Plaats: Sportterein De Warande

Toeschouwers: ---

Scheidsrechter: Filip De Wachter

In de schaduw van de afwezige coach...

Ook in Oostmalle was het bericht over het zware ongeval van coach Ratko Svilar topic van veel gesprekken. Voor aanvang van de wedstrijd wordt hem en zijn familie nog veel sterkte en beterschap toegewenst door de stadionomroeper. Achter de goal was een duidelijke boodschap ' You’ll never walk alone' voor Ratko toe te zien op een spandoek. Na de wedstrijd deed interim-trainer Colin Andrews via RAFC.TV een oproep aan de supporters om op de fandag het liedje uit volle borst te zingen voor Ratko. Wij twijfelen er niet aan dat die vraag massaal beantwoord zal worden…

Onmiddellijk in de eerste minuut van de wedstrijd krijgt R Antwerp FC een kans, maar het schot van Audry Diansango wordt goed afgeweerd. Een kwartiertje later komt Goran Antelj een paar centimeters te kort om een voorzet van Matthias Trenson om te zetten in een doelpunt. Een paar minuten later is het dan toch raak. Roel van Hemert is van op de flank goed gevolgd en kan voorzetten. Darko Pivaljevic hoeft de bal enkel nog tegen de netten te tikken, 0-1. KVC Oostmalle komt dicht bij de gelijkmaker, Kevin Wauthy is op z’n hoede. Tegen het einde van de eerste helft krijgt Sebastian Setti nog een goede kans, maar zijn schot belandt in de zijnetten.

Na de rust worden er bij R Antwerp FC vier spelers gewisseld. Bas Vervaeke, Kevin Baert, Vincent Van Trier en een tester zijn de verse krachten. Bij KVC Oostmalle worden twee wissels doorgevoerd. Opnieuw is de eerste kans voor R Antwerp FC. Het schot van Roel van Hemert gaat rakelings naast. Na 10 minuten in de tweede helft wordt Darko Pivaljevic rust gegund en mag de jonge Geoffry Hairemans, die overigens al een paar goede acties uit zijn voetbalschoenen schudde tijdens de matchen in Schotland, zijn plaats innemen. Vervolgens wordt Audry Diansango ook nog gewisseld voor Marquinhos. Na 17 minuten spelen in de tweede helft kan Zarko Jelicic de score verdubbelen, 0-2.

Niet veel later passeerde Geoffry Hairemans enkele Oostmalse verdedigers, het schot gaat voorlangs. KVC Oostmalle krijgt opnieuw kans op de eerredder, maar ook Vincent Van Trier houdt zijn netten schoon. De wedstrijd eindigt bij een 0-2 stand in het voordeel van R Antwerp FC.

9 Darko Pivaljevic (K) - 20'

46' 15 Goran Antelj (uit)/
10 Diego Alexandre Xande (T.) (in)
46' 20 Matthias Trenson (uit)/
19 Bas Vervaeke (in)
46' 6 Sebastián Setti (uit)/
7 Kevin Baert (in)
46' 21 Kevin Wauthy (uit)/
1 Vincent Van Trier (in)
54' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
23 Geoffry Hairemans (in)
58' 11 Audry Diansangu (uit)/
12 'Marquinhos' Roberto Rocha (in)
9 Nico Van Bouwel

46' 13 Wouter Verhoeven (uit)/
11 Koen Van de Heyning (in)
46' 8 Nesse Mintjens (uit)/
16 Jeroen Verboven (in)
70' 10 Kevin Aertbeliën (uit)/
14 Nico Van den Plas (in)
80' 1 Philippe Dubelloy (uit)/
23 Jens De Beuckelaer (in)
80' 6 Pieter Hendrickx (uit)/