F.C.V. Dender E.H.

2 - 2

Zon. 02/05/2010 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Florent Beeckmanstadion

Toeschouwers: 3800
 
Scheidsrechter: Geert Barbry

Lijnrechters: Bart Vandeweghe - Edwin Rys
 
2 mai 1987: Merci Maman! (Benjamin Lambot)
Eigen bericht - Geen verjaardag is zo mooi als die met een onvergetelijk cadeau. Dat bereidde Benjamin Lambot zichzelf en zijn mama voor. De Bosuilmiddenvelder knalde in het Florent Beeckmanstadion, scoorde en het roodwitte shirt ging wel even uit om "2 mai 1987 - Merci, Maman!" te tonen. Het zal de jonge Bosuilmiddenvelder en zijn familie nog lang heugen. Het was overigens een aangename voetbalmiddag tussen twee clubs die al geruime tijd zeker zijn van het sportieve behoud in de reeks. Daartoe aangespoord door de moderator focusten de beide trainers tijdens deze laatste persbabbel van het seizoen gretig op de jeugdige talentjes in hun respectieve elftal. En hoewel ze bij de Great Old toch nog met z'n zessen waren van wie de helft als starter en de andere helft in de dug-out, klonk de opsomming van de prille jongens bij FCV Dender dit keer een stukje langer. Net als Colin Andrews richt de technische staf zich in Denderleeuw op de jeugd om de toekomst van de club te verzekeren. "Nu eerst allebei de licentie binnenhalen en dan op termijn terug richting Jupiler Liga kijken", vatte Vital Borkelmans de wat oncomfortabele (economische) situatie van beide clubs samen.

Hoewel er bij het reservenelftal nog wel enkele mooie namen ronddenderden afgelopen vrijdag, stonden er ook bij FCV enkele jonge en onervaren bloedjes aan de aftrap. Dat was iets minder het geval bij de bezoeker uit Deurne, al werd er niet voor het eerst geroteerd onder de dwarsbalk. Het kostte de roodwitte technische staf uiteindelijk inderdaad minder moeite om een volwaardig veld samen te stellen dan in de loop van de trainingsweek gedacht en gevreesd was. En al lopen er nog een paar leuke talentjes bij de jonge roodwitte reserven, om (blauw-)zwart beest FCV Dender EH met enige kans op succes te bekampen, heb je toch wat ervaring nodig. Spencer Verbiest en Matthias Trenson bleven ook op deze laatste speeldag afwezig, maar daarvoor heeft Colin Andrews nog een wisselmogelijkheid. King Darko Pivaljevic was er in de plaats van vrijdag vertrokken Tibor Tisza van bij het eerste fluitsignaal opnieuw bij. Mocht bovendien als aanvoerder de honeurs voor zijn kleuren waarnemen. De captain won de toss en liet de aftrap aan Manu Kenmogne en Yannick Put.

En de roodwitte ploegmakkers maakten er een leuk begin van. Yannick Put nam als eerste het doel onder vuur, maar richtte naast. Aan de overkant kopte Muylaerts de eerste corner over het dwarshout. Kevin Baert knalde voorlangs, terwijl Kevin Wauthy makkelijk baas bleef over een poging van Van Zundert. Vervolgens vielen beide ploegen een beetje terug, maar helemaal stil werd het in het Florent Beeckmanstadion nooit. Het blauwzwarte huisorkest had overwicht, maar de roodwitte twaalfde man kwam pas echt in de verdrukking als Munyaneza de roodwitte verdediging opzijblies en over Kevin Wauthy binnenprikte. Slag op slinger verdubbelde Schoukens bijna de lokale voorsprong. Laurientť maakte geen gebruik van de foute passing van Ransford Addo. En dan stonden plots de bordjes weer in evenwicht. De assist van Kevin Baert. Benjamin Lambot knalde van enige afstand via het been van De Vinck caprioleerde het tuig via de linkerstaak binnen (1-1). Roodwit kwam voor het eerst tegen FC terug uit geslagen positie en het werd alleen maar erger voor het lokale legioen.

Manu Kenmogne kopte eerst nog de voorzet van Yannick Put naar de wolken. Kevin Baert maakte beter gebruik van de slimme doorsteekpass van de jonge spits. Hij trok een streep onder doelman De Raes tot tegen de tent (1-2). Bijna onmiddellijk kreeg Munyaneza aangespeeld van De Paepe, maar de spits, gedwongen door Antwerpdoelman Wauthy, richtte het gevaar naast. Roodwit naar binnen met een kleine voorsprong.

Saintini had al een gedeelte van de reservenmatch van afgelopen vrijdag in de benen en was nu de offensieve wissel van coach Vital Borkelmans. Laurientť werd zodoende de offensieve linksachter en man voor de corners af de rechterflank. De nieuweling in de ploeg meldde zich al vroeg met een loopactie en schot hoog over het doel van Kevin Wauthy. Kevin Baert trok opnieuw een schot over de grond, maar nu ging doelman De Raes wel gepast plat. Er zat dus schwung in de partij. Muylaerts schotelde ploeggenoot Schoukens wat voor, maar die miste de bal op een haartje. Op het uur kwam de Antwerpcoach met zijn eerste vervanging om het steunvlak te versterken. Jonge Franky Pelgrims kreeg wat afstand af te lopen, maar het was in de navolgende minuten toch Yannick Put die een rol opeiste. De loopactie belandde evenwel in de grijphanden van de lokale doelman. Een corner van Saintini ging via Bart De Corte naar de overzijdse cornervlag. Sanchez schilderde op het voorhoofd van Munyaneza, die alles en iedereen aan de tweede paal platkopte (2-2). FCV greep even naar de wedstrijd, maar roodwit was vlug hersteld. Yannick Put dook wel nog enkele keren de buitenspelval in, maar zou ook nog voor offensief vuurwerk zorgen.

Pal op het half uur moest de Denderverdediging de bal van de lijn wegschrapen. Enkele bijzonder gevaarlijke lokale vrijschoppen verder, zette roodwit nog aan voor een stormachtig slotoffensief. Manu Kenmogne zag zijn opverende schot over de dwarsbalk vliegen. Jef Vogels pikte in de slotfaze nog enkele speelminuten mee en mocht dit keer na afloop wel gewoon zijn fans mee gaan groeten... Na zeventien gelijke spelen beŽindigt R Antwerp FC het seizoen op een teleurstellende achtste plaats, al had enkel een ingewijde kunnen voorspellen dat de Bosuilyoungsters zo nadrukkelijk in beeld zouden zijn geweest! De fans durven hopen op beter voor de nieuwe campagne, maar de top lijkt zo verduiveld ver weg!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 02/05/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Kevin Wauthy
19 Bas Vervaeke
16 Ransford Addo
2 Thomas Phibel
26 Bart De Corte
7 Kevin Baert - 41'
8 Benjamin Lambot - 29' - 29'
9 Darko Pivaljevic
22 Emmerik De Vriese
18 Manu Kenmogne
24 Yannick Put
 
60' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
24 Franky Pelgrims (in)
67' 7 Kevin Baert (uit)/
30 Niels Martin (in)
82' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
3 Jef Vogels (in)
F.C.V. Dender E.H.
21 Aron De Raes
4 Bart Van Zundert
12 Steven Schurmann
9 Sam De Vinck
23 MichaŽl Wiggers
2 Jens Muylaert
6 Jens De Paepe
5 Jeroen Schoukens
19 Alexandre Laurientť
7 Paco Sanchez
22 Henri Munyaneza - 21' - 76'
 
46' 23 MichaŽl Wiggers (uit)/
11 Rudy Saintini (in)
67' 5 Jeroen Schoukens (uit)/
3 Koen Verhaeghe (in)
78' 2 Jens Muylaert (uit)/
10 Tim De Meersman (in)