R. Antwerp F.C.

1 - 1

Zon. 25/04/2010 15:00 u.

O.-H. Leuven

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 2754
 
Scheidsrechter: Philippe Vinche

Lijnrechters: Franky Casieris - Rudi Henderickx
 
Jonge schutters bepalen eindresultaat

Eigen bericht - Oud-Heverlee Leuven had voor deze speeldag nog een puntje nodig voor absolute zekerheid opnieuw van start te mogen gaan in de Exqi League. Dat vertaalde zich in een nogal sterk georganiseerde aanpak vanwege de bezoekers. Enig telwerk vanwege OHL-coach J.P. Vandevelde kwam uit op tenminste een valabele mogelijkheid voor beide teams en nog een tweede voor de roodwitten van Colin Andrews voor het rustsignaal. De linker van Vincent Van Trier dwarste het schot van Weuts. Doelman Desomberg had handen en voeten nodig om zich in de baan van Kevin Oris en Yannick Put te storten. Niet echt wat je noemt opwindend die eerste helft dus, al waren het stugge gras, de temperatuur en het gebrek aan echt belang voor beide clubs niet bevorderlijk bij het afwerken van deze op een na laatste opdracht van de aflopende voetbaljaargang.

De Antwerpcoach had twee schorsingen op te lossen. Met Benjamin Lambot als stand-in voor Ransford Addo (die opvallend kleurig de match volgde vanuit de tribune) en Manu Kenmogne i.p.v. rode Bas Vervaeke, waren de opties vlug gelicht. Roodwit, voor het eerst in weken zonder Franky Pelgrims, stond zo met een aanvallend ogend elftal aan de aftrap. Veel resultaat leverde dat in een teleurstellende eerste periode evenwel niet op. Afscheid nemen deed de club van de Antwerpvrouwe Angèle Vandeberckt en haar Antwerpcheerleaders die na een decennium de roodwitte pompoms aan de kant leggen. Voor de partij gingen de handen eveneens op mekaar bij de huldiging van de jonge kampioenen van de U17b, de U15b en de vice-kampioentjes in de leeftijdscategorie der jongste tieners.

Het zouden de oudste tieners van OHL en R Antwerp FC die de match openbraken en vervolgens de score zijn definitieve aanblik gaven zo rond halverwege de tweede wedstrijdhelft. Roodwit stond dan al met twee invallers tussen de lijnen na het vroege uitvallen van linksachter Matthias Trenson en de allerlaatste applausvervanging voor clubtopschutter Tibor Tisza, volgende week vanwege vuilbekken voor de tweede keer op de strafbank. Even verwarring bij de eerste vervanging, maar Bart De Corte was enkel het tussenstadion van de armband van trekkebenende captain Trenson die prompt aan Kevin Baert doorgegeven werd. De derde Antwerpinvaller stond zijn ongeduld te verbijten, terwijl OHL middels een streep van Vermeiren in de kruising de eerste nul van het bord knalde.

"Een wereldgoal", citeerde JP Vandevelde de appreciatie van zijn Antwerpse collega. Niels Martin kwam, zag en stuurde met zijn eerste baltoets Yannick Put de zestien in. Niet echt gemakkelijk, maar de jonge spits kwam eerder op de bal dan wie ook, slalomde doelman Desomberg voorbij en nette zijn vijfde van het seizoen. Vijf goals in amper 834 speelminuten zijn de mooie statistieken die het gemiddelde van Antwerptopschutter Tibor Tisza heel dicht benaderen! In een aardig slotkwartier speelde scheidsrechter Vinche met de aandacht van de camera's in een reeks allerleukste bloopers. Het kostte ook Kevin Oris geel vanwege protest en ook hij mag vervroegd op vakantie. In de laatste paar minuten gingen ook Leuvenaars Vastmans met het indrukwekkende masker en Sakanoko nog op de bon.

De youngsters beiderzijds hebben deze zondagmiddag gekruid met fraaie dingen. Aan hun ontdekking bewaren we allicht de beste herinneringen na een voor beide clubs matige en bij momenten lamentabel verlopen campagne. Antwerpcoach Colin Andrews was eens te meer ontgoocheld in de globale prestatie van zijn team deze zondag en nog wel meer speeldagen daarvoor. "De omstandigheden waren niet altijd gunstig", vatten de beide coaches ombeurten de sportieve uitkomst samen. Zarko Jelicic verlaat de club en nam voor de camera van RAFC.TV uitvoerig afscheid van zijn fans. Hoewel nog niet met zoveel woorden gezegd voor de micro van de clubzender, twijfelde Thomas Phibel openlijk aan zijn vervolgparcours in Deurne-Noord. Kevin Oris en Emmerik De Vriese hebben daarentegen samen met Yannick Put plannen bij R Antwerp FC...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/04/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
25 Vincent Van Trier
26 Bart De Corte
8 Benjamin Lambot
2 Thomas Phibel
20 Matthias Trenson (K)
7 Kevin Baert
10 Tibor Tisza - 32'
18 Manu Kenmogne
22 Emmerik De Vriese
99 Kevin Oris - 80'
24 Yannick Put - 72'
 
38' 20 Matthias Trenson (uit)/
52 Zarko Jelicic (in)
56' 10 Tibor Tisza (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
72' 18 Manu Kenmogne (uit)/
30 Niels Martin (in) - 87'
O.-H. Leuven
21 Fred Desomberg
15 Lander Vansteenbrugghe
2 Daan Vaesen - 89'
17 Koen Weuts
5 Joeri Vastmans (K)
26 Simon Vermeiren - 69'
6 Sander Debroux
4 Azubike Oliseh
8 Maxime Annys
9 Kurt Weuts
11 Tail Schoonjans
 
61' 9 Kurt Weuts (uit)/
19 Bassalia Sakanoko (in) - 90'
78' 11 Tail Schoonjans (uit)/
13 Bjorn Ruytinx (in)
83' 26 Simon Vermeiren (uit)/
24 Pieter Beckers (in)