden ze opnieuw in de zesde minuut. Een misverstand Phibel-Wauthy leverde ze een hoekschop op. Duez sprong hoger dan iedereen en buffelde binnen (2-2). Roodwit was amper van de klap bekomen of bezoeker Delplace strafte kinderachtig verdedigen af met een tweede kopbaldoelpunt op rij. Voetbaltechnisch is het bij R.B.D.B allemaal geen grote stoef die voorzet met het scheenbeen, maar de voorsprong stond toch maar mooi te blinken op het scorebord. Kevin Oris en Emmerik De Vriese, de dubbele (offensieve) wissel moest het tijdelijke dipje alsnog uitvegen. De inbreng van verdediger Stassin moest de bezoekende afweer komen versterken, want Yannick Put bleef ongrijpbaar voor de tegenstand. Even voorbij het half uur meldde de spits zich on target voor de derde roodwitte goal van de avond, zijn vierde van het seizoen. De Bosuil maakte zich op voor nog een stormachtig slotkwartier.

Een keer nog leek die zo verhoopte vierde goal in de maak. Late invaller Zarko Jelicic werd perfect op zijn linker aangespeeld door Matthias Trenson, de looplijn was formidabel, maar de afwerking met rechts zoefde over doel. Antwerpcoach Colin Andrews deed heel veel moeite zijn grote ontgoocheling met veel woorden weg te praten, maar dat kon helaas niet baten... Enkel bij ATV straalt de hoop op een eindrondeticket nog als een eenzaam lichtje in een duistere voetbalnacht.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/04/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Kevin Wauthy
26 Bart De Corte
16 Ransford Addo
2 Thomas Phibel - 29' - 40'
20 Matthias Trenson (K)
7 Kevin Baert - 32'
27 Franky Pelgrims
19 Bas Vervaeke
18 Manu Kenmogne
10 Tibor Tisza
24 Yannick Put - 76'
 
64' 27 Franky Pelgrims (uit)/
99 Kevin Oris (in) - 89'
64' 18 Manu Kenmogne (uit)/
22 Emmerik De Vriese (in)
87' 10 Tibor Tisza (uit)/
52 Zarko Jelicic (in)
R. Boussu Dour Bor.
1 Stéphane Coqu
15 Thomas Duez - 51'
20 Anthony Savigny (K)
4 Adrien Leclercq - 82'
17 Samuel Robail - 6' - 30'
7 Georgios Kaminiaris
14 Nicolas Mazoyer
12 Karim Saffer - 74'
8 Lorenzo Lai
24 Anthony Delplace - 59'
16 Matthieu Assou Ekotto
 
40' 7 Georgios Kaminiaris (uit)/
26 Orlando Silvestri (in)
46' 17 Samuel Robail (uit)/
11 Grégoy Grisez (in)
67' 8 Lorenzo Lai (uit)/
6 Stéphane Stassin (in)